Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Elmer Wilsoe steunt KFO-advocaten

Elmer 'Kade' Wilsoe is een van de oprichters Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO). Wilsoe had als ex-MinvJus in de Bientu-zaak van Washington opheffing van miljoenenbeslagen in Miami geëist ten gunste van Dos Santos/Corallo. Daarnaast liet Wilsoe zich als MinvJus door advocatenkantoor Sulvaran & Peterson adviseren. S&P Lawyers is hetzelfde advocatenkantoor die loterijbaas Robbie Dos Santos in de Bientu-case en (nu ex-premier Gerrit Schotte) verdedigt.
Ex Minister van Justitie Elmer ‘Kade’ Wilsoe is een van de oprichters en voorzitter Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) en steunt de 3 KFO advocaten |  Foto Persbureau Curaçao

WILLEMSTAD — Een poging om Curaçaoënaars monddood te maken. In deze bewoordingen omschrijft PS-Statenlid Elmer ‘Kadé’ Wilsoe de behandeling van de klacht tegen de drie advocaten Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, Anthony Eustatius en Chester Peterson vorige week voor de tuchtkamer van de Orde van Advocaten.

Wilsoe stond bij deze zaak stil tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst van afgelopen zaterdag in het PS-gebouw te Palu Blanku. Hij noemde het als het voorbeeld van infiltratie van Nederland op Curaçao, dat vier Nederlandse advocaten, een Nederlandse vrouw en een ‘house negro’, de klacht hadden ingediend.

De vier klagers in deze zaak zijn: Jan Burgers, Sandra in ’t Veld, Frida Pais-Fruchter en Barbara Nagelmakers, terwijl de Nederlandse vrouw, burger Nardy Cramm was, en Wilsoe met house negro Radio Direct-verslaggever Richeron Balentien bedoelde.

- Advertentie -

De klagers willen dat de drie advocaten voor minstens drie maanden geschorst worden door de Raad van Toezicht op de Advocatuur (tuchtkamer) vanwege uitlatingen die het vertrouwen van het publiek in een juiste rechtsbedeling ernstig zouden hebben ondermijnd, en tevens zou het vertrouwen in de advocatuur ernstig zijn geschaad.

Volgens Wilsoe is de rechtszaak gemotiveerd door het feit dat de drie advocaten het falen van het rechtssysteem aan de kaak proberen te stellen. Het PS-Statenlid, in het verleden zelf actief als voorzitter van Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO), waar de aangeklaagde advocaten deel van uitmaken, constateerde dat er sinds 2010 in totaal 53 advocaten op Curaçao zijn afgestudeerd.

Hij gaf aan tijdens de begrotingsbehandeling in de Staten die deze week van start gaat, van Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) te zullen eisen dat ten minste de helft van alle rechtenstudenten die per jaar op het eiland afstuderen, de mogelijkheid krijgt om de speciale opleiding te kunnen volgen om officier van justitie of rechter te kunnen worden.

Verder maakte hij zich ook sterk voor aanpassing van de voorwaarden voor in Nederland opgeleide advocaten om op Curaçao aan het werk te gaan.

“In Nederland opgeleide advocaten kunnen hier gewoon aan de slag, terwijl anderzijds op Curaçao opgeleide advocaten eerst een examen moeten doorlopen om aan het werk te kunnen.”

Wilsoe pleitte voor de introductie van een examen voor in Nederland opgeleide advocaten, zodat zij kennis kunnen nemen van de lokale gebruiken en vooral het Papiaments.”

- Advertisement -

Bron: Amigoe

Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Ik denk dat de voorouders van Wilsoe eerder tot de slavenhouders behoorden dan tot de slaven (het zal een mix zijn).
  maar hij heeft de genen geerft van de slavenhouders.
  Als je naar zijn dictaturale uitdrukking kijkt op diverse foto”s van hem.
  zijn karakter straalt van zijn gezicht: een leugenaar en een dief.
  alleen zijn eigenbelang telt….het volk mag creperen….

 2. Elmer Wilsoe is maar op één ding uit, de stekker uit de regering trekken, het liefst door PAIS of de PNP. zodat hij zelf zijn handen in onschuld kan wassen. De PS is verdeeld tot aan het bot en verziekt met één ernstig gezwel dat zo snel mogelijk moet weg gesneden worden, te beginnen bij het stembanden gezwel bij diverse PS. KFO personen.

 3. Een “house negro” ???? En wederom laat men blijken hier absoluut niet vies van discriminatie te zijn. Als een Europesche Nederlander (om die term maar even te gebruiken) dit had gezegd dan had het hok bol gestaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Antilliaans Dagblad | Gedeputeerde Zagers van Saba overhandigt voorstellen

The Bottom - Tijdens zijn recente bezoek aan Den Haag heeft gedeputeerde Bruce...

DolfijnFM | Inspectie vindt weer vieze toko vol ongedierte

Volgens de Inspectie was het er al maanden niet schoongemaakt. Bij navraag bleken ook de vergunningen niet in orde.

DolfijnFM | Geldschieters mogen hun klanten bij wanbetaling niet op Facebook zetten

Een geldschieter op het eiland mag informatie van wanbetalers niet op zijn facebook zetten en ook geen 30 procent rente rekenen.

LC | Woonkamer in Reduzum vol met hulpgoederen voor Limburg

De overstromingsramp in Limburg inspireert ook in Friesland tot hulpacties. Een daarvan is het idee van Corneila Winklaar uit Reduzum.

NTR | Curaçao gaat evenementenbranche begeleiden bij naleving coronamaatregelen

Op Curaçao geeft een crisisteam sinds kort informatie aan de evenementenbranche en de uitgaanswereld over de aangepaste coronamaatregelen.

PBC | Politie houdt rekening met achterstand ontheffingen

Mensen die nog geen ontheffing hebben kunnen vandaag en morgen toch hun werk doen zegt premier Rhuggenaath
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PB | Saba subsidy to mitigate sharp rise electricity tariff

SABA--Consumers on Saba will be spared a drastic increase in their monthly electricity bill. Thanks to a subsidy of the Public Entity Saba, consumers will not have...

CC | Sandals opens bookings for entry into romantic Curaçao

WILLEMSTAD - Sandals Resorts International (SRI) unveils new details for its flagship brand’s highly anticipated 16th resort and the company’s first venture into Curaçao, the newly named...

Ingezonden | Opdat wij niet vergeten…

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Subsidie beperkt stijging elektriciteitstarief Saba

The Bottom - Dankzij een subsidie van het openbaar lichaam Saba (OLS) hoeven consumenten niet de volledige verhoging van het elektriciteitstarief te betalen om de hogere brandstofkosten...

AntilliaansDagblad | Sint Maarten wint Amerikaanse prijs

Philipsburg - House of Nehesi Publishers (HNP) uit Sint Maarten heeft een Amerikaanse prijs gewonnen voor het ontwerp van het boekomslag van ‘Africa in my skin’. Het...

AntilliaansDagblad | Odyssey of the Seas meert aan bij Tulapier

Willemstad - De Odyssey of the Seas is het nieuwste schip van Royal Caribbean. Het werd vorig jaar opgeleverd en vaart nu voor het eerst met cruisepassagiers...
- Advertentie -