29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 15:33

DKR | Curaçaose goksector incasseert pijnlijke nederlaag

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – In een poging een criticaster de mond te snoeren, heeft de online gambling-sector op Curaçao, vanwege illegale praktijken vaak aangeduid als ‘gokmaffia’, zichzelf lelijk...

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

ParadiseFM | File in aanvragen Statenvergadering

De oppositie heeft zoveel aanvragen ingediend voor openbare vergaderingen dat er een enorme wachtlijst is ontstaan. Volgens Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta is het systeem volledig vastgelopen. Van benadeling...

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

Peter Visser Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat...

NTR | Scholen op eilanden hebben voortaan wat te zeggen over opleiden van nieuwe leraren

Marit Severijnse KRALENDIJK – Scholen op Bonaire, en ook Curaçao en Aruba, hebben nu ook wat te zeggen over het opleiden van nieuwe leerkrachten. Deze samenwerking met lerarenopleidingen...

DH | Netherlands lifts COVID-19 testing requirements for Dutch Caribbean

AMSTERDAM--Royal Dutch Airlines KLM announced on Thursday that the Netherlands has lifted its coronavirus COVID-19 testing requirements for all six islands of the Dutch Caribbean. Travellers checking in...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron Amigoe Amigoe | Ondernemers: Te kleine markt en lage verkoopcijfers

Amigoe | Ondernemers: Te kleine markt en lage verkoopcijfers

‘een respectabel internationaal financieel centrum’
Ondernemers: Te kleine markt en lage verkoopcijfers

WILLEMSTAD — De grootste problemen die ondernemers in 2014 ondervonden waren de te kleine markt en de lage verkoopcijfers. Dat zegt 15 procent van de ondervraagde ondernemers in de Business Census.

Volgens 14 procent zijn de kosten van water en elektriciteit een probleem op Curaçao. Verder zei 12 procent geen problemen te ervaren.

Het merendeel van de bedrijven is een micro-onderneming (58,4 procent), gevolgd door 11,8 procent kleinbedrijven en 10,2 procent middenbedrijven. De Census werd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van het ministerie van Economische Ontwikkeling uitgevoerd.

Het doel van de Business Census was voornamelijk om relevante en geactualiseerde informatie te krijgen over alle ondernemingen op Curaçao. Het beschikken over deze informatie is van essentieel belang bij beleidsontwikkeling. De resultaten geven inzicht in de specifieke economische en financiële behoeftes van het bedrijfsleven op Curaçao.

Als Curaçao zich als een kenniseconomie wil gaan profileren, dan moeten informatie en gegevens volledig benut worden in combinatie met de mogelijkheden van de mensen, de vaardigheden, competenties en ideeën, zo wordt er in de aanbevelingen van Business Census opgemerkt. Daarnaast staat er ook in de aanbevelingen dat microbedrijven de juiste ondersteuning moeten krijgen om te kunnen groeien en dat jongeren opgeleid moeten worden voor banen waar behoefte aan is.

De nadruk moet liggen op het krijgen van kennis via ontwikkelde of overgenomen technologie, maar ook op het aantrekken van bekwaam en talentvol ‘human capital’ dat een bijdrage levert aan de economie van Curaçao. De rapportage met de resultaten van de Business Census is beschikbaar op de website www.businesscensus.cw.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. “Als Curaçao zich als een kenniseconomie wil gaan profileren”

    De bovenstaande zin duikt regelmatig op. Het antwoord is simpel. Iets wat je niet hebt, kun je niet verkopen. Curacao heeft géén kenniseconomie en zal het ook nooit krijgen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties