Amigoe | Selikor maakt werk van nieuwe trucks

Selikor maakt werk van nieuwe trucks

Selikor maakt werk van nieuwe trucks

WILLEMSTAD — Vuilnisophaalbedrijf Selikor hoopt dit jaar acht nieuwe trucks aan zijn wagenpark toe te voegen. Dit stelt directeur van het bedrijf Wesley Kook. Technische problemen met de Selikor-trucks zijn de belangrijkste redenen dat het bedrijf wekelijks te kampen heeft met vertraging bij het ophalen van huisvuil, geeft Kook toe.

Volgens de Selikor-directeur gaat het inmiddels om een bekend probleem. Door technische problemen is Selikor niet in staat om op tijd kliko’s bij de mensen thuis te legen. Dit heeft in de afgelopen periode tot felle kritiek geleid op sociale media en in lokale kranten. Maar volgens Kook wordt er op dit moment gewerkt aan een oplossing.

“Het probleem is bekend. We hebben op Curaçao geen truckfabriek en ook geen bedrijf dat onderdelen voor onze trucks verkoopt. Dus als er iets aan de hand is met een van onze trucks, dan moeten deze van buitenaf komen. Dat kost tijd”, geeft hij aan.

Op dit moment heeft Selikor zestien trucks. Bij een optimale bezetting moet Selikor in staat zijn om gedurende de normale werkuren van maandag tot en met vrijdag het hele eiland te kunnen bestrijken. Maar zodra een of meerdere trucks niet kan/kunnen worden ingezet, heeft het bedrijf een probleem. Er moeten dan extra shifts worden gedraaid om het gemis aan wagens op te kunnen vangen. Op dit moment is het zo dat Selikor vanaf maandag tot en met zondagavond moet rijden om het huisvuil op te halen.

“Ons streven blijft om zo snel mogelijk, of in ieder geval zo dicht mogelijk bij de afgesproken dag, het vuilnis op te halen. Als dat niet mogelijk is, dan mikken we erop om het nog in diezelfde week te doen. De verhalen dat mensen soms weken moeten wachten voordat de kliko’s worden geleegd, lijken mij dan ook sterk. We doen ons best met de middelen die wij tot onze beschikking hebben.”

Op dit moment is Selikor bezig met de aanschaf van vier nieuwe trucks. De verwachting is dat die in maart op het eiland zijn. In eerste instantie werd er overigens nog gesproken van januari. Kook verwacht dat met deze nieuwe voertuigen de druk op het Selikor-schema zal worden verlicht, terwijl er ook ruimte kan worden gecreëerd om trucks die nu met mankementen te maken hebben, te repareren. Nog voor het eind van dit jaar hoopt het bedrijf nog vier extra trucks aan te kunnen schaffen, waardoor dit jaar het wagenpark van Selikor met acht trucks zal worden uitgebreid.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *