Amigoe | Slecht gedrag SZV-patiënten in het buitenland

medisch toerisme

Slecht gedrag SZV-patiënten SXM in St. Domingo

PHILIPSBURG — Een hotel in de Dominicaanse republiek, dat een contract heeft met de sociale verzekeringsbank (SZV) om patiënten uit St. Maarten te huisvesten, heeft een verzoek tot stopzetting van het contract ingediend.

Als één van de vele redenen hiervoor heeft het hotel het ‘slechte gedrag’ van SZV-patiënten uit St. Maarten opgegeven.

Charonne Holder, communicatiemedewerker van de SZV, vertelde dat het onderzoek nog gaande is, maar dat ‘schade aan eigendommen, verbaal geweld naar het personeel toe en wangedrag’ enkele van de vele klachten zijn. Holder weigerde de naam van het hotel vrij te geven in verband met de veiligheid van de patiënten, maar gaf aan dat de SZV werkt aan het organiseren van informatiesessies om klanten ‘beter te informeren en voor te bereiden’ op medische reizen naar het buitenland.

De SZV-woordvoerster uitte gisteren ook haar bezorgdheid over het ‘gebrek aan verantwoordelijkheid’ bij enkele patiënten met betrekking tot het gebruik van de dagvergoeding voor maaltijden bij doktersbezoeken in het buitenland. “De dagvergoeding heeft een specifiek doel. Het is bestemd voor maaltijdkosten en niet om persoonlijke behoeften te dekken.” Ze stelt dat als dit geld op is, SZV geen geld meer kan uitkeren en dat het welzijn van de klant tijdens de reis dan zijn/haar eigen verantwoordelijkheid is.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Slecht gedrag SZV-patiënten in het buitenland

  1. Nou en… Het hotel verwelkomde de patiënten met: “doe alsof je thuis bent”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *