PBC | Wiels wil weten wie tegen haar getuigd

Marvelyne Wiels - 2015 - 2

Marvelyne Wiels wil weten wie tegen haar getuigd

WILLEMSTAD – Marvelyne Wiels wil weten wie er anoniem tegen haar getuigd heeft. Ook wil ze weten van wie de Ombudsman documenten heeft gekregen, die belastend zijn voor de gevolmachtigde minister.

Morgen dient het kort geding van Wiels tegen de Ombudsman. Die startte op eigen initiatief een onderzoek, nadat Wiels al sinds haar aantreden in opspraak is. Uit documenten blijkt dat Wiels loog over haar CV en over haar opleiding.

Ze mocht met steun van premier Asjes, die politiek verantwoordelijk is voor Wiels desondanks blijven zitten op haar post.

Bron: Persbureau Curacao
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

8 Reacties op “PBC | Wiels wil weten wie tegen haar getuigd

 1. Wiels is een ambtenaar met de titel GEVMIN, dus ontslaan kan zo maar niet. Kijk als het rapport er is dan zijn er feiten en omstandigheden vast gelegd, dit conform de LMAR Curacao. dan kan er wel tegen een ambtenaar worden opgetreden.

 2. Ik ben benieuwd met wat voor soort paspoort deze mvr de wereld rond vliegt op kosten van de Curaçaose belastingbetaler. Als het een Diplomaten paspoort is krijg ik toch zwaar het idee dat zij een smokkelroute heeft op gezet in de Caribbean, nu zit ze weer in Cuba!.

 3. stanley Held

  Met enige verbazing heb ik dit bericht gelezen. Een overheid die modder gooit naar haar ombudsvrouw, die zij zelf hebben aangesteld. De zaak, die nog voor de rechter moet wordt nu in de pers uitgevochten. Netjes gezegd vind ïk dit onbehoorlijk bestuur van de overheid. Het rapport is nog niet eens openbaar. Als rechter zou ik de overheid niet ontvankelijk verklaren. De ombudsvrouw met haar let wel landsadvocaat tegen de overheid met een ingehuurde advocaat. Hoe is dit mogelijk? Wat is de positie van de Premier? Als rechter zou ik aangeven om het tot nu geheime rapport in de staten te bespreken, zoals het gebruikelijk is. Wat een aanfluiting is dit. Ik schaam me echt diep voor dit vertoon. Normaal had ik als de heer Asjes, leider van het kabinet het voortouw genomen. Hij toont geen enkele mate van Leiderschap. Hij had zijn minister uit deze zware windhoos moeten halen. Wat speelt er hier? Als statenlid had ik stand te pe een vergadering aangevraagd. Waar blijft de oppositie? Waar blijven het totale kabinet? Ik proef dat er heel wat boter op verschillende hoofden zijn. Het oordeel zal volgend jaar worden gevergd. Of gaan jullie ook naar de rechter om een verkiezing tegen te houden? Of zal er weer op geweldadige manier een slachtoffer vallen? Shame on you.

 4. Moi aussi .

 5. kom kom lekken zijn er overal, slechte zaak als je niet meer kan getuigen zonder bescherming.

 6. caribbeancynic

  Allemaal tuig in ieder geval.
  Wat is het belang van Wiels om te weten wie de getuigen zijn? De mededelingen zijn niet in het openbaar gedaan dus vergeet laster maar.

 7. Bas van Toor

  Getuigd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *