28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Regering accepteert geen protestacties op Koningsdag

HomeMediaAmigoe | Regering accepteert geen protestacties op Koningsdag
regering whiteman-ontwikkelingsplan
Regering accepteert geen protestacties op Koningsdag

WILLEMSTAD — De regering heeft sterke aanwijzingen dat ‘bepaalde groepen’ op het eiland Koningsdag willen gebruiken om protestacties te houden met het doel om de openbare orde te verstoren.

Dit heeft premier Bernard ‘Ben’ Whiteman (PS) vanochtend aangegeven tijdens een op het laatste moment opgeroepen persconferentie.

Tijdens de persconferentie ging Whiteman niet op de vraag over welke groepen het zou gaan. Fundashon Vision Bándabou (ViBa) heeft tegenover de Amigoe aangeven op Koningsdag met twee bussen vanuit Lagun en Westpunt naar Punda te gaan om te protesteren, dus mogelijk doelt de premier (mede) hierop.

Whiteman gaf hij aan dat de regering informatie heeft over groepen die protestdemonstraties op het Brionplein of in de omgeving van de Sta. Annabaai willen organiseren met het doel om de openbare orde te verstoren. Volgens Whiteman zal de regering niet accepteren dat de openbare orde op Koningsdag verstoord zal worden.

“De deuren van de regering staan altijd open voor iedere vorm van onrust die er heerst bij iedere persoon, groepering of organisatie. Maar dit dient op een ordelijke en geciviliseerde manier te gebeuren. Daarom roep ik iedereen op om stil te staan bij deze dag, zodat het een feestdag word, zoals oorspronkelijk de bedoeling was.”

De informatie waar de regering over beschikt zou inhouden dat de geplande protestacties politiek gemotiveerd zijn en dat de regering weet uit welke hoek dit komt.

Whiteman riep het volk op zich niet voor politieke doeleinden te laten misbruiken en om de feestdag van woensdag te gebruiken om te vieren en of te mediteren over de betekenis van deze dag.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. BB…Banda Bou of Back to Basic….wat betekent Oost of West als de wereld rond is???
  Overigens: vrijheid van meningsuiting is een grondwettelijk recht..of dat de regering Witteman nu past of niet!!
  En sinds wanneer vindt een politicus dat “de politiek het volk niet mag misbruiken” ??? Ze doen het hele jaar door niets anders.. 🙂

 2. @Uny, ben jij ooit in Hanchi Buriku geweest?
  Dat is pas een soort binnenland in Banda Bou. De inwoners zijn ook als de dood men dat gebied komt verpesten met resort en dat soort dingen. Men leeft daar heel eenvoudig en men is nog gelukkig met wat men heeft en wil niet besmet worden met de hebzucht van het: hebben- hebben- hebben, zonder nooit voldaan te raken. Daar begint het mee!

 3. 100 % mee eens K.
  Banda Bou is lekker om te wonen en de voorzieningen zijn niet altijd optimaal maar je eet en leef lekker in Banda Abou .
  ik vind dat de mensen in politiek weet niet eens wat er speel in Banda Bou
  alleen als verkiezingen is ga ze kijken doen om stemmen te winnen om hun zaak te vullen ik vind dat Banda Bou attentie behoor te hebben Banda Bou is de gezicht van Curaçao ik vind dat ze moeten niet banda bou met veel vieze bedrijven te laten voor komen banda bou is een groen en lekkere kant van Curaçao en er moet zo blijven

 4. Het zijn een paar nieuwkomers uit Holland die de bevolking van Banda Bou aan het ophitsen is. Zeg maar voor hun karretje spannen om van dat mooie rustige platte land een vieze wereldstad te maken. Op Banda Bou is het lekker wonen en als je daar niet tegen kan dan verhuis je maar naar Punda of Otrabanda. In de stad zit men ook regelmatig zonder water en licht, Curaçao is geen Nederland! Maar je krijgt heel veel voor terug, lekker weertje dag in dag uit.

 5. egegik weet niet wie jij ben maar met zulke uitspraak vind ik niet dat je een goede indruk maakt. jij moet minsten te praten als je ben een Nederlander laat me niet beginnen wat er allemaal is.ik vind dat de mensen hebben recht om hun ongenoegen te laten horen . je weet ook dat in Nederland iedereen is vrij om zij of hij hun mening te geven. er is hier geen spraken van orde verstoren Koning is gewoon een mens zo als iedereen er geen verschil als een mens.
  wel doe normaal en ik wens dat je op je woorden letten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties