29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 20:07

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Schotte kan irritatie niet verbergen

door Marija Stojanovic

Segun Gerrit Schotte di Movementu Futuro Kòrsou
Cicely van der Dijs en Gerrit Schotte (MFK) voordat ze van de MAN verloren

WILLEMSTAD — “We hebben vier zetels behaald, er is geen partij die meer zetels heeft dan MFK!”, aldus de partijleider van Movementu Futuro Kòrsou (MFK), Gerrit Schotte, vastberaden en met een plechtig geplooid gezicht voor de tv-camera’s.

- Advertentie -

Dit omstreeks 23.30 uur, net voordat de uitslagen van alle stembureaus binnen zijn. Gedurende de avond verliet hij het MFK-partijgebouw in Saliña om op onderzoek uit te gaan en rond te rijden afgaande op berichten ‘dat zich bij drie stemlokalen onregelmatigheden met stembiljetten/ stemfraude’ voor zouden hebben gedaan.

Schotte spreekt van ‘onregelmatigheden bij stembureaus’:

“Dus er zal een hertelling moeten plaatsvinden. Maar ik denk dat de zetelverdeling hetzelfde blijft.” Vlak voor het voornoemde tv-interview kan Schotte zijn algehele irritatie niet verbergen en blaft hij een tv-journalist toe ‘waarom hij niet met het interview wil wachten tot alle uitslagen binnen zijn?”

Tot tweemaal toe eist de fikse stemverheffing van de MFK-leider en zijn driftige lichaamstaal de aandacht van de aanwezigen op. De pers die daarvoor ongeveer driekwartier lang zijn gesloten kantoordeur in de gaten hield voor een eventuele reactie op de voorlopige uitslagen, kijkt met een blanco uitdrukking toe terwijl Schotte, wederom met stemverheffing, zijn aanhang bijeen roept om zich voor het interview achter hem te scharen:

“Animo, animo!”, aldus Schotte.

De verzameling vindt in rap tempo plaats. Het tv-interview start en Schotte weet zich weer een houding aan te meten. Hij feliciteert de partijen MAN en PAR (beide 4 zetels), Amparo dos Santos ‘die vanuit het niets 3 zetels wist te behalen’ en haalt ook de groei van de PNP naar 2 zetels aan.

“Ik wil beginnen met het feliciteren van onze collega’s die het vandaag goed gedaan hebben. We moeten dit erkennen, het volk heeft hen zijn stem en vertrouwen gegeven. Een applaus voor meneer Hensley Koeiman.”

- Advertisement -

De sfeer in het partijgebouw onder de ongeveer 100 aanhangers sloeg vanuit een euforie in de middaguren om naar een ingetogen sfeer waarbij de uitslagen op de voet werden gevolgd. Dit in tegenstelling tot de uitbundige wandeling van Schotte met aanhang omstreeks 13.10 uur de heuvel af richting Dr. Albert Schweitzer College te Parera waar hij zijn stem uitbracht. De MFK-stoet danst vrolijk achter een grote trailer met aanstekelijke muziek. Het gedrang van de aanhangers is groots terwijl Schotte zijn stem uitbrengt. Er wordt herhaaldelijk ‘victory’ gescandeerd terwijl het voetbalsupporters- deuntje ‘Ole, ole, oleee, we are the champs’ doorklinkt vanuit een kleine speaker.

Schotte constateerde verder bij afloop van de verkiezingsavond dat er bij deze verkiezingen ‘één partij compleet van de politieke map is verdwenen (Pais, red.)’.

“Het blijkt nu uit de resultaten dat het eiland het beleid van deze partij heeft afgewezen. De grootste partijen, MAN, PAR en MFK zijn de partijen die nu de politieke scène betreden terwijl andere voor altijd van de politieke map verdwijnen. MFK heeft strijd moeten voeren, veel oorlogen moeten overkomen. Ondanks de tegenslagen staan we sterk. Er is geen partij die meer zetels heeft dan MFK. Wij hebben ditmaal een zetel minder kunnen behalen, maar wij hebben de tegenwerking – om ons compleet te laten verdwijnen – overkomen. Mijn dank aan de Curaçaose gemeenschap”,

aldus Schotte.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Frank niet demoniseren.. Hij zal sowieso sneuvelen. Voor hem zijn deze 4 zetels een bittere nederlaag. Zijn lach is nu als die van een boer die kiespijn heeft.

  2. Als we zorgen dat deze onopgeleide criminele psychopaat zijn 3 jaar Bon Futuro uitzit tijdens de volgende verkiezingen, zijn we definitief af van de MFK, een schandvlek op de geschiedenis van Curacao.

  3. De Wolf zal nu snel zijn Schaapskleren uittrekken, dus wees op je hoede voor Schotte, hij zal snel proberen toe te slaan, net zoals hij deed toen Helmin Wiels aan de macht kwam. MENSEN LET OP!!! SCHOTTE IS OP WRAAK UIT.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -