Amigoe | Wiels niet uitgenodigd voor Zilveren Anjer

Marvelyne Wiels niet uitgenodigd voor Zilveren Anjer | Nico van der Ven

Marvelyne Wiels niet uitgenodigd voor Zilveren Anjer | Nico van der Ven

DEN HAAG — De gevolmachtigde minister van Curaçao Marvelyne Wiels was niet aanwezig bij de uitreiking van de Zilveren Anjer aan de Curaçaose Millicent Smeets- Muskus omdat ze hier geen uitnodiging voor had ontvangen. Het Prins Bernard Cultuurfonds heeft excuses gemaakt hiervoor.

Minister Wiels reageert hiermee op berichtgeving dat koning Willem-Alexander, prinses Beatrix en andere hoogwaardigheidsbekleders te kijk zouden zijn gezet door de afwezigheid van de gevolmachtigde minister. In de berichtgeving wordt gesteld dat Wiels en haar zoon op vakantie zouden zijn in Cuba. Ze zou vervolgens verzuimd hebben om haar plaatsvervanger Robert Candelaria in te lichten over de uitreiking.

Benadrukt wordt dat de Arubaanse gevolmachtigde minister Alfonso Boekhoudt wel aanwezig was bij de uitreiking van de prijs aan de Curaçaose Smeets-Muskus en ook het Sint Maartenhuis vertegenwoordigd werd. Die berichten kloppen niet, zei Wiels vanmorgen desgevraagd. Ze kreeg simpelweg geen uitnodiging voor de uitreiking.

De gevolmachtigde minister vroeg vervolgens opheldering aan het Prins Bernard Cultuurfonds, dat de uitreiking organiseert.

“Ik moet u helaas bekennen dat hier intern een menselijke administratieve fout is gemaakt. Onze oprechte excuses daarvoor. Mevrouw Wiels had uiteraard een uitnodiging van ons moeten hebben ontvangen. Inmiddels hebben wij dit gecorrigeerd, zodat mevrouw Wiels in 2016 weer zal worden uitgenodigd voor de Uitreiking van de Zilveren Anjers”,

luidt de tekst van de e-mail waar de Amigoe over beschikt.

“Ik had de plaatsvervangend gevolmachtigde minister niet in kunnen lichten omdat ik de uitnodiging niet had”,

aldus Wiels vanmorgen. De minister spreekt ook tegen dat ze uitlandig was. Wiels had aan het begin van deze maand inderdaad een week vakantie, maar is sinds 12 juni weer gewoon op kantoor.

Ze plaatst tot slot vraagtekens bij de opmerking dat ze niet bereikbaar was voor commentaar en vraagt zich af op welk moment dan geprobeerd is om haar te bereiken.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

5 Reacties op “Amigoe | Wiels niet uitgenodigd voor Zilveren Anjer

 1. stanley Held

  Ach, neem haar niet kwalijk. Zou ik ook doen. Zij heeft een kortgeding aan haar hoofd. En het rapport die klaarblijkelijk negatief uitvalt. Ik heb echt medelijden met haar. Ondanks het feit, dat ze na de dood van haar broer, de sprong van de kist van haar broer in de armen van Asjes belandde. Olympische record. Wij zijn niet dom. Hoop dat er een nieuw wind komt. Jong en bewust, met een vader naast hun. Hoop het. Ik ben diep teleurgesteld. Dit is een wond die jaren zal moeten worden behandeld. De vraag is als het kan worden verholpen?

 2. Zomaareenmening

  Hare, nog net niet ” Koninklijke” Hoogheid heeft het behaagt de uitreiking van de Zilveren Anjer aan een van haar onderdanen niet, we herhalen niet bij te wonen!
  De uitnodiging zou haar niet toegekomen zijn!

  Hoe hoog kan men vliegen??

 3. Per ongeluk expres misschien, haha.

 4. caribbeancynic

  Precies, Henki, in ieder geval weer een jaar tijdgerekt.

 5. zeg ik ook altijd, dat ik het vergeten was als ik iemand niet wil zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *