Amigoe | Ondernemers: Te kleine markt en lage verkoopcijfers

‘een respectabel internationaal financieel centrum’

Ondernemers: Te kleine markt en lage verkoopcijfers

WILLEMSTAD — De grootste problemen die ondernemers in 2014 ondervonden waren de te kleine markt en de lage verkoopcijfers. Dat zegt 15 procent van de ondervraagde ondernemers in de Business Census.

Volgens 14 procent zijn de kosten van water en elektriciteit een probleem op Curaçao. Verder zei 12 procent geen problemen te ervaren.

Het merendeel van de bedrijven is een micro-onderneming (58,4 procent), gevolgd door 11,8 procent kleinbedrijven en 10,2 procent middenbedrijven. De Census werd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van het ministerie van Economische Ontwikkeling uitgevoerd.

Het doel van de Business Census was voornamelijk om relevante en geactualiseerde informatie te krijgen over alle ondernemingen op Curaçao. Het beschikken over deze informatie is van essentieel belang bij beleidsontwikkeling. De resultaten geven inzicht in de specifieke economische en financiële behoeftes van het bedrijfsleven op Curaçao.

Als Curaçao zich als een kenniseconomie wil gaan profileren, dan moeten informatie en gegevens volledig benut worden in combinatie met de mogelijkheden van de mensen, de vaardigheden, competenties en ideeën, zo wordt er in de aanbevelingen van Business Census opgemerkt. Daarnaast staat er ook in de aanbevelingen dat microbedrijven de juiste ondersteuning moeten krijgen om te kunnen groeien en dat jongeren opgeleid moeten worden voor banen waar behoefte aan is.

De nadruk moet liggen op het krijgen van kennis via ontwikkelde of overgenomen technologie, maar ook op het aantrekken van bekwaam en talentvol ‘human capital’ dat een bijdrage levert aan de economie van Curaçao. De rapportage met de resultaten van de Business Census is beschikbaar op de website www.businesscensus.cw.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Ondernemers: Te kleine markt en lage verkoopcijfers

  1. “Als Curaçao zich als een kenniseconomie wil gaan profileren”

    De bovenstaande zin duikt regelmatig op. Het antwoord is simpel. Iets wat je niet hebt, kun je niet verkopen. Curacao heeft géén kenniseconomie en zal het ook nooit krijgen.

  2. En met een 80-20 zal de bevolking niet groeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *