Amigoe | Spoedvergadering over Caprileskliniek aangevraagd

Spoedvergadering over Caprileskliniek aangevraagd | foto: Leoni Leidel-Schenk

Spoedvergadering Caprileskliniek aangevraagd | Leoni Leidel-Schenk

WILLEMSTAD — Statenlid Humphrey Davelaar (PNP) heeft een spoedvergadering aangevraagd voor de vaste commissie Gezondheid, Natuur en Milieu met als onderwerp de penibele financiële situatie van de Klínika Capriles.

De directie van de kliniek moet dan uitgenodigd worden voor een presentatie, waarna GMN-minister Ben Whiteman (PS) vragen van de vaste commissie kan beantwoorden.

Eerder al had Davelaar de directie van de kliniek voorgesteld om de vaste comissie, waarvan Davelaar vicevoorzitter is, uit te nodigen voor een werkbezoek aan de kliniek. Die uitnodiging is inmiddels door de Raad van Bestuur verstuurd aan Statenvoorzitter Mike Franco.

Bron: Amigoe

11 Reacties op “Amigoe | Spoedvergadering over Caprileskliniek aangevraagd

 1. Held op sokken heeft duidelijk last van een aangepraat slavernijverleden. Alles terugvoeren op het verleden en de V.O.C. mentaliteit. Voor het gemak wordt even vergeten dat Nederland een groot gedeelte van de staatschuld van Curacao heeft betaald. Dus dat kwam Nederland even goed uit ? Dacht het niet.

 2. @ held

  Misschien kunt u mijn vraag beantwoorden : op welke wijze staat Curacao – heden ten dage- Nederland bij ?

 3. Misschien kunnen we wandaden van Nederland vroeger op Curacao wegstrepen tegen de wandaden van de Curacaoenaars in Nederland nu?

  12% van de gedetineerden in Nederland is Antilliaan en vliegvelden in Nederland en Duitsland willen zelfs vluchten uit Curacao gaan weigeren omdat die alleen criminelen importeren!

 4. stanley Held

  Beste Koos, die wandaden heb ik niet verzonnen. Nederland als moederland zit daar sedert 1634. Niet ik, heb Nederland onder druk gesteld om het verdrag na 1948 te ondertekenen. Feit us dat er wandaden zijn gepleegd. U zou blijkbaar deze bladzijden uit de geschiedenisboeken willen halen. Nederland was had het alleenrecht om slaven te drijven. Dit is nu het gevolg daarvan. Snap waar u het over heeft. Staat letterlijk in de geschiedenisboeken. Of lieg ik. Of kennelijk kent u, of wil deze geschiedenis niet kennen. Dit speelt tot vandaag een rol in onze koninkrijk.

 5. @Held
  met de wil elkander bij te staan…….
  Op welke wijze staat Curaçao eigenlijk Nederland bij ?
  (“staat” en dus niet “stond” ter voorkoming dat u weer een ellenlange
  preek houdt over de vermeende wandaden in het verleden van Nederland

 6. Nu wordt het toch wel erg eenzijdig, Stanley..ooit gehoord van eerst de hand in eigen boezem steken??
  “Steunend op eigen kracht, doch met de wil elkander bij te staan”…
  elkander bij te staan betekent dat je zelf ook iets moet ondernemen, toch?
  Praat ik nog niet over de wil, zo die er al is ….

  PS En foei..we zouden niet meer spreken over zwarte piet !! 😉

 7. stanley Held

  Beste heer Tuna, indirect geef ik Nederland en de overige delen van ons Koninkrijk, degelijk de schuld, als u dat van mij wil horen. Zolang deze eilanden deel uit maken van het Koninkrijk behoren deze problemen opgelost te worden. Zwarte piet toeschuiven naar elkaar heeft geen zin. Snap dat u niet wil inzien wat de gevolgen zijn geweest van de V.O.C mentaliteit. Ja, elke bevolking krijgt een regering die hem toekomt. In 1954 hadden wij gezamelijk een kreet bedacht: ” Steunend op eigen kracht, doch
  met de wil elkander bij te staan”. Was de basis van ons statuut. Nederland steunt en steunde altijd op eigen kracht, omdat zij ook altijd de middelen hebben en hadden. Waaneer het haar uitkomt wil men bij uitzondering een koninkrijksrijk deel bijstaan.Dat is de werkelijkheid. Meer kan er niet uithalen. Zolang wij wederzijds onze geschiedenis niet willen erkennen of herkennen blijft dit euvel zich altijd voordoen. Kijk goed waar de basis ligt. Corruptie moet gezamelijk worden bestreden. Ook racisme. Zolang dit niet gebeurd zal ik altijd mijn kaart trekken. Of zijn wij aparte delen van het koninkrijk?

 8. “We” zijn heel ver gezakt, maar ja “we” moeten dat ook dan zelf regelen… Kom op Stanley, ik weet zeker dat je ook hier een draai aan kan geven dat Nederland hier de schuld van heeft. Je stelt me toch wel teleur met dit antwoord.

 9. Ja hè Stanley. NOS MES POR.

 10. stanley Held

  Wat erg. Gaat hier om de gezondheid van onze samenleving. Valt hier weinig te bezuinigen. Geld moet op tafel komen. Moet hiervoor een oplossing komen. Hoever zijn wij gezakt?

 11. Davelaar let ineens goed op de centen.

  Maar geen enkele kritische vraag over het feit dat er een peperdure reis naar het idioite Parlatino in Panama is georganiseerd, waar enkele Statenleden aan deelnamen die alles behalve integer zijn (Schotte, Wilsoe).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *