Amigoe | SVB: Chikungunya-piek voorbij

SVB: Chikungunya-piek voorbij

SVB: Chikungunya-piek voorbij

WILLEMSTAD — Het aantal chikungunya-patiënten dat arbeidsongeschiktheid (AO) aanvraagt bij de SVB neemt af. Doordat de zaal de laatste tijd minder vol zit met werknemers met chikungunya-klachten wordt sinds kort weer per individueel geval bekeken hoeveel dagen AO wordt toegekend. Dat meldt SVB-woordvoerder Wimbert Hato.

Het hoogtepunt van het aantal chikungunya-gevallen die bij de SVB kwamen om een gele kaart aan te vragen lag in oktober en november. In die maanden klopten zo’n 4000 personen aan bij het speciale chikungunya-loket van de SVB, dat werd ingesteld om de doorstroom te bevorderen.

Vanwege de drukte konden de patiënten niet individueel gekeurd worden en moest de verzekeraar de maatregel nemen om iedereen automatisch vijf dagen AO te geven.

Die maatregel is inmiddels weer ingetrokken en op dit moment wordt weer per geval bekeken hoeveel dagen hij of zij thuis mag uitzieken. De impact van chikungunya verschilt per persoon. Het chikungunya-loket blijft voorlopig wel bestaan. Hoeveel werknemers in de maand december bij de SVB om AO hebben gevraagd is nog onduidelijk.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *