30 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | OM sluit schietincident parlementsrellen niet uit

HomeMediaAmigoe | OM sluit schietincident parlementsrellen niet uit

Door Bobby Spier

Rellen bij parlementsgebouw Aruba
Rellen bij parlementsgebouw Aruba

ORANJESTAD — Het hardnekkige gerucht gaat dat er geschoten is tijdens de rellen voor het parlement op 27 augustus. Jan de Ruijter, voorzitter van Nos ta Aruba, stelt dat een agent vanuit het parlementsgebouw gericht op hem heeft geschoten. Hij diende deze week hierover een aanklacht in bij Eric Olthof, hoofdofficier van justitie. Het Openbaar Ministerie (OM) bezit beeldmateriaal en sluit het schietincident niet uit.

In de brief, gericht aan Olthof, zet De Ruijter uiteen hoe hij tijdens de parlementsprotesten moest rennen voor zijn leven. “Iemand vuurde vanaf het parlementsgebouw kogels (op mij) af, waardoor ik moest rennen en uit bescherming en lijfsbehoud achter een geparkeerde auto op de parkeerplaats voor de bioscoop tegenover het parlementsgebouw moest schuilen”, schrijft hij. “Ik had direct het idee dat de kogels voor mij bestemd waren. Dit gebeurde iets na 22.00 uur.” Hij heeft vernomen dat het gaat om een coördinator van één van de ministers: een jonge man van rond de 25 jaar met een lichtbruine huidskleur en normale lengte. Daarnaast spreekt hij over een politiefunctionaris. De kogels zouden op hem zijn afgevuurd, nadat een aantal demonstranten dozen en kisten tegen het parlementsgebouw gooide. Volgens De Ruijter waren op dat moment maar weinig mensen rond hem aanwezig.

Vuurwapens
In de brief heeft De Ruijter gevraagd of Olthof weet om welke ministercoördinator dit gaat. Daarnaast heeft hij de naam doorgegeven van de volgens hem desbetreffende politiefunctionaris. Tegen deze persoon dient hij een aangifte in met een eis voor strafrechtelijke vervolging wegens poging tot moord en het onrechtmatig bezit en gebruik van een vuurwapen. Ann Angela, woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM), zegt dat zij het schietincident niet uitsluiten. “We nemen dat mee in het onderzoek. We bezitten beeldmateriaal en er zijn meer mensen die zeggen dat zij het gezien hebben.” Angela doelt hier onder andere op de aangifte van zelfbenoemd mensenrechtenadvocaat Edwina Henriquez die in een brief stelde dat vuurwapens in het parlement waren toegelaten. Ook verklaarde Statenvoorzitter Marisol Tromp tweemaal aan Amigoe dat die bewuste avond geschoten zou zijn. Of op het beeldmateriaal te zien is dat er geschoten wordt, kan Angela niet zeggen. “Ik weet niet wat er op de beelden te zien is, daarvan word ik niet op de hoogte gesteld.”

Op dit moment zitten nog drie verdachten in detentie wegens brandstichten en stenen gooien tijdens de parlementsrellen. Deze drie worden niet verdacht van vuurwapenbezit en -gebruik. Op de vraag of de mogelijke schutter dus nog vrij rondloopt, reageert de woordvoerder van het OM: “Ja, het klinkt wel heel eng als je het zo zegt, maar het is wel zo. Maar het konden ook waarschuwingsschoten zijn van de politie, we weten nog niet of en wie ze hebben afgevuurd. Dat moet nog onderzocht worden.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. “Ann Angela, woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM), zegt dat zij het schietincident niet uitsluiten. “We nemen dat mee in het onderzoek. We bezitten beeldmateriaal en er zijn meer mensen die zeggen dat zij het gezien hebben.”

  Vervolgens: “Ik weet niet wat er op de beelden te zien is, daarvan word ik niet op de hoogte gesteld.”

  We zijn bijna één maand later, en het OM weet nog van niets. Althans van enige kennis daarover, wordt de woordvoerder niet ingelicht.

  Ze kunnen dus een woordvoerder niet het woord laten voeren, daar heb je namelijk kennis voor nodig!

  Uit de woorden van de woordvoerder, klinkt enig sarcasme:
  “Ja, het klinkt wel heel eng als je het zo zegt, maar het is wel zo. Maar het konden ook waarschuwingsschoten zijn van de politie, we weten nog niet of en wie ze hebben afgevuurd. Dat moet nog onderzocht worden”

  Conclusie: na 4 weken moet nog onderzocht worden wie of wat kogels afvuurt. Of ze slapen bij het OM, of ze nemen de boel bewust in de maling. Ik denk het laatste, gelet op het sarcasme van de woordvoerder.
  Een woordvoerder die zichzelf ook voor Jan-met-de- korte-achternaam ziet staan: een woordvoerder, zonder woorden.. Véél gekker kan niet worden!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties