26 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 08:01

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Tayer Soshal tevreden met uitspraak

Bestuur Fundashon Tayer Soshial FTS in ongelijk gesteld
Bestuur Fundashon Tayer Soshial FTS in ongelijk gesteld

WILLEMSTAD — Het bestuur van Fundashon Tayer Soshal Sta. Martha (FTS) stelt tevreden te zijn met het vonnis van het kort geding dat FTS-directeur, Sharlon Melfor, tegen de sociale werkplaats aanspande en waarbij FTS in het ongelijk werd gesteld.

In het kort geding vorderde Melfor FTS te bevelen hem weder tewerk te stellen en FTS te veroordelen zijn loon vanaf 29 juni 2016 te betalen totdat zijn arbeidsoverkomst rechtsgeldig wordt beëindigd. Melfor werd namelijk op 29 juni door het FTS-bestuur ontslagen.

Het gerecht wees alleen de tweede vordering van Melfor, dus het doorbetalen van zijn loon, toe. In een persbericht refereert het bestuur aan enkele artikelen uit het vonnis. Zo wordt artikel 4.17 aangehaald dat stelt:

“Op grond van het voorgaande is het gerecht voorlopig van oordeel dat de hierboven door Melfor aangevoerde gronden niet leiden tot het oordeel dat de beëindiging van de arbeidsovereenkomst door FTS nietig, dan wel vernietigbaar is.”

- Advertentie -

Het bestuur stelt dat de cliënten van de sociale werkplaats met dit oordeel rechtvaardigheid hebben gekregen. Het bestuur maakt echter geen melding van artikel 4.18 dat stelt dat FTS zich niet als een goede werkgever heeft gedragen door Melfor niet eerst op de hoogte te stellen van het voornemen hem te ontslaan en de redenen daarvoor, en hem niet in de gelegenheid te stellen zich daarover uit te laten.

Als gevolg daarvan oordeelde het gerecht in artikel 4.19 vooralsnog dat ‘thans in kort geding in voldoende mate is komen vast te staan dat de beëindiging van de arbeidsovereenkomst met Melfor door FTS in een bodemprocedure geen stand zal houden’.

Daarom is de vordering van Melfor tot doorbetaling van het loon door het gerecht ook toegewezen.

Niet aan het werk

Het bestuur haalt verder artikel 4.20 aan dat de vordering van Melfor tot wedertewerkstelling afwijst aangezien het niet aannemelijk is dat een rechter in een bodemprocedure Melfor weer te werk zal stellen. Het gerecht oordeelde voorlopig, zoals deze krant vorige week al heeft gemeld:

“FTS heeft immers onbetwist aangevoerd dat er binnen de stichting, onder met name de werknemers en de deelnemers, weerstand bestaat tegen de terugkeer van Melfor en dat dit zelfs tot manifestaties en grote onrust leidt. Nog los van de vraag wat de oorzaak van die onrust is, lijkt het aannemelijk dat een hersteld dienstverband niet meer van de grond zal komen. De vordering van Melfor tot wedertewerkstelling wordt daarom afgewezen.”

- Advertisement -

FTS werd als in de ‘ongelijk gestelde’ partij veroordeeld tot het betalen van de procedurekosten.

Bodemprocedure

Morgenochtend vindt de bodemprocedure tussen de twee partijen als gevolg van het voorlopig oordeel van het gerecht plaats, aldus het FTS-bestuur en de advocaat van Melfor, Bertie Braam.

Het bestuur stelt dat geprobeerd zal worden om tot een oplossing te komen die vrede en rust onder de werknemers en deelnemers van FTS zal brengen. Melfor werd op 29 juni per brief geïnformeerd dat hij ontslagen was. Het ontslag ging op de datum van de dagtekening van de brief in maar hier tegen ging Melfor in verweer.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Dat Melfor er door het bestuur uit is gegooid, is volkomen terecht.

    Melfor is namelijk een enorm luie nietsnut die nog nooit in zijn leven iets gepresteerd heeft, ook in zijn vorige banen (uiteraard luie overheidsbaantjes) niet.

    Dat het bestuur het verkeerd heeft aangepakt waardoor het armlastige Tayer Soshal nu met enorme kosten wordt opgezadeld valt hen echter zwaar aan te rekenen.

    Maar natuurlijk blijft het bestuur zitten, naar goed voorbeeld van Wilfred Flocker en Dennis Dambruck die de UNA met een miljoen schade opzadelden in de zaak Goede maar nog steeds met hun luie reet er in de Raad van Toezicht zitten en daar maandelijks een vette cheque voor krijgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -