Amigoe | PAR volgt Raad van Advies inzake veroordeelde Statenleden

PAR volgt Raad van Advies inzake veroordeelde Statenleden | Persbureau Curacao

PAR volgt Raad van Advies inzake veroordeelde Statenleden | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — De PAR-fractie heeft het advies van de Raad van Advies (RvA) ontvangen, over het wetsvoorstel om de ‘Landsverordening vervallenverklaring lidmaatschap van de Staten’ te wijzigen.

Het voorstel werd ondertekend door Zita Jesus-Leito en Armin Konket. De initiatiefnemers willen dat artikel 1 met nieuw lid 2 en nieuw lid 3 aangevuld wordt. In de memorie van toelichting wordt het belang van de wijziging benadrukt. Dit om vastgesteld te hebben wat er moet gebeuren als een Statenlid weigert zijn functie neer te leggen, na een veroordeling door de rechter voor het begaan van een ambtsmisdrijf. De raad geeft volgens de PAR aan dat dit mogelijk is met het wijzigen van het Staatsreglement.

“De raad heeft ook belangrijke aanbevelingen gedaan waarmee rekening gehouden moet worden in de opstelling van het voorstel om het Staatsreglement te wijzigen op dit punt.” De fractie is nog in beraad over de efficiëntere manier waarop dit bereikt kan worden.

Bron: Amigoe

16 Reacties op “Amigoe | PAR volgt Raad van Advies inzake veroordeelde Statenleden

 1. Dit is 2 jaar geleden, maar inmiddels is er daar zoals gebruikelijk verder helemaal niets aan gedaan en hebben we twee meerdere malen veroordeelde Statenleden op de payroll van de Gobiernu.

  Bedankt Leito. Het peperdure advies van de RvA is dus weggegooid geld.

  Maar dat gold ook voor het nog duurdere rapport van het door Schotte ingehuurde Transparancy International.

 2. Bij mijn weten is de Leeflang Hustu Partij geen ‘partij’ in deze en geniet Leeflang van haar riante pensioen wat net voor 2010 flink was verhoogd??

 3. Tuurlijk wil Cooper regeren hij zit toch bij de MFK? En zat de people’s party niet in 2010 samen met IQ 45 Gerrit…? Als je de wetgeving niet aanpast blijf je veroordeelde parlementsleden houden die blijven zitten. Maar er zijn overigens genoeg voorbeelden waar dit soort figuren blijven zetten, hier NL en andere landen dus zo uitzonderlijk is de situatie hier niet. Dat het onwenselijk is voor de geloofwaardigheid van een land is iets anders.

 4. En ondanks alle reacties beneden waarin het tegendeel beweerd wordt, toonde Cordoba inderdaad geen greintje integriteit en ging met Schotte regeren.

 5. Cordoba steunt racistische wetgevingen..

 6. Daarom ben ik vorig jaar ook van die “rots” vertrokken. Je schaamt je om te zeggen dat je op Curacao woont of hebt gewoond. Wat een godsgruwelijke teringzooi is het daar toch met die corrupte politieke zooi.

 7. Abraham Mossel

  @ Bulibuli, weet je wat het ergste is hier op curacrim, dat de mensen, dus ook Cordoba & co PS net zo betrouwbaar zijn als een luis en wolf in een wollen verkiezings-jas. ze doen hem alleen uit als zij in de kerk zitten, enkelen houden hem zelfs in de kerk aan incl kogelvrij vest, waaronder vaste kerkganger Gerrit de Raaf met aanhang.

 8. Laat de PAR en de rest maar eens duidelijk maken of ze wel met de MFK gaan samenwerken. Cooper zei al ja, Cordoba zei NEE!
  Ben benieuwd wat de Hustu partij gaat doen, ze zijn wel heel erg stil hierover, en dat zegt genoeg.

 9. @Maurice, geen onzin verzinnen a.u.b. het is al erg genoeg.
  Walrus of niet, Cordoba heeft wel karakter. Heb liever wat jij walrus noemt dan een gemene gluiperd.

 10. @Maurice, je lult uit je nek!!! Wanneer heeft Cordoba gezegd dat hij met Schotte gaat werken. Ik wil bewijs zien!!!!

  Cordoba roept al maanden dat de moord op Helmien Wiels vanuit de MFK-kamp komt, dus de beste man gaat nooit met MFK werken.

  Het land blijft inderdaad een bananenrepubliek met populistische pyromanen zoals jullie, Schotte etc!!.

  Als je de reacties op KKC leest, dan kan denk je dat Curaçao het slechtste land ter wereld is. Als Curaçao inderdaad zo slecht is, dan moet je de volgende vragen aan je zelf vragen: waarom woon je nog steeds op Curaçao, waarom heb je affiniteit met het eiland, waarom moet je vrijwel dagelijks negatief reageren over Curaçao of de Curaçaose??

 11. @ Maurice. Helemaal gelijk. In een bananenrepubliek is het zelfs mogelijk dat onkundigen, kundige banen bemachtigen die in een beschaafde land niet eens in.de wildste dromen mogelijk waren.

 12. Stanley Held

  Maurice, wat is jouw probleem? Juist jij zou moeten helpen. Of zoek een ander landm of koop een eilandje.

 13. Hans: welke dan?

 14. Hans, je hebt echt een punt, alleen lijkt het hier wel meer voor te komen. Waar moet je op Curacao nu nog op stemmen, het lijkt wel of iedereen loopt te graaien, ik word niet vrolijk van al die berichten.

 15. Dan zie je duidelijk ook Ned als geen beschaafd land aangezien er een aantal VVD’rs hun zetel danwel provinciale zetel niet wilden neerleggen.
  Niet met 2 maten meten svp. Tuig heb je helaas overal. Ook bij de PVV was en brievenbuspisser, een wife beater etc te vinden. Alleen zitten nog in het parlement, opgestapt danwel nog in de fractie.

 16. In een beetje beschaafd land stapt een een parlementslid op als hij veroordeeld wordt.

  In een nog beschaafder land wordt er niet eens op dit soort mensen gestemd.

  Maar wij leven in bananenrepubliek Curacao waar de oerdomme walrus Cordoba en de volgevreten corrupte Cooper al hebben laten weten graag met Schotte te gaan regeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *