Amigoe | PS-leider Cordoba haalt uit naar MFK

PS-leider Cordoba haalt uit naar MFK

PS-leider Cordoba haalt uit naar MFK

WILLEMSTAD — De politiek leider van Pueblo Soberano Jaime Cordoba heeft afgelopen zaterdag fel uitgehaald naar MFK-leider Gerrit Schotte. Zo omschreef Cordoba Schotte als een crimineel, terwijl hij zich afvroeg waarom mensen nog voor hem konden stemmen.

Tijdens zijn interventie gedurende de wekelijkse partijbijeenkomst te Soberano City stelde Cordoba telkenmale dat hij lokale kiezers niet begrijpt. “Ik begrijp dit volk niet. Ze accepteren 50 gulden en nemen op de koop toe dat ze vervoer krijgen, alleen maar om op iemand te stemmen. Als je ze vraagt waarom ze dit doen, krijg je als antwoord dat hij wel een aardige vent is. Maar ik kies liever voor een aardige vent die niet crimineel is.”

Hij was ook kritisch over de campagne van de MFK die lokale wijken ingaat om grote schoonmaakacties te houden. “Het gaat hierbij om mensen die zelf niet in staat zijn om hun eigen voordeur schoon te houden. Nu ze lopen met een hark door de wijken, terwijl ze niet eens weten hoe ze een hark vast moeten houden. Of ze gaan naar wijken die open liggen (vanwege infrastructurele werkzaamheden, red.). Terwijl ze toch weten dat je een wijk pas kunt schoonmaken als de werkzaamheden klaar zijn. Het gaat hierbij mensen die niks om dit volk geven.”

Ook zei Cordoba: “Op wie moet moet je dan gaan stemmen? Moet je gaan stemmen op iemand die door de rechter is veroordeeld omdat hij Curaçao wilde verkopen, de maffia op het eiland wilde brengen en geld van Curaçao heeft gestolen? Hij heeft tal van illegale dingen gedaan. Is het niet beter dat dan je voor Helmin Magno Wiels en zijn partij stemt?”, hield hij zijn toehoorders voor.

De PS-leider sprak ook zijn frustratie uit over dat veel wat zijn partij heeft gedaan, inmiddels vergeten is. “Stem op ons op om wat wij hebben gedaan. Stem op ons om wat wij hebben bereikt. Wij hebben de sociale situatie op het eiland verbeterd. Wij hebben ervoor gezorgd dat de duizenden guldens die ouders in het verleden moesten betalen voor hun kinderen nu niet meer hoeft, zodat zij nu van gratis onderwijs mogen genieten. Wij hebben niemand voorgelogen. Maar natuurlijk moet er meer gebeuren”, gaf Cordoba toe.

Hij wijst er zelf op dat gratis onderwijs wel met nieuwe uitdagingen wordt geconfronteerd. “Er wordt op allerlei manieren gezocht om toch extra geld te blijven verdienen”, constateerde Cordoba. Hij verwijst in dit verband naar schooluitjes, waar ouders wel voor moeten betalen en extra diensten zoals opvang waar soms tot 500 gulden voor moet worden betaald. De PS-leider haalde deze voorbeelden aan naar aanleiding van een gesprek, dat hij vorige week had met moeders van schoolgaande kinderen.

Bron: Amigoe

23 Reacties op “Amigoe | PS-leider Cordoba haalt uit naar MFK

 1. Gewoon een stelletje blinde paarden. Oer en oer dom

 2. Joep Meloen

  De PS bestaat gewoon uit een clubje kneuzen, die mee hebben gelift op de populariteit van Wiels, maar die zelf te dom zijn om voor de Duvel te dansen. Het hele clubje is corrupt tot op het bot, maar ja, dat zijn we wel gewend op Curacao. Hoe de wind waait waait mijn jasje.
  Het volk wordt weer belazerd waar ze bij staan, maar die hebben toch geen interesse, dus is men al bezig met de verkiezingen over een paar maanden. PS is zich aan het indekken voor het geval dat de MFK alsnog de grootste partij wordt. Zou de PS nu tegen Schotte hebben gestemd (dus geen criminelen in het parlement) dan was een samenwerking PS en MFK wel heel lastig geworden. Dus dan toch maar weer draaien en keren, om het vervolgens weer te ontkenne.
  De politiek op dit eiland is door en door rot, alleen uit op eigengewin en is momenteel samengesteld uit een zooitje al dan niet veroordeelde criminelen. Wanneer dit een doorsnee van de bevolking zou zijn dan zou het erg met het land zijn gesteld. Geloof dat zo ongeveer 40 % van de parlementsleden wel eens is veroordeeld voor wat voor misdrijf dan ook. Dat is diep triest en nog altijd zijn er figuren, niet waar Per, die hen blijven verdedigen. Die hebben geen oogkleppen op, die hebben geen plaat voor de kop, die hebben gewoon de hele betonfabriek Brievengat voor hun kop !

 3. @Per, en wat heb ik met de PAR te maken. Volgens mij niets.
  Nu weet ik echter nog steeds niet wat die dames met Cordoba te maken hebben.

 4. ” Wijsheidje ” is wat jij dag in dag uit hier op de knipselkrant doet.
  Ongelooflijk beledigen. Mensen voor van alles en nog wat uitmaken. 🙂

 5. Alles wat jij met de PAR te maken hebt. 😉

 6. “Typisch iemand die anderen de grond in probeert te boren om het zelf voor het zeggen te krijgen?”… ?????
  Precies wat Cordoba doet met zijn laatste aanval op veroordeelde Schotte…..uiteindelijk begint de politiek waar eerlijkheid ophoudt!
  En nog even een wijsheidje voor je: beledigingen zijn argumenten van degenen die ongelijk hebben…
  Feliz dia, Per 🙂

 7. Wat hebben die 2 met Cordoba te maken?

 8. @Bartje, Codoba heeft niemand wat misdaan. Waarom zit je te liegen? Typisch iemand die anderen de grond in probeert te boren om het zelf voor het zeggen te krijgen?
  Zie hoe deze twee dames van de Pueblo Soberano alles doen om de zwakkeren vooruit te helpen. Anderen klagen maar pakken de problemen net aan.

  http://www.ustream.tv/recorded/86072534

 9. ik mis toch het olie verhaal wat in onze wateren aanwezig is.
  maar nu de feiten, onderwijs daar zijn de afgelopen 6 jaar alleen maar PS Ministers de baas geweest resultaat geen goede schoolresultaten en de aanscherping van de diploma’s nog steeds niet geregeld.
  SOAW: Nog steeds geen verbetering werkloosheid hoog, geen controle over misbruik onderstand en sociale huurwoningen worden nog steeds niet bekeken op rechtmatigheid.
  Gezondheidszorg: 6 jaar een PS Minister, plus een Minister President die zogenaamd een vak minister is in deze materie. Maar nog steeds grote te korten, wachtlijsten, geen medicijnen of te korten.
  Conclusie deze Partij had Helmin zelf al af geschaft wegens gebrek aan vermogen om een deuk in een pakje boter te slaan.

 10. Nee nee Per, Bartje wil dat de kiezer “aan de macht komt”, zoals het in een democratie behoort; dat er politici met kennis van zaken en een beetje burgerfatsoen aantreden. die de wil van de kiezer respecteren en naar behoren uitvoeren….
  In dat kader passen geen populisten als Schotte, Cordoba en ga nog maar ff door…maar om eerlijk te zijn zou ik zo gauw niet weten wie op dit eiland daar wel geschikt voor zouden kunnen zijn. Een nieuw zakenkabinet Betrian misschien??? Wie het weet mag het zeggen…..
  Misschien moeten we als Sherlock Holmes denken: Elimineer het onmogelijke en je houdt het mogelijke over….(hoop ik) 🙂

 11. Kwestie van memorie van toelichting en nieuwe Wet in de maak hierover.
  Zonder zonder nieuwe Wet hierover kan niemand wat doen, heb ik begrepen.

 12. Bartje, wil dat PAR aan de macht komt zodat hij als consultant kan werken? 😉 (PAR kan het zelf niet, hebben ze vaak genoeg gezegd).

 13. Per is onvolledig geinformeerd….anders zou-ie geen PS’er zijn :).

 14. Er is alweer begonnen een dag met MFK ik begrijp het helemaal niet meer er is iemand dood gegaan dat ze zeggen dat deze is door politiek is vermoord.
  daar hoor je niets van maar ze blijven MFK lastig vallen en allerlei dingen zeggen ik begrijp het niet. waarom ga deze mensen niet de mensen die Wiels dood had gemaakt niet lastig vallen? waarom praat niemand erover de moord van de heer Wiels ? wat is dat ze blijven een kant met MFK en gerit schoten ?
  ik zie dat deze mensen alleen maar bezig is met zicht zelf om de bevolking op een ander voet te zetten en door gaan met liegen en geld van de bevolking in hun zaak blijven steken . kom op Cordoba je zegt je weet wie en dat er een oplossing zal komen dat de Moord van Wiels opgelost worden maar je ben nog steeds bezige met gerit schoten dat begrijp ik helemaal niet

 15. Per, zoals je kunt zien/lezen in onze “About”, is de KKC een Knipselkrant die via de copy/plak techniek artikelen her-publiceerd uit andere dagbladn. Zowel de lokale als niet lokale media. Het is niet de KKC die niet alles heeft geschreven doch de amigoe.

 16. Ik vind dat men de zaken niet moet verdraaien. Noem de personen die wat gezegd hebben bij hun naam en ga niet vanuit dat die of die dat wel gezegd zou hebben… Zo zaai je bewust verwarring!
  Codoba zei afgelopen vrijdag dat als de zaken zo doorgaan hij de handdoek in de ring gooit. Hij zei nog meer. Jammer dat knipselkrant niet alles geschreven heeft.

 17. Het prettige is dat deze onzin wordt gedebiteerd via de radio en in de taalvan het volk.
  Cordoba vraagt te stemmen op Wiels, maar die staat niet op de lijst.
  Niet stemmen op MFK want dat zijn criminelen. En dat alles op de radio en in de taal des volks.
  Dank Cordoba

 18. Joep Meloen

  Per,

  De PS heeft naar buiten toe gecommuniceerd dat zij niet wilden deelnemen aan de vergadering omdat Schotte nog niet definitief is veroordeeld. Dat staat gelijk aan hem onschuldig vinden, zo niet, dan is hij dus wel schuldig.
  Oftewel, de PS is verschrikkelijk aan het draaikonten en bovendien hebben zij deelgenomen aan het kabinet dat de misdrijven van Schotte heeft gefaciliteerd.
  M.a.w. de PS is zelf zo schuldig als wat.
  Wie nog stemt op partijen als PS, MFK, FOL, MAN heeft ze niet helemaal op een rijtje. Die mag je gewoon zwakbegaafd noemen.

 19. Hij kwam afgelopen week niet opdagen bij een vergadering om veroordeelde staten leden het recht te kunnen ontnemen nog in de staten te zitten.
  omdat Schotte hoger beroep heeft aangevraagd verklaarde deze idioot, dat Schotte weer onschuldig is.???
  dus Cordoba is een grote draaikont en absoluut niet oprecht, maar een charlatan, die het volk van alles wil wijsmaken…

 20. De ene crimineel probeert de andere zwart te maken. Hoe dom kan je zijn om dit niet direct door te hebben. Helaas is de meerderheid van de kiezers hier inderdaad te dom om dit door te hebben.

 21. Ik heb Codoba dat niet horen zeggen, en ik volg alle uitzendingen.
  Afgelopen zaterdag had iemand anders wel wat daarover gezegd.

 22. Dat was niet afgelopen zaterdag maar afgelopen vrijdag. Hij zei nog meer.
  Codoba is recht voor z’n raap en een eerlijke vent.

 23. Van de week verklaarde deze draaikont nog dat Schotte “onschuldig” was en daarom kwam de PS niet naar de Statenvergadering welke over het Statenlid zijn, als verdachte of veroordeelde, wilde vergaderen.
  Je moet als achterban van deze partij toch wel een geheugen met een tijdsspanne van een half uur hebben want anders vallen de verschillen op. En met “dit” moeten we een land regeren? Cordoba is de stroom aan mislukte ministers uit zijn partij gemakshalve maar even vergeten, inclusief een minister-president welke om nog steeds niet formeel uitgesproken redenen de laan werd uit gestuurd. Wel lachen hier, als het eigenlijk niet zo triest was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *