28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Statenvoorzitter opent aanval op Thodé

HomeMediaAmigoe | Statenvoorzitter opent aanval op Thodé
Statenvoorzitter opent aanval op Thodé
Thodé beweert dat er geen legale basis is om in de Staten over de veroordeling van Gerrit Schotte te debatteren

WILLEMSTAD — MFK-parlementariër Amerigo Thodé zet de media op het verkeerde been. Dat stelt Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco.

Thodé beweert dat er geen legale basis is om in de Staten over de veroordeling van Gerrit Schotte te debatteren. Franco weerlegt deze bewering in een schrijven. In de eerste plaats is het volgens Franco goed om te benadrukken dat het vergaderonderwerp niet specifiek om Schotte draaide. Het vergaderonderwerp afgelopen donderdag was namelijk ‘Standpunt van het parlement over leden die door het hof van Justitie schuldig zijn bevonden aan het begaan van een misdaad’.

“Dus de parlementariërs die het vergaderverzoek hebben getekend, wilden tot een conclusie komen die op alle zaken waarin een parlementariër in een strafzaak is veroordeeld, kan worden toegepast”, aldus Franco.

Franco legt ook uit hoe het onderwerp op de agenda is gekomen. Op 14 maart hadden twaalf parlementariërs namelijk een verzoek ingediend bij Franco om in het geval dat Schotte zelf geen afstand zou doen van zijn parlementariërschap, de Statenvoorzitter hem zou benaderen om zijn functie neer te leggen totdat er een onherroepelijk besluit op tafel ligt. Franco heeft vervolgens op 16 maart Schotte schriftelijk benaderd en een appèl gedaan op zijn moraal en ethiek om te voorkomen dat het imago van het parlement bezoedeld zou raken.

Op 14 maart hebben daarnaast dertien Statenleden een vergadering aangevraagd.

“Op het moment dat drie of meer parlementariërs een verzoek indienen voor een openbare vergadering plant de Statenvoorzitter deze in”,

zegt Franco. Als het vergaderonderwerp over een lopende rechtszaak gaat, respecteert het parlement de scheiding der machten in het staatsrecht, legt Franco uit. Het parlement zal dan pas over het onderwerp debatteren nadat er een vonnis ligt. Na het vonnis, zelfs als de zaak in beroep is gegaan, is het parlement vrij om over het thema te debatteren, aldus Franco.

Ook beweert Thodé dat er geen wet bestaat waardoor het lidmaatschap van een Statenlid vervalt. Dit is volgens Franco ook niet waar.

“Vanaf 10-10-‘10 is de wet ‘Landsverordening vervallenverklaring lidmaatschap Staten’ (A.B. 2010 no. 87) in werking getreden. In deze wet staat dat een lid van de Staten onder andere ophoudt lid van de Staten te zijn indien hij, na zijn toelating, bij onherroepelijke rechterlijke uitspraak is veroordeeld tot een tijdelijke gevangenisstraf voor de duur van ten minste een jaar.”

Het is volgens Franco te betreuren dat Thodé het constitutionele systeem verkeerd interpreteert en probeert de publieke opinie op basis daarvan te manipuleren. Weliswaar heeft de verkeerde interpretatie van de wet ertoe geleid dat Thodé zelf problemen heeft met Justitie, aldus Franco.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Door de rechter veroordeeld worden is door de rechter schuldig bevonden worden…..zo simpel is het.
  Daar zijn geen persoonlijke scheldkannonades voor nodig…te veel eer voor de man 🙂

 2. Amerigo Thode is niets meer dan een laffe parasiet. Lager dan een rat.

  Zijn zoon en broer zijn ook uitschot. Het zou de familie Thode verboden moeten worden zich verder voort te planten.

  Al is de man zo lelijk dat alleen een blinde vrouw met hem het bed zal willen delen.

  En natuurlijk de goedkope latina uit de snek die hij nu heeft.

 3. Waarom legt de heer Franco dit niet eens goed uit in het Papiamento aan de burgers? Scheelt weer een hoop onwaarheden/ leugens, die overigens ook door enkele PS opportunisten, worden rondgebazuind. Schotte en Thodé kregen namelijk van het niet bepaald objectieve Telecuraçao afgelopen vrijdag in het ochtendprogramma MBD uitgebreid de ruimte om weer eens de gebeten hond oftewel de vermoorde onschuld uit te hangen. Schande! Het woord “onherroepelijk” rechtelijke uitspraak mogen zij wat mij betreft ook schrappen uit deze landsverordening. Uberhäupt moet een veroordeling al genoeg zijn om weg uit de Staten te blijven.

 4. Thode en de rest van de MFK weten heel goed hoe het wel in elkaar zit, maar daar hebben ze niets aan want dat is niet sexy en je wint er geen stemmen mee. Wel als je de geslagen hond gaat spelen, dan heeft iedereen medelijden met je. Knoop daar dan nog wat propaganda aan vast dat de veroordelingen van eiland`s charlatan nummer 1 een politieke zet was en dat hij nu weer onschuldig is vanwege het hoger beroep, en dan overtuig je de domme massa wel weer.

 5. Laat Thode zich bezighouden met zijn postorderlatina die zijn kleindochter had kunnen zijn want in de Staten heeft dit lelijke misbaksels niets te zoeken.

  Thode is een laffe geestelijk gestoorde die in de Caprileskliniek thuis hoort.

  Hij gaat de geschiedenis in als de bange laffe hielenlikker van crimineel Schotte.

  Thode zou zich moeten schamen voor zijn kleinkinderen en kinderen, alhoewel, zijn zoon heeft hij al tot drugsdealer groot gebracht. Ook in de opvoeding was Thode een grote mislukking.

 6. Thodé, past in het rijtje: Monk/Wilsoe/Schotte/cooper/Cordoba/Whiteman/Jacinta/B*tch Wiels/etc.
  allemaal omhooggevallen, die totaal zonder enige inzicht of intelligentie een land willen besturen.
  in het land der blinden is éénoog koning…helaas…

 7. Thode is een crimineel, zijn broer is corrupt en zijn zoon een drugsdealer.

  Zelden zoveel tuig en schorem in 1 familie gezien.

  Bai fliet idioot Thode!

 8. Amerigo Thode, wat moet je ermee. In elk ander land was het hoogste wat deze man kon bereiken is schoenenpoetser te zijn maar op Curaçao is hij parlementariër. Geen toegevoegde waarde geen positieve bijdrage kan niks en doet niks, een enorme verspilling van belastinggeld. Amerigo Thode, wat moet je ermee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties