27 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 00:42

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoe | Elmer Wilsoe steunt KFO-advocaten

Amigoe | Elmer Wilsoe steunt KFO-advocaten

Elmer 'Kade' Wilsoe is een van de oprichters Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO). Wilsoe had als ex-MinvJus in de Bientu-zaak van Washington opheffing van miljoenenbeslagen in Miami geëist ten gunste van Dos Santos/Corallo. Daarnaast liet Wilsoe zich als MinvJus door advocatenkantoor Sulvaran & Peterson adviseren. S&P Lawyers is hetzelfde advocatenkantoor die loterijbaas Robbie Dos Santos in de Bientu-case en (nu ex-premier Gerrit Schotte) verdedigt.
Ex Minister van Justitie Elmer ‘Kade’ Wilsoe is een van de oprichters en voorzitter Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) en steunt de 3 KFO advocaten |  Foto Persbureau Curaçao

WILLEMSTAD — Een poging om Curaçaoënaars monddood te maken. In deze bewoordingen omschrijft PS-Statenlid Elmer ‘Kadé’ Wilsoe de behandeling van de klacht tegen de drie advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, Anthony Eustatius en Chester Peterson vorige week voor de tuchtkamer van de Orde van Advocaten.

Wilsoe stond bij deze zaak stil tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst van afgelopen zaterdag in het PS-gebouw te Palu Blanku. Hij noemde het als het voorbeeld van infiltratie van Nederland op Curaçao, dat vier Nederlandse advocaten, een Nederlandse vrouw en een ‘house negro’, de klacht hadden ingediend.

De vier klagers in deze zaak zijn: Jan Burgers, Sandra in ’t Veld, Frida Pais-Fruchter en Barbara Nagelmakers, terwijl de Nederlandse vrouw, burger Nardy Cramm was, en Wilsoe met house negro Radio Direct-verslaggever Richeron Balentien bedoelde.

De klagers willen dat de drie advocaten voor minstens drie maanden geschorst worden door de Raad van Toezicht op de Advocatuur (tuchtkamer) vanwege uitlatingen die het vertrouwen van het publiek in een juiste rechtsbedeling ernstig zouden hebben ondermijnd, en tevens zou het vertrouwen in de advocatuur ernstig zijn geschaad.

Volgens Wilsoe is de rechtszaak gemotiveerd door het feit dat de drie advocaten het falen van het rechtssysteem aan de kaak proberen te stellen. Het PS-Statenlid, in het verleden zelf actief als voorzitter van Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO), waar de aangeklaagde advocaten deel van uitmaken, constateerde dat er sinds 2010 in totaal 53 advocaten op Curaçao zijn afgestudeerd.

Hij gaf aan tijdens de begrotingsbehandeling in de Staten die deze week van start gaat, van Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) te zullen eisen dat ten minste de helft van alle rechtenstudenten die per jaar op het eiland afstuderen, de mogelijkheid krijgt om de speciale opleiding te kunnen volgen om officier van justitie of rechter te kunnen worden.

Verder maakte hij zich ook sterk voor aanpassing van de voorwaarden voor in Nederland opgeleide advocaten om op Curaçao aan het werk te gaan.

“In Nederland opgeleide advocaten kunnen hier gewoon aan de slag, terwijl anderzijds op Curaçao opgeleide advocaten eerst een examen moeten doorlopen om aan het werk te kunnen.”

Wilsoe pleitte voor de introductie van een examen voor in Nederland opgeleide advocaten, zodat zij kennis kunnen nemen van de lokale gebruiken en vooral het Papiaments.”

Bron: Amigoe

Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Ik denk dat de voorouders van Wilsoe eerder tot de slavenhouders behoorden dan tot de slaven (het zal een mix zijn).
  maar hij heeft de genen geerft van de slavenhouders.
  Als je naar zijn dictaturale uitdrukking kijkt op diverse foto”s van hem.
  zijn karakter straalt van zijn gezicht: een leugenaar en een dief.
  alleen zijn eigenbelang telt….het volk mag creperen….

 2. Elmer Wilsoe is maar op één ding uit, de stekker uit de regering trekken, het liefst door PAIS of de PNP. zodat hij zelf zijn handen in onschuld kan wassen. De PS is verdeeld tot aan het bot en verziekt met één ernstig gezwel dat zo snel mogelijk moet weg gesneden worden, te beginnen bij het stembanden gezwel bij diverse PS. KFO personen.

 3. Een “house negro” ???? En wederom laat men blijken hier absoluut niet vies van discriminatie te zijn. Als een Europesche Nederlander (om die term maar even te gebruiken) dit had gezegd dan had het hok bol gestaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties