29 C
Willemstad
• dinsdag 20 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Pro-formazitting dubbele moord Bullenbaai morgen

HomeMediaAmigoe | Pro-formazitting dubbele moord Bullenbaai morgen
De Bullenbaai moord Nikita Catharina Attaf (12:06:90) Shendrick Emanuel Randt (27:05:96)
De dubbele Bullenbaai moord op Nikita Catharina Attaf (23) en Shendrick Emanuel Randt (17) komt morgen voor

WILLEMSTAD — Het Gerecht in Eerste Aanleg zal morgen de zaak tegen de vijf verdachten van de dubbele moord op Nikita Attaf (23) en Shendrick Randt (17) op 17 maart vorig jaar, pro forma behandelen. Het lichaam van Attaf en haar vriend Randt werden op de bewuste dag in de mondi bij Bullenbaai gevonden. Attaf liet een baby achter, één maand voor zijn eerste verjaardag. De verdachten Jhoan F.F., Rudolf V.F., Nahum H., Bledisson V.G. en Fabian F.V. werden voor hun betrokkenheid bij de moorden aangehouden en staan dus woensdag terecht.

De zaak zal echter niet inhoudelijk worden behandeld. Een pro-formazitting is een rechtszaak in het strafrecht die plaats kan vinden voordat de maximale tijd dat een verdachte in voorarrest mag zitten verstrijkt. De zaak wordt door de officier van justitie voor de rechtbank gebracht, maar er vindt geen inhoudelijke behandeling plaats.

Er wordt verzocht om het onderzoek ter zitting te schorsen. Een pro-formazitting kan bijvoorbeeld voorkomen dat de verdachte wordt vrijgelaten als het Openbaar Ministerie het onderzoek naar de verdachte nog niet heeft afgerond.

De datum voor de inhoudelijke behandeling wordt dus woensdag bekend. Zoals bekend kreeg de centrale meldkamer toen een melding binnen dat op de onverharde weg (van Willibrordus) naar Bullenbaai het levenloze lichaam van een man was gevonden. De aanleiding voor de dubbele moord wordt onderzocht.

Minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) werd eerder sterk bekritiseerd door velen vanwege zijn verklaringen over deze moorden. Hij verklaarde in de media (ook tegen de Amigoe) dat de moorden op Attaf en Randt gelinkt zijn aan dubbele moord bij Baya en de moord op de bekende dj Renzo Soliana vorig jaar. Of dit klopt, moet nog blijken.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Beste heer Bernadina, blij dat u reageert. Een mens is een mens. Zoals men reactie geeft vind ik het een mens onwaardig. Zou jouw kind zijn. Weet u, ik reageer altijd tegen deze personen. Mijn beste vriend is geboren in Nederland. Echt een kaaskop. Juist door hem heb ik geleerd wat goed en fout is. Ik ben van alle markten thuis. Val mijn Antillen onder schuilnaam, met een racistische ondertoen niet aan. Heb verschillende rassen in mijn bloed. Ik accepteer echt geen achterstelling bij niemand ook niet bij Hans, Sander en M.

  2. Beste heer Bernadina, blij dat u reageert. Een mens is een mens. Zoals men reactie geeft vind ik het een mens onwaardig. Zou jouw kind zijn. Weet u, ik reageer altijd tegen deze personen. Mijn beste vriend is geboren in Nederland. Echt een kaaskop. Juist door hem heb ik geleerd wat goed en fout is. Ik ben van alle markten thuis. Val mijn Antillen onder schuilnaam, met een racistische ondertoen niet aan. Heb verschillende rassen in mijn bloed. Ik accepteer echt geen achterstelling bij niemand ook niet bij Hans, Sander en M.

  3. Beste Hans, gaat hier om twee zeeeeer jonge kinderen, het doet mij pijn dat jij zo een reactie hebt. Stel dat het jouw kinderen zouden zijn. Ik voel mee met hun ouders. Schaam je.

  4. Dit stel is ongetwijfeld niet vermoord omdat ze vals hadden gezongen in de kerk of aan het collecteren waren voor de dierenbescherming.

    Ik zeg dit maar even voordat Stanley Held hier dadelijk weer krokodillentranen komt huilen,

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties