34 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Voorwaardelijke straf voor politicus Thodé

HomeMediaAmigoe | Voorwaardelijke straf voor politicus Thodé
Voorwaardelijke straf voor politicus Thodé
Voorwaardelijke straf voor politicus Thodé

WILLEMSTAD — De rechter acht bewezen dat Amerigo Thodé als Statenlid en lid van de Vaste Commissie Financiën van de Staten van 4 tot en met 19 september 2014 tijdens een radio-uitzending en een MFK-persconferentie opzettelijk vertrouwelijke informatie uit een besloten vergadering met het College financieel toezicht (Cft) publiekelijk heeft gemaakt.

Hij is veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van 1400 gulden, te vervangen door 24 dagen cel en twee jaar proeftijd.

“De samenleving heeft er belang bij dat de bespreking van onderwerpen in de vaste commissies van de Staten niet in het openbaar plaatsvindt, bijvoorbeeld omdat het gaat over overleg over nog onvoldragen voorstellen en standpunten. Dit is een algemeen belang dat bescherming behoeft.”

Zijn advocaat Chester Peterson heeft eerder ter zitting aangevoerd dat hij moet worden ontslagen van alle rechtsvervolging wegens een geslaagd beroep op overmacht, aangezien hij niet anders kon dan de informatie naar buiten brengen. De verdediging benadrukte dat het belang van de waarheid over het door de regering gevoerde beleid terzake de publieke middelen in dit geval zwaarder woog dan de wettelijke plicht tot geheimhouding. Echter het is niet aannemelijk geworden dat er sprake is geweest van een dermate zwaarwegend belang dat het voor Thodé gerechtvaardigd was om zijn plicht te schenden. Hij had ook alternatieven, aldus de rechter. Zo had hij Age Bakker om toestemming kunnen vragen.

Peterson gaat in beroep. “Volgens mij realiseert de rechter zich niet in welke samenleving ze woont en ook niet de omvang van haar vonnis. Ik denk het niet, maar als ze gelijk heeft, betekent dit dat het OM ook Pais en de leden Alison Manuel (die de foto heeft gemaakt), Marcolino Franco (Statenvoorzitter) en Hensley Koeiman (MAN-leider) moet vervolgen. Maar ja, het OM is niet-integer.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Amerigo Thode verdient 13,000 per maand als Statenlid voor Mafia Forsa Kriminalidad.

  Inmiddels hebben de rechtszaken tegen hem, zijn zoon en de hechtenis van zijn zoon alsmede de rechtszaak tegen zijn broer de belastingbetalers tonnen gekost.

  Kunnen die kosten niet op zijn idiote salaris worden ingehouden?

  Zijn piepjonge latina zal er niet blij mee zijn, maar die vind wel weer een andere loser om ‘ay pappi’ tegen te zeggen.

 2. Schotte strafblad, Constantia strafblad, Jamaloodin strafblad, Thode strafblad.

  Mooi gezelschap, niet, Stella van Rijn en Ramsay Soemanta? Rijden jullie nog steeds rond met MFK vlaggetjes?

 3. Veroordeeld tot een voorwaardelijke straf is nog steeds veroordeeld.
  “De eer aan jezelf houden” bijvoorbeeld door af te treden is kennelijk geen optie. Door gewoon te blijven zitten maakt hij het instituut, waarvan hij deel uit maakt te schande.
  De samenvatting is dan ook in het laatste woord : schande.

 4. Zelden zo’n slecht pleidooi gezien als dat van Peterson, de man is een schande voor zijn beroep (voor zover dat al niet een schandelijk beroep van zichzelf is).

  De rechter lacht hem vierkant uit met zijn prutswerk.

  Maar goed, Thode heeft een strafblad en treed daarmee in de voetsporen van zijn zoon (drugsdealer) en broer (illegale import) die ook al een strafblad hebben.

  In een beschaafd land reden om zelf af te treden, in een minder beschaafd land reden om gedwongen te worden tot aftreden maar in een onbeschaafd land als het onze blijf je gewoon zitten en vertegenwoordig je je land momenteel zelfs in het buitenland.

  En dan vragen enkelen zich nog af waarom het eiland een corrupt boevennest genoemd wordt?

  Amerigo Thode is het antwoord.

 5. It runs in the family…

  Strafblad voor Thode, strafblad voor zijn zoon (drugssmokkel) en strafblad voor zijn broer (illegale auto import).

  En daardoor laten we ons vertegenwoordigen bij het Ipko?

  Nos mes nunka por.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties