Amigoe | PAR wil duidelijkheid over autoloten-fundraising van Schotte

PAR wil duidelijkheid over autoloten-fundraising van Schotte

PAR wil duidelijkheid over autoloten-fundraising van ex-premier Gerrit Schotte

WILLEMSTAD — Statenlid voor de PAR, Armin Konket, wil dat minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) duidelijkheid verschaft over de fundraising van Fundashon Gerrit Schotte, door middel van autoloten.

De minister moet vooral aangeven of dit legaal is of niet. Een vragenbrief van Konket werd gisteren naar de minister gestuurd.

Hij is zich ervan bewust dat velen gebruikmaken van de media om een auto, woning of iets dergelijks te verloten en dat het ook bekend is dat sociale instanties en goededoelen-organisaties sinds jaar en dag dit soort loterijen houden als fundraising, zodat ze de dienstverlenende activiteiten kunnen voortzetten. Echter, de PAR wordt door steeds meer personen die zich zorgen maken over het ‘nieuwe’ fenomeen van de afgelopen twee jaar, namelijk de directe betrokkenheid van een Statenlid, in dit geval Gerrit Schotte, bij een autoloterij. “Deze personen beschouwen dit als een ‘handeltje’, gezien het feit dat het al meer dan twee jaar gaande is. Een stichting die de naam draagt van een Statenlid en die loterijverkoop organiseert en bevordert, terwijl de ‘sede’ van zijn politieke partij MFK hiervoor als kantoor wordt gebruikt. De PAR-fractie wordt steeds meer benaderd door burgers die zich ernstig zorgen maken over deze loterij via sociale media.

De fractie is zich ook bewust van het feit dat dergelijke loterijen door velen gelinkt worden aan illegaliteit.

PAR kent geen vergelijkbare zaak. Voor het eerst gebruikt een politieke partij dit middel voor fundraising en dat onderstreept ook de opinie van PAR dat er hier sprake is van moreel ongewenste praktijken.

In verband hiermee wil Konket van Navarro weten of de betrokken stichtingen dit met toestemming/vergunning van de overheid doen. Verder moet Navarro uitleggen wat het loterijbeleid is, dus wat een persoon, stichting of organisatie moet doen om een vergunning te krijgen, wat de voorwaarden zijn en of er rekening gehouden wordt met het doel van de loterij. Tot slot vraagt Konket aan de minister of de overheid kan garanderen dat de loterijen van Fundashon Gerrit Schotte legaal zijn en indien niet, wat werd of wordt gedaan om dit recht te zetten.

Waarom?

Schotte wilde in een korte reactie hierover niet veel kwijt. “Is Konket niet tevreden met het feit dat dertien families blij zijn gemaakt met dertien voertuigen? Wij doen dit sinds 2013, families blij maken. En op 29 september verloten wij een woning. Waarom is hij niet tevreden?”

Bron: Amigoe

13 Reacties op “Amigoe | PAR wil duidelijkheid over autoloten-fundraising van Schotte

 1. ach ik ga ook me huis verloten , eens kijken wat de Minister dan zeg, ben wel zelf het goede doel.
  lot kost duizend gulden en er zijn er maar 500 van dus een kans van 1 op de vijfhonderd.

 2. En hoe dacht je dat de nette partijen aan hun partijfinanciering komen…oh ja: met lootjesverkoop!

 3. dat wordt graag vergeten…

 4. Maar zij dient hier ook over belasting te betalen daar zij nu met iets commercieels bezig is. tevens dient de doelstelling in de statuten te staan en dienen de uitkeringen ten goede doelen komen.

 5. Betaald door Nederland..

 6. maar de winst moeten ze gebruiken voor de doelstelling van de stichting en dat is GS weer aan de macht krijgen. maar door de veroordeling kan hij dat niet dus heeft de stichting geen doel meer.

 7. maar, maar een veroordeelde fraudeur, witwasser de kas laten beheren en meerdere bevoegheden geven is dat niet de vos in het kippenhok los laten.
  denk toch dat de belastingdienst de stichting en andere stichtingen eens beter moet bekijken.

 8. @Henkie: het is een groot misverstand dat een stichting geen winst mag maken.

  Een stichting mag zoveel winst maken als ze wil.

 9. De PAR zweeg wel als het graf toen hun eigen Omay (PAR destijds) 20 miljoen aan een boot spendeerde om 5 jongeren een zeemansopleiding te geven. Boot weg, jongeren zonder diploma!

 10. autowassen, loterijen. kookfestijnen, kunnen een vorm van witwassen zijn en tevens een ook een zwart geld circuit zijn.
  het witwassen.
  stel ik ben een vermogend man, heb veel personeel. die geef ik geld om een lot te kopen bij een partij.Dan val ik niet op maar de politieke partij krijgt wel zijn geld en ik de invloed of goodwill bij deze partij.Nu kan iedereen wel zeggen een stichting mag geen winst maken maar als je de over gebleven gelden straks gebruikt om reclame te maken voor de verkiezingen heb je toch mooi een voorsprong op de andere partijen.
  Zwart geld, zolang de aantal uitgegeven lotjes niet officieel worden uitgegeven en genummerd zijn dan weet je het .( zie rechtzaak Bientu)
  volgens mij staat in vast wel ergens dat alleen de Minister toestemming mag geven voor een loterij te houden.
  Volgens mij staat er ook wel ergens in een wetboek dat als men een loterij houdt zonder toestemming er een straf is met boete.

 11. ze zijn geld aan het verzamelen om straks weer stemmen te kunnen kopen.
  de hele MFK is MAFFIA…

 12. Eindelijk vraagt een statenlid aandacht voor dit walgelijke fenomeen van deze club. En dan hebben we het nog niet over een tsunami aan reclameboodschappen voor deze autoloterijen op de nationale tv zender Telecuraçao. Om de ene minuut verschijnt er weer zo’n irritante reclameboodschap op tv van deze stichting die de naam draagt van een onlangs door de rechter veroordeelde figuur. Begrijp best dat Telecuraçao reclame inkomsten nodig heeft om te kunnen overleven, maar enig moreel besef en ethiek zou deze zender toch niet misstaan.

 13. Ik ben niet gelovig, maar als er een ant-christ bestaat, dan is het de demagoog schotte. Btw, wanneer is de nieuwe babel datum??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *