30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | PAIS over Marvelyne Wiels: ‘Zo kan het niet langer’

HomeMediaAmigoe | PAIS over Marvelyne Wiels: ‘Zo kan het niet langer’
marvelyne -foto-henk-looman
PAIS over Marvelyne Wiels: ‘Zo kan het niet langer’ | Foto Henk Looman

WILLEMSTAD — Pais-leider Alex Rosaria reageert verbolgen op het rapport van overheidsaccountantsbureau Soab over het Curaçaohuis. In het rapport wordt geconstateerd dat sinds 2013 procedureregels in het Curaçaohuis niet worden nageleefd.

“Zo kan het niet langer. De gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) houdt zich niet aan de regels en procedures. Zij brengt schade toe aan dit kabinet en ons eiland.”

In mei van dit jaar vroeg Pais een onderzoek van de Soab aan naar het reilen en zeilen van Wiels bij het Curaçaohuis. In een brief van 16 oktober had Rosaria nog aan de regering gevraagd hoe het stond met de verschillende Soab-onderzoeken die op dit moment lopen.

Tijdens een persconferentie van zijn partij gaf Rosaria aan dat mocht Wiels een lid van zijn partij geweest zijn, de partij haar al lang zou hebben gevraagd om terug te treden. Vanochtend herhaalde Rosaria dit nogmaals.

“Als je leest wat er in het rapport vermeld staat, kan je maar tot een conclusie komen, namelijk dat Wiels zich niet houdt aan afgesproken regels. En dan kijk ik alleen nog maar naar regels die te maken hebben met personeelszaken. Het kan niet zo zijn dat wij in Willemstad ons aan de regels houden en overal moeten snijden, terwijl in het Curaçaohuis men zich niet aan de regels houdt.”

Volgens de Pais-leider heeft hij deze zaak besproken met zijn minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening, Etienne van der Horst. Hij geeft aan dat de communicatie tussen Den Haag en Willemstad op dit gebied behoorlijk stroef verloopt en dat Van der Horst aan niets vanuit het Curaçaohuis goedkeuring zal verlenen, voordat er duidelijkheid komt over het te voeren beleid.

Rosaria had vanochtend geen goed woord over voor het beleid van Wiels.

“Telkens gebeurt er weer wat. Het kan zo niet langer. Wij zullen onze coalitiepartner PS erop wijzen dat deze minister veel schade veroorzaakt aan het kabinet en ons eiland. Maar nogmaals, als zij van onze partij zou zijn geweest, dan hadden wij haar al lang gevraagd om weg te gaan.”

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Ieder weldenkend mens was vorig jaar December al tot de conclusie gekomen waar PAIS dan uiteindelijk dan toch ook maar nu wel aan toe moet geven.
    Ze zijn gewoon wat trager bij PAIS, of het gekonkel vorig jaar leverde ze wat op, nu doen ze aan gezichtsbehoud en damage control.

    Deze grofgbekte “dame” met haar opgeklopte CV die meent dat er geen regels zijn die ook voor haar gelden zet Curacao en zijn inwoners voor palu, en niet zijn klein beetje ook.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties