Amigoe | Verdachten fatale overval Blue Bay blijven vast

Vijfde man aangehouden in zaak Franky’s moord

In zaak Franscico ‘Franky Stul’ Ignacia (74) moord

WILLEMSTAD — De vier verdachten in de zaak van de fatale roofoverval op Franscico ‘Franky Stul’ Ignacia (74), op 20 december vorig jaar in het resort Blue Bay, blijven allemaal vastzitten.

Het verzoek om de voorlopige hechtenis te schorsen, werd gisterochtend afgewezen door de rechter. Op 25 november wordt de zaak de hele dag inhoudelijk behandeld.

Franky Stul werd die bewuste nacht levenloos aangetroffen in zijn woning in het resort. Hij zat vastgebonden op een stoel en zijn mond was afgetaped. Ook een tweede man was vastgebonden. Bij de overval werden onder meer een kluis met inhoud en de jeep van het slachtoffer meegenomen. Die auto werd later onafgesloten aangetroffen bij het voetbalveld van Scherpenheuvel en leidde naar de woning van de eigenaar, Ignacia.

De vier verdachten zijn drie mannen en een vrouw, Giovanni, Edienne, Shurela en Brian, met allemaal dezelfde achternaam S. Twee van hen werden in januari van dit jaar opgepakt. De arrestatie van de anderen volgden een paar maanden later.

Dat de zaak gisterochtend weer pro forma werd behandeld, is omdat het onderzoek nog niet klaar is, maar ook omdat het rooster van de rechtbank niet voldoende ruimte bood om de zaak inhoudelijk te kunnen behandelen. De advocaten beschikken nog niet over een volledig einddossier en verzochten tevens om nog enkele getuigen te laten horen.

Daarnaast werd dus een verzoek ingediend om schorsing van de voorlopige hechtenis. Raadsvrouwe Blonk verwijt het Openbaar Ministerie dat er bewust ontlastende informatie over haar cliënten uit de dossiers is weggelaten. Dat betreft onder andere het bedrag van 10.000 euro dat tijdens een huiszoeking in januari in een woning te Westpunt werd aangetroffen en waarmee Shurela in verband wordt gebracht. Het geld zou afkomstig zijn uit de kluis van het slachtoffer en zou bedoeld zijn om wit te wassen.

Volgens de advocate betreft dit echter spaargeld van onder andere een verkochte boedel en een auto, dat stukje bij beetje werd omgewisseld, ook bij Blue Bay. Het was bedoeld voor vertrek naar Nederland van Shurela en de vrouw in wiens woning het geld werd gevonden.

Dat Shurela op de avond van de overval zich met haar partner buiten haar officiële werktijd ‘s avonds op Blue Bay bevond, zegt niets over een eventuele betrokkenheid bij de overval. Ze was daar om te eten bij het restaurant, waar medewerkers korting krijgen en vertrok pas een halfuur nadat de overval had plaatsgevonden.

Verder trekt de advocate verklaringen van bepaalde getuigen in twijfel, die belastend verklaren over haar andere cliënten, en kunnen deze niet als bewijs dienen om haar clienten langer vast te houden. De gestolen sieraden en de kluis zijn tot nu niet teruggevonden.

In totaal werden tijdens de pro forma-zitting gisteren zestien verzoeken van zowel de advocaten als de rechter aan het Openbaar Ministerie gedaan. Die bestaan uit het opnieuw/ alsnog horen van getuigen, het verrichten van opnieuw/ alsnog foto-confrontaties, het toevoegen van processen-verbaal, het verstrekken van betere foto’s en duidelijkheid ten aanzien van tapgesprekken en het toevoegen van dossiers van medeverdachten.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Verdachten fatale overval Blue Bay blijven vast

  1. Abraham Mossel

    Nee ze klein dochter.

  2. Is dat de baisite van de Frenkie?

  3. Foto: naughty hanky panky spanky Frenkie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *