Amigoe | Vraagtekens MFK bij 7 vacatures Curaçaohuis

Vraagtekens MFK bij 7 vacatures Curaçaohuis

Vraagtekens MFK bij 7 vacatures Curaçaohuis

WILLEMSTAD — Oppositiepartij MFK zet vraagtekens bij het feit dat bij het Curaçaohuis in Den Haag zeven nieuwe vacatures zijn geopend. Het gaat hier om de functies medewerker Algemene Juridische Ondersteuning, adviseur W&S, medewerkers Afdeling Voorlichting (drie), senior medewerker Algemene Juridische Zaken en adviseur ICT.

MFK-leider Gerrit Schotte verwijst naar de ‘grote blunder’ van gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) toen ze personeel in dienst nam, zonder dat de regering in Willemstad daar toestemming voor had gegeven.

Het ging hier om een dochter en bekenden van de minister, aldus Schotte. Gezien het voorgaande wil de MFK-fractie dan ook weten of het echt waar is dat er nieuwe vacatures zijn geopend bij het Curaçaohuis.

En als dat zo is, gaat het dan om tijdelijke dienstverbanden of vaste functies die worden opgevuld? In geval van het laatste, wat is er dan met de werknemers gebeurd?

“Zijn ze ontslagen om plaats te maken voor bekenden?”,

vraagt Schotte zich af. En worden deze vacatures wel officieel gepubliceerd? De MFK wil van minister van Algemene Zaken Ivar Asjes (PS) dan graag de publicaties zien.

Want als dat niet het geval is, wie zijn of zullen er hiervoor dan wel benoemd worden, aldus Schotte.

De gevolmachtigde minister zelf, Marvelyne Wiels, liet deze week tegenover de correspondent van de Amigoe in Nederland weten geen inhoudelijk commentaar te willen geven op de berichtgeving over het personeelsbeleid van het Curaçaohuis.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

2 Reacties op “Amigoe | Vraagtekens MFK bij 7 vacatures Curaçaohuis

 1. Abraham Mossel

  Laat Gerrit de Raaf nu eerst maar eens in zijn eigen zakken kijken wat er allemaal fout is in gestopt. Wat betreft dat andere stuk verdriet, die komt alleen maar met goed nieuws als zij een boekje in ontvangst mag nemen, dat is ook het enigste wat ze goed kan!. de rest is alleen maar puinhoop en bagger als ze in het nieuws komt.

 2. Volkomen terechte vragen, alleen vreemd dat ze van een partij komen die de vriendjespolitiek bovenaan het partijprogramma heeft staan en van een herhaald veroordeeld partijleider die nu weer verdachte is in een grote witwaszaak.

  Alleen Schottes byside van der Dijs kreeg tijdens zijn rampzalige regering al een vijftal commisariaten en zijn blonde stoeipoes Stella van Rijn kreeg, met op haar CV hoofdredacteur van een paparazzi krantje en koffiedame bij de aannemersvereniging, een baan als secretaries generaal aangeboden.

  Een mafiamaatje van Schotte werd zelfs voorgedragen voor een hoge functie bij de centrale bank.

  Mas serka di bo? Mas serka di nos!

  Maar de vragen van de MFK over Fraudelyne zijn volkomen terecht. Wat dat betreft kan de laffe Rosaria (PAIS) en wat er nog over is van de armzalige PAR een voorbeeld aan Schotte nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *