Amigoe | Senior weg bij Curaçaohuis

Toost Marvelyne Wiels | Cartoon Pa Stechi

Toost Marvelyne Wiels | Cartoon Pa Stechi

DEN HAAG — MAN-politicus Humphrey Senior heeft na acht maanden ontslag genomen als interim-directeur van het Curaçaohuis. Hij heeft gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS), plaatsvervangend gevolmachtigde minister Anthony Begina (PAR) en premier Ben Whiteman (PS) per brief op de hoogte gebracht van zijn besluit.

De reden van zijn ontslag is niet duidelijk. Senior bevestigde desgevraagd dat hij zijn ontslag heeft ingediend, maar wil nog niets zeggen over de achterliggende redenen. “Het is te vroeg daarvoor. Eerst moeten de mensen die daar direct over gaan reageren”, zei hij, doelend op premier Whiteman.

Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister bevestigt de ontvangst van de ontslagbrief en meldt dat het de beslissing van Senior respecteert, maar wil niet inhoudelijk reageren op de kwestie. Ook Begina wil niet uitweiden over de beweegredenen van Senior.

“Dat is iets waar alleen de premier van Curaçao eventueel uitspraken over kan doen”,

zei hij. Premier Whiteman was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar. Uit informatie waar de Amigoe over beschikt, blijkt dat er sinds zijn aantreden als interim-directeur in augustus 2015 sprake was van een moeizame relatie tussen Senior en Wiels. Wiels prees Senior in eerste instantie om zijn kwaliteiten als leider en manager, maar de afgelopen maanden voerden ze geregeld gesprekken over zijn functioneren.

Zo zou Senior tijdens werktijd vaak afwezig zijn en was het onduidelijk of zijn afspraken en reizen werkgerelateerd of privé waren, iets waar het personeel zich aan zou ergeren. Hij zou ook ten onrechte de uitbetaling van niet-geregistreerde vakantiedagen hebben geclaimd.

Tot slot zou hij weinig vooruitgang boeken met zijn taken, zoals functioneringsgesprekken met het personeel en de uitvoering van de aanbevelingen van de Stichting Overheidsaccountantsbureau. Met betrekking tot de jaarrekeningen nam hij bovendien niet de juiste procedure in acht.

Begina, sinds een paar maanden plaatsvervangend gevolmachtigde minister namens de PAR, bevestigt dat hij de ontslagbrief heeft ontvangen en betreurt de ontwikkeling. “Senior werd vaak door personeel benaderd voor advies, dus wat dat betreft was hij een echte ‘senior’. Ik vind het een groot gemis.”

Begina hoopt vandaag met Senior te kunnen praten over zijn beslissing, al sluit hij uit dat hij hem kan overhalen om te blijven. “Als er al zo’n brief ligt, is dat stadium voorbij.” In de loop van de dag wil hij de kwestie ook met de gevolmachtigde minister bespreken.

Senior werd in augustus 2015 als interim-directeur aangenomen omdat Curaçao voorzitter was van de Association of Overseas Territories en directeur Ann Groot-Philipps daarom veelal in Brussel verbleef. Hoewel dat voorzitterschap inmiddels is overgenomen door Aruba, blijft Groot-Philipps vooralsnog in Brussel.

De functie van Senior wordt waargenomen door Monica Hazel.

Bron: Amigoe
Lees ook Dossier Marvelyne Wiels

3 Reacties op “Amigoe | Senior weg bij Curaçaohuis

  1. Het moet toch allemaal diep zitten. Reageren met vermoedens en daarbij smerige roddels over de sexuele voorkeur van een ander persoon. Stijlloze reactie zonder inhoud.

  2. De dementerende Begina is zo blij dat hij door de politiek uit het bejaardenhuis is gehaald dat hij zich graag als schandknaapje van Fraudelyne volledig laat inpakken.

    Maar dat was juist ook de bedoeling van Pueblo Solberano. Een oude directeur in het Curacaohuis die traag is en het allemaal niet zo goed meer begrijpt en er geen enkele probleem mee heeft om de bestellingen van Fraudelyne bij Ikea af te halen en naar haar thuis te brengen.

    Een type Alex Rosaria eigenlijk, het laffe wijf van Pais, dat er ook alles aan doet om in zijn stoel te blijven. Daarvoor liet hij zich graag gebruiken als het ********** van Ivar Asjes. En hij heeft er nog van genoten ook vermoed ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *