Amigoe | ‘Werkgever benadert Marriott-werknemers met loze beloftes’

‘Werkgever benadert Marriott-werknemers met loze beloftes’

‘Werkgever benadert Marriott-werknemers met loze beloftes’

WILLEMSTAD — Volgens de advocaten van 91 Marriott-hotelmedewerkers worden veel van hun cliënten de afgelopen dagen buiten de advocaten om, rechtstreeks benaderd door Rif Resort Hotel NV met rammelende contracten en worden er mondeling loze beloftes gedaan over betalingen.

De advocaten, Olga Kostrzewski en Achim Henriquez, zouden vanmiddag na het te perse gaan van deze krant een ontmoeting hebben met HBN Law-advocaten die de eigenaar van het hotelpand, Rif Resort Hotel NV, vertegenwoordigen.

Kostrzewski: “Wij willen omtrent de loze beloften inzake betalingen, waarmee veel werknemers door het Rif Resort de afgelopen dagen zijn benaderd, buiten de contracten met afvloeiingsregelingen die ook worden uitgedeeld om, duidelijkheid krijgen. Dit aangezien het in de tuchtrecht duidelijk vastgelegd staat dat als zoals in dit geval, werknemers door advocaten vertegenwoordigd worden, zij dan ook via hun advocaten benaderd dienen te worden wat niet gebeurt. Mensen worden buiten ons om benaderd.”

Kostrzewski vindt de gang van zaken ‘onbehoorlijk’. “De drie advocaten van HBN Law (Michiel Noordhoek, Eric de Vries en Jeroen Eichhorn) wijzen er zelf wel op dat wij namens de werknemers geen direct contact met hun cliënt/Rif Resort mogen zoeken en dat alles via hen dient te verlopen. Als men voornemens is om de afvloeiingsregelingen op nette wijze af te wikkelen, vragen wij ons af wat de motieven tot nu toe zijn geweest om op onze herhaaldelijke verzoeken niet in te gaan. Waarom er inzake de contracten van onze cliënten maar geen duidelijkheid wordt gegeven.”

Kostrzewski en Henriquez stellen dat zij na vele verzoeken pas vannacht te horen kregen dat een ontmoeting mogelijk was. “Wij hebben ook om de 91 contracten van onze cliënten verzocht.” De contracten waren in aanloop naar de ontmoeting, aan het eind van de ochtend ‘nog niet door de advocaten van het Rif Resort toegezonden’. “De contracten die nu aan de werknemers worden aangeboden, kloppen niet. Tal van juridische zaken zijn er niet goed in vastgelegd. Hierdoor kunnen de werknemers die tekenen het risico lopen om alsnog met lege handen achter te blijven.” Eerder deden zij al een oproep aan de hotelmedewerkers ‘om niet zomaar te tekenen’.

De advocaten legden eerder namens hun 91 cliënten twee beslagen (tot 1 december) op gebouwen en terreinen van het hotel ter waarde van 4 miljoen gulden. Dit om de afvloeiingsregelingen van hun cliënten ‘veilig te stellen’. Afgelopen zaterdag werd de aankoopovereenkomst voor het hotelpand getekend. De verkoop van het Marriott hotel door eigenaar Rif Resort Hotel NV, is volgens hen ‘juridisch niet rond’ zolang er beslagen liggen, aangezien het onroerend goed dan niet geleverd kan worden aan Piscamar Beach Resort.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | ‘Werkgever benadert Marriott-werknemers met loze beloftes’

  1. De ongelooflijke engerd Eric de Vries wordt door HBN weer ingezet.

    Ik sta verplicht iedere keer als ik vlieg drie kwartier tegen deze arrogante kwal aan te kijken op het vliegveld waar een foto van deze creep op megaformaat boven de incheckbalie hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *