27.5 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 11:23

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | PAIS over Marvelyne Wiels: ‘Zo kan het niet langer’

marvelyne -foto-henk-looman
PAIS over Marvelyne Wiels: ‘Zo kan het niet langer’ | Foto Henk Looman

WILLEMSTAD — Pais-leider Alex Rosaria reageert verbolgen op het rapport van overheidsaccountantsbureau Soab over het Curaçaohuis. In het rapport wordt geconstateerd dat sinds 2013 procedureregels in het Curaçaohuis niet worden nageleefd.

“Zo kan het niet langer. De gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) houdt zich niet aan de regels en procedures. Zij brengt schade toe aan dit kabinet en ons eiland.”

In mei van dit jaar vroeg Pais een onderzoek van de Soab aan naar het reilen en zeilen van Wiels bij het Curaçaohuis. In een brief van 16 oktober had Rosaria nog aan de regering gevraagd hoe het stond met de verschillende Soab-onderzoeken die op dit moment lopen.

Tijdens een persconferentie van zijn partij gaf Rosaria aan dat mocht Wiels een lid van zijn partij geweest zijn, de partij haar al lang zou hebben gevraagd om terug te treden. Vanochtend herhaalde Rosaria dit nogmaals.

“Als je leest wat er in het rapport vermeld staat, kan je maar tot een conclusie komen, namelijk dat Wiels zich niet houdt aan afgesproken regels. En dan kijk ik alleen nog maar naar regels die te maken hebben met personeelszaken. Het kan niet zo zijn dat wij in Willemstad ons aan de regels houden en overal moeten snijden, terwijl in het Curaçaohuis men zich niet aan de regels houdt.”

Volgens de Pais-leider heeft hij deze zaak besproken met zijn minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening, Etienne van der Horst. Hij geeft aan dat de communicatie tussen Den Haag en Willemstad op dit gebied behoorlijk stroef verloopt en dat Van der Horst aan niets vanuit het Curaçaohuis goedkeuring zal verlenen, voordat er duidelijkheid komt over het te voeren beleid.

- Advertentie -

Rosaria had vanochtend geen goed woord over voor het beleid van Wiels.

“Telkens gebeurt er weer wat. Het kan zo niet langer. Wij zullen onze coalitiepartner PS erop wijzen dat deze minister veel schade veroorzaakt aan het kabinet en ons eiland. Maar nogmaals, als zij van onze partij zou zijn geweest, dan hadden wij haar al lang gevraagd om weg te gaan.”

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Ieder weldenkend mens was vorig jaar December al tot de conclusie gekomen waar PAIS dan uiteindelijk dan toch ook maar nu wel aan toe moet geven.
    Ze zijn gewoon wat trager bij PAIS, of het gekonkel vorig jaar leverde ze wat op, nu doen ze aan gezichtsbehoud en damage control.

    Deze grofgbekte “dame” met haar opgeklopte CV die meent dat er geen regels zijn die ook voor haar gelden zet Curacao en zijn inwoners voor palu, en niet zijn klein beetje ook.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

ParadiseFM | Twee aanhoudingen wegens misbruik QR-code

De politie heeft twee mannen aangehouden wegens misbruik van een QR-code. Tijdens een controle ontstonden er problemen bij het scannen. Een 25-jarige man werd door de politie...

ParadiseFM | Centrale Bank gaat zich richten op innen schadevergoeding

met vonnis De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat zich voorlopig richten op het innen van de schadevergoeding waar verzekeraar Ennia volgens de rechtbank recht...

ParadiseFM | Ansary probeerde via regering rechtszaak te staken

met vonnis De advocaten van Hushang Ansary hebben geprobeerd via de overheid de rechtszaak tegen Ansary te staken. De regering heeft daar echter geen gevolg aan gegeven. Dat...

ParadiseFM | Curaçao krijgt nieuwe vliegtuigmaatschappij

Curaçao krijgt er een nieuwe vliegtuigmaatschappij bij met Dutch Caribbean Islandhopper (DCI). Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Volgens directeur Steven Chin-A-Kwie gaat het om een unieke luchtvaartbedrijf...

ParadiseFM | Curaçao zesde best bezochte eiland in de regio

Curaçao is het zesde best bezochte eiland in de regio. Dat zegt Chata-directeur Helena Seferina-Rojas naar aanleiding van een vergelijkingsonderzoek met het jaar 2019, het jaar voordat...

Opinie | Jeanne d’Arc di Aruba

Jeanne d’Arc (ca. 1412-1431) is een nationale heldin van Frankrijk. Ze is onlosmakelijk verbonden met de Franse geschiedenis. Haar leven vertelt het opvallende verhaal van een Frans...
- Advertentie -