33 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Taxi chauffeurs in protest naar Fort Amsterdam

HomeMediaAmigoe | Taxi chauffeurs in protest naar Fort Amsterdam
Taxi chauffeurs in protest naar Fort Amsterdam
Taxi chauffeurs in protest naar Fort Amsterdam

WILLEMSTAD — Een sliert van taxi’s reden vanmorgen rondom het Waaigat richting Forti. Zeker 64 taxichauffeurs togen naar Forti om een brief te overhandigen aan premier Ivar Asjes (PS). Eén taxibestuurder werd daarbij gearresteerd. De taxichauffeurs willen een gesprek met de betrokken ministers over openbaar vervoer en transport, maar vooral de controle daarop.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Het ingezonden artikel van Maggy vat de problematiek kort en bondig samen.
  Ik had bij eerder lezing ervan wellicht van mijn INGEZONDEN afgezien.
  Het is terecht dat door Maggy ook aandacht wordt gevestigd op de larmoyante staat van vele taxis en de naar verluidt ruwe bejegening door veel taxichauffeurs. Ik heb verzuimd aan dat aspect aandacht te besteden.
  Het is wellicht te veel van de Overheid gevraagd om na van deze kritiek
  kennis te hebben genomen direct gepaste maatregelen te nemen : Het betreft hier immers een groep dat uit meer dan 10 gezinshoofden bestaat en die je dus vooral te vriend moet houden.
  Maar bij alle door de Chata aanbevolen maatregelen is dit wel een die de Chata direct zou moeten adopteren : Taxichauffeurs zijn medebepalers van het “gezicht Curacao”. Er moet daarom een verplichting komen voor gepaste kleding en een cursus voor clientvriendelijk gedrag en een op zijn minst minimale kennis van Engels en Spaans .
  De Overheid moet bij het verlenen van een taxivergunning niet alleen kijken naar het stemgedrag van de betrokkene maar ook naar zijn vermogen om op adequate wijze dienstbaar te zijn .
  Dus ook voor wat dit apsect betreft is het de Overheid die verantwoordelijk is voor de thans ontstane wansituatie. Er wordt bij de afgifte van een taxivergunning niet gekeken naar kwaliteit maar naar hondentrouw. Geen wonder dat je dan na jaren met dit soort situaties wordt geconfronteerd.
  Maar de kritiek van Maggy en anderen zal wellicht niet geheel vruchteloos blijken te zijn :
  De dan verantwoordelijke Overheid zal in another life zeker de noodzakelijke maatregelen treffen .

 2. Een betere controle lijkt me een goed idee, met name de controle op taxichauffeurs die toeristen een idioot bedrag in rekening brengen.

 3. Nadat de toerist die Curacao bezoekt de nors kijkende en kortaf sprekende immigratiebeambte bij de paspoortcontrole is gepasseerd wacht hem buiten de volgende onaangename verrassing: de Curacaose taxi.

  Gekleed als een aircomonteur opent de taxichauffeur de deur voor de toerist die tussen etensresten en oude Extras en Vigilantes zijn plaats moet zoeken. Talen spreekt de taxichauffeur niet, dus zijn bestemming duidelijk maken wordt een hele klus. Komt de toerist eindelijk op zijn bestemming aan dan is de volgende verrassing de ritprijs. Metes hebben de taxi’s niet en tariefzone’s zijn ook nergens aangebracht in de taxi.

  Oftewel, voordat de toerist aan zijn vakantie begint staat Curacao al met 0-2 achter ten opzichte van vergelijkbare bestemmingen in de regio.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties