29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 15:52

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans Dagblad | ‘Curaçao is smerig’

Antilliaans Dagblad | ‘Curaçao is smerig’

Statenlid Juniël Carolina in schrijven aan minister: Doe iets!

Willemstad – Curaçao is smerig en heeft urgent een grondige schoonmaak nodig. Dat stelt Statenlid Juniël Carolina (MFK) in een brief aan minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning.

De parlementariër wil weten wat de overheid gaat doen om de verschillende – illegale – dumpplekken die het eiland heeft te elimineren.

,,Ik heb vaak gewezen op de verschillende gebieden op het eiland die ernstig vervuild zijn en die moeten worden schoongemaakt. Vaak liggen deze vuile plekken ook nog in gebieden waar toeristen regelmatig komen. Dit geeft een vies beeld van ons dushi Kòrsou”, zo schrijft Carolina.

Tijdens een werkbezoek in de wijk Heintje Kool kwam Carolina onlangs bij twee illegale dumpplekken terecht.

,,Het dumpen gebeurt uiteraard tegen alle regels en wetten in en de locaties zijn bovendien dicht bij een basisschool. Leerlingen, buurtbewoners en ondernemers zijn niet blij met deze vuilnisdump en docenten hebben verschillende keren geklaagd, maar er gebeurt maar niets. Tot overmaat van ramp is het vuil enkele maanden geleden in brand gestoken. Dit vormde ook nog eens een gevaar voor de school en andere omliggende huizen en gebouwen”, vertelt het Statenlid.

Het Statenlid stroopt zelf regelmatig samen met een groep vrijwilligers de mouwen op om op verschillende locaties op het eiland schoon te maken, maar nu wil hij dat de regering ook actie onderneemt. ,,De regering doet niets aan het schoonhouden van het eiland”, zo beschuldigt Carolina de overheid.

Hij wil weten wanneer de minister een inventarisatie maakt van de dumpplekken op Curaçao en wanneer de overheid van plan is een nationale schoonmaakactie op te zetten. ,,Bent u zich bewust van het feit dat een grote schoonmaakactie bovendien banen zal creëren en velen zal helpen waar de nood op dit moment hoog is?”, zo sluit het Statenlid zijn brief aan Jesus-Leito af.

Bron: Antilliaans Dagblad

22 reacties

 1. Ha ha, de zoveelste parlementarier die een open deur intrapt…..en denkt te scoren met zijn “lumineuze” constatering:

  Geconstateerd dat het eiland een grote vuilnisbelt is!
  Dat weet het gross van Curaçao al jaren, dat Curaçao veruit het smerigste eiland van de A, B, C eilanden is.
  De vraag aan deze Parlementarier” is : wat ga je er aan doen, kom gelijk met een voorstel.

 2. Carolina lult lekker. Wij wachten inmiddels bijna 3 jaar nog steeds op een actie van zijn kant. Wij hadden het verzoek gedaan om de enorme overwoekering van een lang stuk grond van de overheid (soort van doorloop pad), gelegen tussen ons huis en die van de buren, aan te pakken. Carolina was toen nog werkzaam als ambtenaar bij de daarvoor verantwoordelijke instantie. Hij heeft toendertijd een keer gereageerd per email met de belofte dat het probleem zo snel mogelijk zou worden opgelost. Omdat er lang niets gebeurde, hebben we zelf maar iemand ingehuurd om de overhellende bossage aan te pakken en daarmee onze eigen veiligheid veilig te stellen.

  Weer typische goedkope politieke retoriek, zoals gebruikelijk bij de MFK. Waarom spreekt hij niet het afschuwelijke, vervuilende gedrag van de gemiddelde Ydk aan die het eiland blijven vervuilen? Is alleen de overheid hiervoor verantwoordelijk? Banen creëren met een lege schatkist d.m.v. nationale schoonmaakacties en nog meer ambtenaren of daarmee gelijkgestelden creëren? Wat een slim idee weer zeg. Dergelijke schoonmaakacties worden overal ter wereld door vrijwilligers gedaan en draagt meer bij aan gedragsverandering. Voor Naf 15.000,– per maand mag je zeker af en toe je handen uit de mouw steken Carolina!

 3. ,,De regering doet niets aan het schoonhouden van het eiland”, zo beschuldigt Carolina de overheid.

  Ho ho ho Carolina, de overheid is 24/7 bezig met het beschermen van onze autonomie.

 4. Ho ho, dat gaan we niet zo maar opruimen toch? Het is deel van “Nos Cultura” dat overal alles maar neergooien. En van Nos Cultura daar blijf je maar mooi van af.

 5. Ach ja carolina is ook weer eens aan de beurt geweest. Zoals doran zo af en toe, ze moeten ons toch ook laten denken, dat ze werken. Het gaat nergens over, want hun kiezers doen dit en ze weten ‘t, nietwaar cooper mfk. En maar modderiger vet worden cooper.

 6. Carolina van de MFK heeft best een van de leukste banen van Curacao.
  Een Parlements lid die even het eiland rond rijd en rotzooi in kaart brengt, een briefje opstellen met hetgeen hij heeft geconstateerd, en op het einde van de maand naar huis gaan met zijn salaris van ang 13.000,– .Welliswaar heeft hij wel gelijk, Curacao is shushi.
  Vergeet niet, de MFK heeft ook Gibi Doran (geen noemenwaardige opleiding), Jacintha Constancia (Bekend op Curacao) en nog een politie agent, die allemaal een bomgeld elke maand opstrijken.
  Knops, svp poot stijf houden.

 7. Ja kan kiezen als tourist board, 2miljoen voor een krabbeltje op een Ajax mouw of de 2 miljoen besteden aan mensen en middelen om het eiland schoon te maken en te houden.
  Het laatste zou, denk ik, een grotere waarde hebben dat we terug keerde touristen krijgen.
  Maar het levert niet “dienst reisjes” of een skybox op.
  Het zijn de prioriteiten, zullen we maar zeggen.

 8. Het CV van Carolina is niet erg schoon. Ander sluit je je niet aan bij een klup als de MFK, opportunisten allemaal!! Verder bühne politiek bedrijven.
  Just saying.

 9. Het is onderdeel van je opvoeding.

  In Japan is het onderwijs van de zeer jonge jeugd ook gericht om van jezelf een goede burger te worden. Kleine kinderen daar maken hun eigen school zelf schoon! Dat zouden we hier ook moeten toepassen

 10. Carolina heeft gewoon gelijk dat er iets moet gebeuren aan de toenemende vervuiling van het eiland. Voor 101010 hield iedere dag van 06.30 tot 09.00 uur een stuk openbaar strand schoon. Heb dus ruime ervaring.
  Begin met spotjes op TV en You Tube om een en ander duidelijk te maken aan de jeugd. Doorbreek de halstarrige houding van Selikor en laat iedere week de plekken waar clandestien vuil wordt gestort opruimen. Als er eenmaal vuil ligt trekt het meer vuil aan. Voorkomen is beter dan genezen.
  Het is gewoon letterlijk je eigen straatje schoonhouden. Mocht je buren hebben die te oud zijn om dat zelft te doen steek dan een helpende hand toe. Mocht je kleur je niet in staat stellen dit werk te doen (stel je voor dat je als suzi man zou kunnen worden aangemerkt!!!!!!) vraag een Makamba in de buurt of die je er mee wil helpen. Hij doet dat vast en zeker zonder betaling te vragen.

 11. Hou zou het toch komen dat men vroeger deze feiten nooit onder ogen zag of beter gezegd de strategie van ‘horen, zien en zwijgen’ bleef toepassen.
  Al heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang geleden is dit door de echte ‘experts’ onder ons voorspeld. Maar je hoeft geeneens Nostadamus te zijn om dit te kunnen!
  Maar ja, ‘als het kalf verdronken is he…..’

 12. Ik stel voor dat de heer Caroline dit punt gaat bespreken onder zijn eigen kiezers. Zijn juist de PS/MFK/KdnT kiezers die graag de plastich bakjes vanuit de auto op straat gooien en hun troep in de mundi gooien.

  En laten we ook die smerige isla opruimen

 13. Als de PAR/MAN of PIn dit gezegd zou hebben, dan buitelde men over elkaar heen om hun gelijk te geven. Maar nu de MFK het zegt is de reactie als te verwachten. Feit is dat Curacao een smerig eiland is en dat zien de toeristen ook. Vandaar dat, vooral Amerikaanse toeristen, 1 keer op dit eiland komen en daarna nooit meer. En hun zeggen het voort dus gevolg steeds meer dalende toerisme. Onze bon yui di korsou toppers in topfuncties zien dat echter niet of willen dat niet zien. Dus blijft dit eiland smerig.

 14. …”Het is net Afrika”….
  Je zit waarschijnlijk dichter bij de waarheid dan je vermoedt
  De overeenkomsten zijn schrikbarend..

 15. De partij MFK van Carolina is smerig, leden rollen van rechtszaak naar rechtszaak, zitten langer in Bon Futuro dan in de Staten en het niveau varieert van MAVO3 (Schotte) tot lagere school (dj Doran).

  En het vuil op straat is niet de fout van de regering maar van landskinderen van alles wat los en vast zit neukende criminelen als Gerrit Schotte die opgroeien zonder enige opvoeding.

  Laat lul Juniel Carolina, zelf naar goede MFK traditie ook in aanraking geweest met justitie, daar eens een eind aan maken.

  Begin eens met verplichte sterilisatie van alle MFK leden.

 16. Geen idee wie de Heer Carolina is, maar hij heeft wel gelijk en er moet heel snel wat gebeuren aan al die illegale vuilstortingen. Hoge boetes, het X team weer opstarten en handhaven! We willen toch al de toeristen weer terug straks? Dan zullen we toch hier in moeten investeren!

 17. Carolina is een goed mens in essentie wil hij ons doen geloven..
  Ware het niet dat óók dit statenlid omringd wordt door vuilnis en zich verlaagd tot uiterst goedkope retoriek die het niveau van Yves “Che” Cooper vrijwel benadert…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties