Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Wilsoe (PS): Pais houdt zich niet aan afspraken

Elmer Wilsoe
Elmer Wilsoe (PS): Pais houdt zich niet aan afspraken

WILLEMSTAD — PS-Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe heeft afgelopen zaterdag wederom forse kritiek geleverd op coalitiegenoot Pais. Volgens hem waren er duidelijke afspraken tussen de coalitiepartijen dat interne verschillen niet in de publiciteit zouden worden uitgespeeld, maar houdt ‘Adje’ (Pais-leider Alex Rosaria, red.) zich niet hieraan.

Aanleiding voor de uithaal van Wilsoe was het feit dat Pais, daags na de bijeenkomst van de samenwerkende partijen, naar buiten had gebracht dat zij vast bleef houden aan de kandidatuur van oud-premier Suzy Camelia- Römer als lid van de commissie evaluatie Rijkswetten.

De PS heeft zich altijd gekeerd tegen de voordracht van Camelia-Römer, op voordracht van Pais, omdat zij indertijd als consultant en adviseur van de toenmalige regeringen betrokken was bij het opstellen van de Rijkswetten.

- Advertentie -

Toen de partijen er niet uitkwamen werd een advies van het Raad van Advies (RvA) aangevraagd, waarin duidelijk werd dat de voordrachtsprocedure niet correct was gelopen.

In het coalitieoverleg van vorige week werd besloten dat de voordracht over moest. Pais reageerde meteen door te stellen dat zij vast bleef houden aan de voordracht van de oud-premier.

Wilsoe had zaterdag tijdens de partijbijeenkomst van de PS geen goed woord over voor de opstelling van zijn coalitiepartij.

“We hebben duidelijke afspraken met elkaar gemaakt. Deze afspraken zijn vastgelegd in een protocol, dat door iedereen is ondertekend. Wij bespreken interne meningsverschillen niet in de publiciteit, maar houden dit binnenskamers. Maar Adje houdt zich hier niet aan. Als hij zich niet aan de afspraken houdt, dan doen wij het ook niet.”

Het PS-lid verklaarde het standpunt van alle partijen te zullen accepteren, maar dat zijn partij ook een eigen standpunt heeft. Wilsoe heeft al eerder verklaard niet akkoord te zullen gaan met de voordacht van Camelia-Römer.

“Als dit toch doorgaat, dan ga ik thuis in mijn stoel zitten en laat ik dit allemaal aan jullie achter. Als jullie bereid zijn om de regering te laten vallen voor een persoon, dan zij het zo. Het gaat niet om gezichtsverlies of om prestige. Het gaat om het welzijn van het volk van Curaçao.”

- Advertisement -

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Dat de PS tot op het bot verziekt en verdeeld is mogen duidelijk en een feit zijn.Aangezien deze loser Wilsoe duidelijk laat merken in dienst te staan van de familie Dos Santos, de familie van der Dijs, Gerrit de Raaf en de drie Musketiers. Zijn doel is om Alex zo ziek te maken dat PAIS de stekker uit deze coalitie. Hij heeft de gedachten in zijn achterlijke hoofd dat bij nieuwe verkiezingen er een coalitie kan worden gevormd tussen MFK/PS/MAN, De Loser denkt dan ook direct van zijn vijand Jasjes af te zijn ,maar dat kan hem nog wel eens zwaar op de maag ( dikke pens ) vallen, daar Jasjes meer verstand “en geld” heeft van corruptie en georganiseerde misdaad dan hij Wilsoe zelf, Wilsoe is een loop jongen die het vuile werk mag op knappen voor boven genoemden, hij mag blijven meedoen en zijn onzin praatjes verkondigen tot dat ze hem zat zijn en hem eruit trappen met geweld. Hierna zal hij net als PS partijverrader Monky zich melden aan de poorten van MFK/KFO om zijn loopbaan te bevorderen, in de functie van opper HOFNAR van MFK/KFO. Maar een ding staat ook vast, ik weet alleen niet wanneer. Maar er komt één tijd dat al die politici losers en maffia leiders plaatst zullen nemen op het Narenschip ( goole schilderij Het Narenschip) en vertrekken met de noorderzon om nooit meer weder te keren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten...

PBC | Veel bestuurders hebben hun autopapieren niet op orde

Persbureau Curacao De politie moet steeds vaker ingrijpen bij verkeersongelukken omdat een van de...
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...
- Advertentie -