27.6 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Sulvaran: ‘OM doet weer aan ‘trial by media’

HomeMediaAmigoe | Sulvaran: 'OM doet weer aan ‘trial by media’
Babel advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran: 'OM doet weer aan ‘trial by media’' | Foto Jeu Olimpio
Babel advocaat Sulvaran: ‘OM doet weer aan ‘trial by media’’ | Foto Jeu Olimpio

WILLEMSTAD — Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, advocaat van de Babel-verdachten Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs, is niet te spreken over de manier waarop het Openbaar Ministerie de publieke opinie tracht te beïnvloeden door hem van allerlei dingen te beschuldigen, omdat hij de behandelende rechter Irma Lips heeft gewraakt. Dat zei Sulvaran vanochtend op de radio.

De raadsman wilde niet in details treden over de behandeling zelf, aangezien het een ‘zeer delicate kwestie is, oftewel het wraken van een rechter’. Het OM is volgens hem geen partij in deze zaak, ‘maar werd uitgenodigd om aanwezig te zijn zoals tegenwoordig vaker gebeurt’.

Echter, het OM heeft gistermiddag via WhatsApp publiekelijk gemaakt dat het wrakingsverzoek tegen de rechter werd behandeld en beschuldigde de verdediging van het stel tevens ervan van de Babel-zaak een politieke rechtszaak te willen maken. Het wrakingsverzoek werd tevens als een rookgordijn hiervoor bestempeld door het OM.

“De procedure om een rechter van een zaak af te krijgen is op zich al complex genoeg. Het is onacceptabel dat het OM zoiets doet, terwijl het daar als toehoorder werd uitgenodigd en terwijl wij in ons verweer het nimmer over politiek hadden. De woordvoerder van het OM (Norman Serphos, red.) was als eerste aanwezig in de zaal.”

Het enige doel daarvoor is volgens de advocaat ‘trial by media’, oftewel een poging om de publieke opinie te beïnvloeden, terwijl het hof aanstaande vrijdag een beslissing zal nemen op het verzoek. Dit maakt het nog erger, aldus Sulvaran.

“Het is een fenomeen dat wij al vier jaar meemaken en waaraan ook andere advocaten zich ergeren. Het zal niet heel lang meer duren voordat wij dit aanpakken.”

Bovendien is de actie riskant.

“Het kan de verkeerde perceptie geven dat deze rechter geen goede rechter is.”

Volgens Sulvaran houdt het OM zich niet aan de gedragsregels van een overheidsinstantie. Iedereen, niet alleen de verdachten maar ook het OM, zal later verantwoordelijk worden gesteld voor hun handelingen, benadrukte Sulvaran.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. In elk geval niet aan analfabeten die zelfs hun eigen moertaal niet beheersen en door slechts weinig brievenschrijvers in het schrijven van krom Nederlands worden overtroffen.

  Voor de goede orde : Met de MFK en PS heb ik niets te maken, maar dat laat onverlet dat ik het op deelpunten eens kan zijn met het standpunt van de raadsman van een lid van die partijen . Partijen waartoe ik niet behoor nog wens te bejhoren.

 2. J.M @ Kan jij mij ff zeggen wat je nou eigenlijk wil zegge en wat welk volk je dit wil laten lezen met sp’s lenzen . Waarschijnlijk MFK en PS stemmers uit de mondie.

 3. Het wordt inderdaad tijd dat DRIE RECHTERS in belangrijke zaken de zaak behandelen en vonnisssen. Tegenwoordig wordt voorts het recht op een mondelinge en openbare zitting te snel ongemotiveerd afgewezen waarbij je wordt verplicht tot schriftelijk procederen.De rechter kan aldus niet gehinderd door lastige pottekijkers maar vooral lastige ”pottehoorders” ongehinderd beslissen wat hij wil. Ik ben het niet in alles eens met de Sulvarans, maar wat het lokale OM betreft denk ik dat zij het gelijk aan hun zijde hebben : ik kan uit ervaring stellen dat dit een clubje van niks komma niks is, waarvoor het gewenst zou zijn een soort CFT achtig rechtsorgaan als toezichthouder in het leven te roepen . In een zaak tegen een foute rechter, die zo nodig door het OM in bescherming genomen moest worden, bestond het OM het te verklaren dat getwijfeld mocht worden aan mijn stelling dat de jaarrekeningen door de wederpartij waren gecorrumpeerd. Laat dat nou net de crux of de zaak zijn, waarbij de foute rechter die optredend als arbiter PERSÉ VAN SLECHTS DEZE GECORRUMPEERDE JAARREKENINGEN GEBRUIK WENSTE TE MAKEN, op advies van ( lees: in opdracht van de accountant deskundige) zich genoodzaakt zag op zijn schreden terug te keren. Ja, als je op zo’ n college moet afgaan, dan kun je je tijd beter besteden door bijvoorbeeld op een vrij week end op de top van het Himalaja gebergte te gaan bivakkeren in de hoop de verschrikkelijke sneeuwman in het vizier te krijgen.

 4. Kan het zijn dat rechter Lips zich toch iets aantrekt van het vele publieke kritiek. En de 3 musketiers heeft laten weten niet meer aan deze poppenkast te willen meedoen. Hierdoor overbodig wordt en vervangen moet woeden door een bereidwillige rechter. Volgens mij wordt het hoogste tijd dat er 3 rechters vonissen in dit soort grootte en belangrijke rechtzaken.

 5. Ik wordt doodmoe van beroepszeurder Peppie, maar dit keer hoop ik dat hij succes heeft.

  Irma Lips is een parodie op een rechter en ik zie haar graag van deze grote zaak afgehaald worden.

  Laat Lips maar rechtszaken over erfafscheidingen en dergelijke doen, daar heeft ze het al moeilijk genoeg mee vermoed ik.

 6. De rook bommen en aanverwante artikelen zijn weer volop in gekocht bij de pipo clown winkel door de drie Musketiers. Peppie en de Raaf weten al van het begin dat zij deze zaak never winnen. Het is af tellen Gerrit, koop maar vast een veiligheidsgordel voor je zelf in de bajes houden ze van kleine mannetjes met klein …. en groten jannen, niet te vergissen met jammers, jammeren toeteren kan je genoeg daar.

 7. Snapt hij het niet of snap ik het niet. De behandeling vond vanochtend in het openbaar plaats en omstreeks half een in de middag werd die afgesloten. Is het dan het OM die het bericht naar de media brengt of kan het zomaar zijn dat dit door een aanwezige verslaggever?
  Wat een smoke screen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties