Amigoe | PS tegen MCB als huisbankier

PS tegen MCB als huisbankier

PS tegen MCB als huisbankier

WILLEMSTAD — Jaime Cordoba, fractieleider van Pueblo Soberano (PS), heeft liever de PSB Bank als huisbankier dan de Maduro & Curiel’s Bank. Volgens Cordoba profiteert het volk er meer van als de PSB Bank, die 100 procent in handen van de overheid is, de belangen van de overheid behartigt.

Doordat de overheid 100 procent belang heeft in de PSB Bank zal het dividend ook naar de staatskas terugvloeien. “Ik begrijp niet waarom we onze zaken bij commerciële banken onderbrengen, waardoor ze een miljoenenwinst maken terwijl we onze eigen bank hebben”, zegt Cordoba. Hij is van plan hierover een Statenvergadering aan te vragen. “In maart heb ik tijdens een overleg met de samenwerkende partijen het al met minister van Financiën José Jardim over dit punt gehad”, zegt Cordoba.

Op 16 november 2011 nam een meerderheid in het parlement een motie aan waarin er bij de regering op wordt aangedrongen om er alles aan te doen opdat de PSB Bank de huisbankier van de regering en van haar overheidsstichtingen en bedrijven zal worden. Volgens Jardim moet de PSB Bank echter nog aan verschillende voorwaarden voldoen voordat ze voor de functie van huisbankier in aanmerking kan komen. “Ik heb hem toen gezegd dat als je de bank zegt wat er gedaan moet worden, zij dit ook zullen uitvoeren zodat ze aan alle voorwaarden voldoen.”

Beslissingen zoals het aanstellen van een huisbankier moeten volgens Cordoba niet bij een minister liggen. “Het parlement is het hoogste orgaan van het land. Het parlement moet hierin dan ook het laatste woord hebben”, aldus Cordoba.

Commerciële banken maken volgens het PS-Statenlid over de rug van het volk winst. “Dat komt het volk niet ten goede”, zegt Cordoba. De winst van commerciële banken moet volgens Cordoba worden geïnvesteerd in het opknappen van wijken en scholen. “Elke bank moet een wijk of een school adopteren voor de wederopbouw van wijken of renovatie van scholen”, zegt de PS-fractieleider. “Of ze moeten studiebeurzen aan jongeren geven. Dan dragen ze echt bij aan het land Curaçao.”

Bron: Amigoe

12 Reacties op “Amigoe | PS tegen MCB als huisbankier

 1. Wat een dom geklets . Eerst geen commerciële banken, dan plotseling weer wel, maar wil hij zeggen wat ze met de winst moeten doen.
  Dat werkt helaas niet zo mijnheer Cordoba. Ook een Statenvergadering helpt hier niet bij, dan wordt alleen maar duidelijker wat voor vlees er verder in de politieke kuip zit. Veel van dezelfde slechte kwaliteit vrees ik.

 2. Ik meende dat de overheid de huisbankier van Garcia en Capella was.

  Die hebben er immers riante huizen aan overgehouden.

 3. Je schrikt als je de argumentatie leest van Corboba. Ook van economie heeft hij dus geen kaas gegeten. En dat zijn de mensen die Curaçao moeten besturen. Om te huilen..

 4. Het bestuur van het eiland Curaçao is een afspiegeling van haar bevolking.

  Kom er maar in… Stanley help!

 5. Ik wordt misselijk als partijleiders het over het volk hebben, maar intussen wel laffe dos Santos loopjongen als Elmer Wilsoe op de partijlijst heeft staan. Die zit er alleen voor zijn portemonnee en van zijn geestelijk beperkte zoon, voor wie hij middels partijgenoot Fraudelyne een baantje in het Curacaohuis regelde ondanks het feit dat de zoon nog niet geschikt is om de boodschappen in te pakken bij de kassa van de super.

 6. Abraham Mossel

  Hoe durft hij het te zeggen met diploma 0, het parlement is het hoogste orgaan van het land, inderdaad daar heeft hij gelijk in, maaaaaaaar in het parlement zitten ook de grootste besluit looste mietjes, dieven en maffia figuren. Dus het parlement is een grote asfaltbende die gedumpt kan worden in dat zelfde asfaltmeer, waar Nederland al miljoen aan uit heeft gegeven om het schoon te maken, Ze zijn al jaren aan het scheppen maar het lijkt wel of ze het in een andere hoek die wij niet zien er weer in pleuren ??.

 7. Laat de overheid vooral de directie van haar huisbankier screenen, want Garcia en Capella hebben er bij de huidige huisbankier een onbeschrijflijke porkeria van gemaakt waarbij ze zelf flink hun zakken hebben gevuld.

  Laat de overheid vervolgens ook de raad van commissarissen screenen, want de rubber stamps P. Martis, D. van der Veen en de griezel Anthony Cijntje deden bij Girobank alleen hun ogen open als ze voor ontvangst van hun cheques moesten tekenen.

 8. stanley Held

  Kijkende naar de inhoud en niet naar de persoon , zou ik onderzoeken als dat zo is. U kan het ook doen..

 9. PS
  Maar ondanks dat kun je toch met een beperkt intellekt statenlid zijn want je maandelijkse “salaris” van het belastinggeld wordt netjes gestort ook voor leden vd people’s party.

 10. Hoe ongelooflijk stupid kan iemand zijn. Rekenen was duidelijk niet zijn sterkste vak.

 11. de PSB maakt geen winst?
  betaal je geen rente?

 12. Ministers hebben nog enige intelligentie.

  Het parlement bestaat uit ongeschoolden (Schotte) en lieden zonder een greintje integriteit, zoals de gedetineerden Schotte en Constantia en de verdachten Thode en Wilsoe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *