27 C
Willemstad
• woensdag 5 mei 2021 23:55

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoe | Wilsoe (PS): Pais houdt zich niet aan afspraken

Amigoe | Wilsoe (PS): Pais houdt zich niet aan afspraken

Elmer Wilsoe
Elmer Wilsoe (PS): Pais houdt zich niet aan afspraken

WILLEMSTAD — PS-Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe heeft afgelopen zaterdag wederom forse kritiek geleverd op coalitiegenoot Pais. Volgens hem waren er duidelijke afspraken tussen de coalitiepartijen dat interne verschillen niet in de publiciteit zouden worden uitgespeeld, maar houdt ‘Adje’ (Pais-leider Alex Rosaria, red.) zich niet hieraan.

Aanleiding voor de uithaal van Wilsoe was het feit dat Pais, daags na de bijeenkomst van de samenwerkende partijen, naar buiten had gebracht dat zij vast bleef houden aan de kandidatuur van oud-premier Suzy Camelia- Römer als lid van de commissie evaluatie Rijkswetten.

De PS heeft zich altijd gekeerd tegen de voordracht van Camelia-Römer, op voordracht van Pais, omdat zij indertijd als consultant en adviseur van de toenmalige regeringen betrokken was bij het opstellen van de Rijkswetten.

Toen de partijen er niet uitkwamen werd een advies van het Raad van Advies (RvA) aangevraagd, waarin duidelijk werd dat de voordrachtsprocedure niet correct was gelopen.

In het coalitieoverleg van vorige week werd besloten dat de voordracht over moest. Pais reageerde meteen door te stellen dat zij vast bleef houden aan de voordracht van de oud-premier.

Wilsoe had zaterdag tijdens de partijbijeenkomst van de PS geen goed woord over voor de opstelling van zijn coalitiepartij.

“We hebben duidelijke afspraken met elkaar gemaakt. Deze afspraken zijn vastgelegd in een protocol, dat door iedereen is ondertekend. Wij bespreken interne meningsverschillen niet in de publiciteit, maar houden dit binnenskamers. Maar Adje houdt zich hier niet aan. Als hij zich niet aan de afspraken houdt, dan doen wij het ook niet.”

Het PS-lid verklaarde het standpunt van alle partijen te zullen accepteren, maar dat zijn partij ook een eigen standpunt heeft. Wilsoe heeft al eerder verklaard niet akkoord te zullen gaan met de voordacht van Camelia-Römer.

“Als dit toch doorgaat, dan ga ik thuis in mijn stoel zitten en laat ik dit allemaal aan jullie achter. Als jullie bereid zijn om de regering te laten vallen voor een persoon, dan zij het zo. Het gaat niet om gezichtsverlies of om prestige. Het gaat om het welzijn van het volk van Curaçao.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Dat de PS tot op het bot verziekt en verdeeld is mogen duidelijk en een feit zijn.Aangezien deze loser Wilsoe duidelijk laat merken in dienst te staan van de familie Dos Santos, de familie van der Dijs, Gerrit de Raaf en de drie Musketiers. Zijn doel is om Alex zo ziek te maken dat PAIS de stekker uit deze coalitie. Hij heeft de gedachten in zijn achterlijke hoofd dat bij nieuwe verkiezingen er een coalitie kan worden gevormd tussen MFK/PS/MAN, De Loser denkt dan ook direct van zijn vijand Jasjes af te zijn ,maar dat kan hem nog wel eens zwaar op de maag ( dikke pens ) vallen, daar Jasjes meer verstand “en geld” heeft van corruptie en georganiseerde misdaad dan hij Wilsoe zelf, Wilsoe is een loop jongen die het vuile werk mag op knappen voor boven genoemden, hij mag blijven meedoen en zijn onzin praatjes verkondigen tot dat ze hem zat zijn en hem eruit trappen met geweld. Hierna zal hij net als PS partijverrader Monky zich melden aan de poorten van MFK/KFO om zijn loopbaan te bevorderen, in de functie van opper HOFNAR van MFK/KFO. Maar een ding staat ook vast, ik weet alleen niet wanneer. Maar er komt één tijd dat al die politici losers en maffia leiders plaatst zullen nemen op het Narenschip ( goole schilderij Het Narenschip) en vertrekken met de noorderzon om nooit meer weder te keren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties