Amigoe | Operaties Sehos weer hervat

Operaties Sehos weer hervat

Operaties Sehos weer hervat

WILLEMSTAD — De geplande operaties in het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) zijn vandaag weer hervat. Vorige week liet woordvoerster Raiza Kibbelaar weten dat de operatiekamers enkele dagen alleen voor spoedgevallen zouden worden gebruikt.

Dit vanwege een dreigende schaarste aan materiaal.

Door de penibele financiële situatie waarin het Sehos al enige tijd verkeert, is het ziekenhuis niet in staat om leveranciers tijdig te betalen. De benodigde materialen voor ingrepen worden daardoor maar mondjesmaat geleverd, omdat de leveranciers eisen dat de facturen worden betaald alvorens ze nieuw materiaal leveren.

De woordvoerster meldt desgevraagd dat het ziekenhuis een voorschot heeft ontvangen, waardoor het weer in staat is betalingen te voldoen. “De voorraad wordt weer aangevuld.” In een bericht aan de media schrijft Kibbelaar verder dat alle operatiekamers zodoende weer normaal worden gebruikt. Dit houdt in dat ook de electieve oftewel geplande operaties weer kunnen worden verricht.

Leenovereenkomst

Het bestuur is in oktober vorig jaar een leenovereenkomst aangegaan met de regering. Het bedrag van 30 miljoen gulden wordt volgens afspraak gefaseerd uitgekeerd. Het ziekenhuis ontving eind november de eerste tranche van 8 miljoen gulden. De helft is gebruikt om crediteuren te betalen en de betalingsachterstand van 2014 in te lopen. Ook is er een gedeelte van de schulden van 2015 afbetaald. Met de overige 4 miljoen gulden zijn verschillende projecten gefinancierd om de zorg efficiënter te maken.


Lees ook: ‘Kosten medische uitzendingen wel degelijk gestegen

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *