28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Jesus-Leito (PAR): Ik heb er heel veel zin in

HomeMediaAmigoe | Jesus-Leito (PAR): Ik heb er heel veel zin in

door Marcy Rozendal

Jesus-Leito (PAR): Ik heb er heel veel zin in
Jesus-Leito (PAR): Ik heb er heel veel zin in

WILLEMSTAD — Zita Jesus-Leito was gisteravond duidelijk tevreden met de prestaties van politieke partij PAR waar zij partijleider van is. De partij eindigde op de derde plaats, na MAN en MFK, maar heeft net als die twee ook vier zetels behaald.

In een verklaring stelde de partijleider tegenover deze krant:

“Natuurlijk hoopten we op meer, maar het belangrijkste is dat we onze vier zetels uit de verkiezingen van 2012 hebben behouden. Dat is waar we tenminste op hoopten en als het volk ons meer zou geven dan was dat ook welkom.”

Ze stelde verder ‘heel veel zin’ te hebben in de komende regeerperiode. De partij was in de ochtend al op stap zodat Jesus- Leito haar stem bij de A.E. Goiloschool kon uitbrengen. Om twee uur ‘s middags bracht nummer twee op de lijst, Eugene Rhuggenaath (demissionair minister van Economische Ontwikkeling), bij diezelfde stemlocatie zijn stem uit.

De partij bracht bij het stemmen van Jesus-Leito een grote aanhang met zich mee, zo’n dertig man. De groep was enthousiast, wapperde met vlaggetjes van de partij en met de Curaçaose vlag en juichte de partijleider toe toen ze haar stem uitbracht. De gele groep riep verder leuzen zoals ‘Ban ku PAR’ met een rollende ‘r’. ‘s Avonds rond elf uur zat een groep aanhangers te kijken naar de resultaten van de stembureaus op een groot scherm dat buiten de PAR-sede in Saliña geplaatst was. Bij uitschieters boven de 100 stemmen juichten de aanhangers, bij 300 stemmen was er groot kabaal. Ook in de sede zaten aanhangers naar de resultaten te kijken. Ondertussen werd drank en eten uitgedeeld.

Toen de resultaten van de eerste stembureaus binnen druppelden was de PAR voor korte tijd de partij aan kop. Jesus-Leito stelde:

“In het begin leek het alsof wij wonnen en heerste hier buiten grote euforie. Nu is dat langzamerhand minder geworden. Maar ik zei op dat moment ook: we hebben vier zetels behaald en dat is belangrijk. We hebben veel tegenslagen gehad en we zijn er nog.”

De partij heeft volgens de voorlopige berekeningen van het Hoofdstembureau 11.945 stemmen behaald. Coalitie Hoewel de partijleider stelt het nog te vroeg te vinden om een mogelijke coalitievorm voor te stellen, zegt ze dat de partij bereid is om met MAN te werken.

Jesus-Leito laat ook weten niet te denken dat MAN met ‘verrassingen’ komt voor wat betreft coalitievorming met andere partijen.

“Er is van onze kant in ieder geval de bereidheid om met MAN samen te werken. We hebben in de regering van 1994-1998 met elkaar samengewerkt en het was één van de beste coalities toen”,

aldus de leider van de gele partij. Jesus-Leito heeft bij deze verkiezingen ook veel verrassingen gezien:

“Dat PS en Pais zo klein zijn geworden, dat is heel erg.”

Ze antwoordt desgevraagd dat de boodschap uit deze resultaten is dat het volk enkele stabiele partijen wil.

“De bevolking is hartstikke moe van instabiele coalities”, aldus de gele partij.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties