Amigoe | Uniek Curaçao trekt aan bel over illegale afvaldump in Westpunt

De eigenaar van het bedrijfsafval stelde vandaag al op de hoogte te zijn gesteld van de illegale dump

De eigenaar van het bedrijfsafval stelde op de hoogte te zijn gesteld van illegale dump

WILLEMSTAD — Stichting Uniek Curaçao wijst op ‘de zoveelste illegale afvaldump in de natuur’ in Westpunt en trekt hierover aan de bel. De stichting verwijst na klachten van bezorgde bewoners onder meer naar een afvalhoop met bedrijfsafval van een Chinese snèk.

In de afvalhoop tussen de lege kratten, flessen en blikjes zijn twee documenten aangetroffen – een belastingaanslag en een rekening voor geleverde producten aan het bedrijf – op naam van ‘Restaurant New China’, onder adresvermelding Westpunt 79.

De eigenaar van ‘Restaurant New China’ gaf in een reactie aan van de illegale dump van zijn bedrijfsafval inmiddels op de hoogte te zijn gesteld. Hij liet verder weten daar werk van te zullen maken en nu in afwachting te zijn om de persoon – die hij had betaald om het afval naar Selikor te brengen – daarop aan te spreken. De eigenaar laat tevens weten ‘van plan te zijn om die persoon te vragen om het afval op te ruimen’.

Een bezorgde bewoner van Westpunt laat weten dat het de bewoners is opgevallen dat er maandelijks met regelmaat illegale dumpingen plaatsvinden door een chauffeur van een witte pick-up truck. Uniek Curaçao heeft ook meldingen binnengekregen dat ‘men zich met deze dumps vaak op illegale wijze van bedrijfsafval ontdoet’. De eigenaar van ‘Restaurant New China’ bevestigt dat degene die hij heeft betaald om het afval weg te brengen, in een witte pick-up truck rijdt.

De bezorgde bewoner stelt verder de dumpingen meermaals bij de politie te hebben gemeld, zonder resultaat. Uniek Curaçao: “Door gebrek aan handhaving wanen de daders zich veilig en vervuilen steeds meer gebieden, zonder dat daar consequenties aan verbonden zijn. Wij krijgen hier regelmatig klachten over en vandaar dat wij hopen dat de Milieupolitie (de uitvoeringsorganisatie Milieu en Natuur Beheer – MNB, red.) hiertegen zal optreden.” De stichting geeft ook de volgende tip uit: “Men kan als bedrijf eerst de helft betalen voor het wegbrengen van bedrijfsafval, om vervolgens na overhandiging van een Selikor-bonnetje het resterende gedeelte te betalen. Dit om illegale dump tegen te gaan.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *