28 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 01:50

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Whiteman: Ik trek mijn handen af van Taams

Ben Whiteman
Whiteman: Ik trek mijn handen af van Taams

WILLEMSTAD — Een van de huisadvocaten van de Taamskliniek heeft vrijdag een brief gestuurd naar het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) waarin het ziekenhuis aangeeft schade te hebben geleden door toedoen van de overheid omdat die de tarieven niet heeft aangepast. De brief ligt nu ter advies en reactie bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). 

Minister Ben Whiteman (PS) van GMN zegt in een interview met de Amigoe voorlopig niets meer aan het voortbestaan van de Taamskliniek te doen.

Nadat geruchten op gang kwamen dat de overheid en Whiteman expres op een faillissement van de Taamskliniek zouden hebben aangestuurd, heeft de minister besloten om voorlopig niets meer met het ziekenhuis te doen. “Er is de indruk gecreëerd dat ik als minister de zaak spaak wilde laten lopen om het vervolgens over te kunnen nemen. Maar ik sta absoluut niet te trappelen om Taams over te nemen”, zegt Whiteman. “Het is de bedoeling om dit land vooruit te helpen, dus in dat kader sta ik nog open, maar ik trek mijn handen af van Taams en ze zoeken het maar uit.”

- Advertentie -

De minister legt uit dat met de Taamskliniek was afgesproken dat het in de toekomst onder de centrale ziekenhuisfunctie van het Hospital Nobo Otrobanda (HNO) zou komen. “In het kader daarvan hebben we gezegd dat als Taams straks failliet gaat, we nu alvast een doorstart kunnen plannen om discontinuïteit van zorg te voorkomen en voor het behoud van banen, voor zover dat redelijk en efficiënt is.”

Whiteman voegt toe dat uit de businesscase-studie die adviesbureau Berenschot uitvoerde in opdracht van de overheid om de noodlijdende Taamskliniek de hand te reiken, is gebleken dat Taams veel meer personeelsleden in dienst heeft dan het eigenlijk nodig heeft. Hij plaatst daar vraagtekens bij. “Wat opvalt is, dat deze bijna verdubbeling van het personeel in de laatste jaren heeft plaatsgevonden, juist in tijden waarin het niet goed ging met Taams.”

Om opname in de centrale ziekenhuisfunctie van HNO te kunnen bewerkstellingen is een doorstart nodig. Berenschot, dat samen met Usona aan het nieuwe ziekenhuis werkt, heeft aangeboden om de doorstart te plannen.

“Het ministerie heeft formeel Berenschot gevraagd om met de curator te praten en de zaak in de gaten te houden. Juist om een duidelijk beeld te krijgen van hoe de doorstart gedaan kon worden. Maar toen is het allemaal heel anders gelopen en begonnen de geruchten”, aldus Whiteman.

- Advertisement -

Bij de constructie van het nieuwe ziekenhuis is rekening gehouden met zowel de Taamskliniek als het Advent Ziekenhuis. Er is onderzoek gedaan naar een efficiënte werkwijze en functieverdeling van ziekenhuizen om dupliciteiten te voorkomen. Naar aanleiding van dat onderzoek werd de minister geadviseerd om de kleine ziekenhuizen te sluiten omdat zij overbodig bleken te worden met de komst van het HNO. Maar omdat de politiek dat niet wilde, is besloten dat de klinieken alleen voort kunnen bestaan als zij integraal onderdeel uitmaken van een centrale ziekenhuisfunctie.

Bron: Amigoe

door onze verslaggever

Anke Vellenga

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. het valt me trouwens op dat die leiders van de PS allemaal een volgevreten buik hebben.
  En die moeten voor het uitgehongerde deel van de bevolking opkomen???

 2. Whiteman is een curacaoenaar en deze zullen altijd de weg van de minste weerstand nemen.
  sorry voor de curacaoenaars die wel gewoon goed hun werk doen…
  maar deze man deugt niet.
  straks zijn handen in onschuld wassen?
  een schande voor de politek van PS.
  Nou ja, de zoveelste schande van deze partij.
  Eigenlijk is Wilsoe de grootste schande en Whiteman nu op de 2e plaats.

 3. Wie is Whiteman, Wat mag Whiteman, Wat doet Whiteman, Hoe werkt Whiteman, Onder wie werkt Whiteman, Welke opdracht gever heeft Whiteman, Waarom kan Whiteman niet tegen kritiek, Waarom betaald Whiteman de onbetaalde Taams facturen niet, Welke verplichting heeft Whiteman tegen over de bevolking wat betreft gezondheidzorg, Welke stappen gaat Whiteman ondernemen om te voorkomen dat de werknemers die al maanden onder één zware druk hun werk uitvoeren niet met de kerst in hun hemd komen te staan zonder salaris. Een tip voor Whiteman, kies niet de weg van de minste weerstand die u nu wilt in slaan en waar het Taams personeel de dupe van word. Zorg er voor Heer Whiteman dat u zelf niet met kerst één hap eten door de keel meer kan krijgen omdat u zich verslikt hebt in die lekkere Kalkoen die bij u thuis op de tafel stond.

  De heer Whiteman heeft het advies van zijn adviseurs op zijn bordje liggen en weet wat hij heeft te doen. Wachten en nog eens wachten op de dood steek van de Taams kliniek en zonder angst aan jagende reacties in de media. Geduld dient de mens heer Whiteman, u moet gewoon de salarissen betalen net zoals vorige maand op facteuren van de laatste verrichtingen. Als u de boel laat klappen komt de rekening bij de gemeenschap terecht daar het personeel dan een vergoeding moet worden uitgekeerd door het SVB wat tonnen gaat kosten. En daarna weer een doorstart realiseren na een paar dagen, met vergoeding aan achterstallig te betalen salarissen aan het Taams personeel ( dubbele betaling dus?). Waar bent u mee bezig heer Whitman, kerstcadeautjes aan het uit delen of bent u een vete aan het uit vechten over de ruggen van het personeel. Ik wens u veel wijsheid en kracht in deze en hoop niet tegen u te hoeven ………? zodat uw ook één on prettig kerstfeest hoeft te onder…n. Tot op heden wens ik u dan ook een prettig Kerstfeest en een voorspoedig 2015 toe.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -