33 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | PAR niet gediend van handelingen Wiels

HomeMediaAmigoe | PAR niet gediend van handelingen Wiels
PAR niet gediend van handelingen Wiels
Statenleden eisen nieuw rapport Marvelyne Wiels

WILLEMSTAD — Coalitiepartij PAR is niet gediend van een recente brief van de gevolmachtigde minister in Den Haag, Marvelyne Wiels, aan haar waarnemend gevolmachtigde minister Anthony Begina, waarin hij te horen kreeg wat hij nu wel en niet mag doen.

“Dit is niet conform de afspraken”, aldus PARleider Zita Jesus-Leito.

Over de positie van Wiels is in de afgelopen periode veel te doen geweest. Vooral de PAR was zeer kritisch over het functioneren van de gevolmachtigde minister.

Tijdens de formatie van het kabinet-Whiteman II, stond de gele partij erop dat zij de functie van waarnemend gevolmachtigde minister zou krijgen. Deze functie wordt sinds enige tijd bekleed door Begina. Kort na zijn aantreden in Den Haag kreeg Begina een brief van Wiels. In deze mail kreeg hij van de gevolmachtigde minister precies te horen wat hij wel of niet mocht doen tijdens haar afwezigheid. De PAR heeft inmiddels aan coalitiepartij PS laten weten hiervan niet gediend te zijn.

“We hebben duidelijke afspraken gemaakt over de manier waarop die twee zullen samenwerken. Begina heeft ook een specifiek takenpakket meegekregen, namelijk het aantrekken van investeringen vanuit Nederland en de Europese Unie. Het is de bedoeling dat Wiels en Begina samen zullen werken in het belang van Curaçao.”

Deze zaak in volgens Jesus- Leito besproken tijdens een onderhoud met de PS. De PS heeft volgens de PAR-leider toegezegd dit punt, in het kader van de afspraken die er zijn gemaakt over het functioneren van het Curaçaohuis, met Wiels te zullen bespreken.”

Over de positie van Wiels is nog meer te doen. De onafhankelijke Statenleden Omayra Leeflang en Marilyn Moses en MAN-fractieleider Hensley Koeiman hebben een openbare vergadering van de Staten aangevraagd over een rapport over het functioneren van de gevolmachtigde minister in Den Haag.

Voorafgaand aan deze vergadering willen de Statenleden dat de regering het bewuste rapport naar de Staten stuurt. Dit verzoek borduurt voort op een verzoek van Leeflang van 11 januari aan PS-premier Bernard ‘Ben’ Whiteman om het rapport naar de Staten te sturen.

Jesus-Leito stelt dat zij al eind vorig jaar een soortgelijk verzoek bij de regering heeft gedeponeerd.

“Maar een antwoord heb ik nog steeds niet gezien. Dit geldt ook voor het rapport. Wij blijven in afwachting”, aldus de PAR-leider vanochtend.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Hans schrijft: …. Het wordt met de dag erger met haar.

  Ik schrijf: neen Hans. Erger wordt het niet. De grens is al lang geleden overschreden. hoe kunen wij boos worden als men zegt , het is een banenrepubliek. Heeeeel lang geleden.

  En PAR schrijft: wij hebben het rapport. Hoezo opgevraagd. Eisen dat ding. Jullie regeren of niet. Jullie zijn onderdeel van de coalitie of niet. Wij zijn niet bobo.

 2. Deze nietsnut is een verguenza voor iedereen. Waar is de tijd gebleven dat er uitsluitend capabele mensen (in de Antillenhuis periode) de eilandgebieden op uitstekende wijze vertegenwoordigden. Ik vraag me zo langzamerhand toch wel af waarom deze schandvlek de hand boven het hoofd wordt gehouden. Weet zij te veel dat wij niet mogen weten of zijn er andere argumenten die bezwaarlijk zijn voor sommige bestuurders. De tijd zal het leren maar de waarheid zal vroeg of laat aan het licht komen.

 3. Triest voor woorden. Zijn de politiekepartijen Struisvogels? Wat weet deze vrouw , dat een ieder bang van wordt. Ik snap dit niet. Zij had lang een andere positie moeten ( bij gebrek aan bewijs) hebben. Er zijn duidelijk rapporten die het tegendeel bewijzen. Er moet nu worden ingegrepen . Haar voornaam is niet Hermien? Of heb ik het verkeerd. Wat weet zij dat wij niet weten? Waarom duurt dit zo lang. Elk zichzelf respecterende regering had deze ambtenaar geschorst. Wat een flater slaat de Curaçaose regering. Niet te geloven.

 4. Zij moet weg. Zij heeft de vorige directeur als een hond behandeld en ook andere personeelsleden die zij weg wou hebben kregen ervan langs. Zij is een schande voor Curacao en voor het kabinet. Wij schamen ons voor haar.

 5. Ik lach me dood, bijna de hele politiek heeft er aan meegewerkt dat deze leugenachtige machtswellustelinge daar nog zit, we slaan een modderfiguur en niemand neemt haar serieus, laat staan dat men Curacao serieus neemt met zo een vertegenwoordigster.

  Dit alles heeft te maken met de wijze zoals hier de bananen worden verdeeld want dat is veel belangrijker dan kwaliteit, en dit is tevens de wijze waarop we onszelf dus constant voor joker (laten) zetten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties