34 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Overheid en KPC: ‘Wees voorzichtig met je ID’

HomeMediaAmigoe | Overheid en KPC: ‘Wees voorzichtig met je ID’
Sedula-identiteitskaart
Maandelijks honderden meldingen over verloren identiteitsbewijzen

WILLEMSTAD — De overheid en het Korps Politie Curaçao zijn een gezamenlijke campagne gestart om de bevolking bewust te maken van het belang om extra voorzichtig te zijn met hun identiteitsbewijs. “Wees voorzichtig met je ID. Jouw ID, jouw verantwoordelijkheid.”

Deze campagne is opgestart naar aanleiding van de honderden meldingen over verloren identiteitsbewijzen die maandelijks bij de politie binnenkomen: ongeveer 70 paspoorten, 103 rijbewijzen en ruim 460 sédula’s. In de meeste gevallen gaat het om personen die hun bewijzen voor een kopie bij instanties overhandigen en vergeten.

Politiewoordvoerder Imro Zwerwer wijst op de gevaarlijke gevolgen, namelijk identiteitsfraude: daders kunnen zowel lokaal als internationaal misbruik maken van de gegevens, waardoor de eigenaar van het document in financiële of strafrechtelijke problemen kan komen.

Dit is niet de eerste poging. De overheid is vorig jaar al met een pilotproject gestart dat het mogelijk maakt om verlies van een document bij Kranshi zelf of bij Bureau Rijbewijzen te melden. Men hoeft dus sinds vorig jaar niet meer aangifte te doen bij de politie, maar men dient een formulier bij de genoemde overheidsdiensten volledig en correct in te vullen om een nieuw document te krijgen.

Dit laatste gebeurt indien alles in orde is. De baliemedewerkers zijn daar getraind om verdachte gevallen te signaleren. In alle verdachte gevallen, waaronder het voor de derde keer in vijf jaar tijd melden van verlies van een document, wordt aangifte gedaan bij de politie.

Sinds de start van het project merken de overheid en het politiekorps dat men onverschillig is bij het invullen van het formulier, maar ze doen een dringende oproep aan iedereen om de zaak serieus te nemen.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Ikke, leg de schuld van de auto inbraken niet bij de politie maar bij de Vigilante lezende onderstandstrekker onder de boom die zijn kinderen niet opvoedt.

    Omdat hij zelf ook is ‘opgevoed’ door een Vigilante lezende onderstandstrekker onder de boom.

  2. Overheid en KPC jullie verplichten iedereen om een geldig ID, rijbewijs of autopapieren bij zich te hebben, zo niet een boete. Dus overheid en KPC doe iets aan al de auto inbraken, tasjes roof en verdere kleine criminaliteit. De meeste rijbewijzen en ID kaarten verdwijnen door toe doen van deze boefjes. Deze weten niet welke ellende voor het slachtoffer ze hiermee veroorzaken.
    Het is noodzakelijk om aangifte te doen zonder proces verbaal krijg je de pasjes en de overige papier niet meer. Verders is aangifte overbodig met beelden en overige informatie die je levert wordt niks gedaan, hierdoor blijven deze boefjes vrolijk verder gaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties