Amigoe | OM: 56 kilo drugs Duitsland binnengesmokkeld in 2015

OM: 56 kilo drugs Duitsland binnengesmokkeld in 2015

OM: 56 kilo drugs Duitsland binnengesmokkeld in 2015

WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie benadrukt dat de cijfers, gepubliceerd door enkele media op het eiland over drugstransporten naar Duitsland, niet kloppen.

Ochtendkrant Extra meldde gisteren dat er vorig jaar 800 kilo vanuit Curaçao Düsseldorf is binnengesmokkeld en verwijst naar de Duitse krant Express. Die informatie werd door andere media overgenomen. Echter de werkelijke totaal in beslag genomen hoeveelheid drugs is 56 kilo.

Dat is ook veel minder dan het jaar daarvoor. In 2014 is 132 kilo drugs in beslag genomen, aldus het OM.

In 2015 zijn in totaal 44 drugskoeriers op het vliegveld van Düsseldorf aangehouden met drugs in hun bezit. Daarvan hadden er twintig drugsbolletjes geslikt, twaalf hadden de drugs in een valse kofferbodem verstopt, vier vrouwen hadden de drugs ingebracht (vaginadrugsbol) en twee hadden drugs in hun handbagage. De rest had de drugs op hun lichaam geplakt of had kleding in hun koffers, die gedrenkt was in drugs. In 2014 werden 85 drugskoeriers opgepakt en dat leverde 132 kilo cocaïne op.

“Dit zijn de officiële cijfers die het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, St. Maarten en de BES-eilanden deze week heeft ontvangen. Die zijn door de narcotica-afdeling van het Duitse douanekorps beschikbaar gesteld”, benadrukt OM-woordvoerder Norman Serphos.

Bron: Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | OM: 56 kilo drugs Duitsland binnengesmokkeld in 2015

 1. Abraham Mossel

  Inderdaad @Lionfish, Dubbel kassa voor Gerrit de Raaf en zijn maffia drugs club. Honderden kilo’s coca heeft hij richting Europa in gevlogen met zijn diplomaten paspoort, en zijn bewakers ” waaronder de broer van Thode” waren zijn kofferdragers. miljoenen zijn er verdiend, daarom ook die ” gelukkig” geprobeerde en mislukte ambassadeurs post op Haiti voor Carallo, dat was helemaal kassa geweest, vrij ongestoord en onschendbaar ” smokkelen” de hele wereld rond vliegen met kilo’s coca, en zelf witwassen in je eigen CBCS.

 2. Lionfish

  Bij 56 kg is het niet gelukt om het binnen te smokkelen. Bij een veelvoud daarvan zal het dus zeker wel gelukt zijn, amders was deze lijn al lang opgeheven. En de garantie-narco-stoelen worden nog met het geld van de bevolking betaald ook. Dubbel kassa voor Schotte’s narco-clan dus, en iedereen trapt er zelfs na al die jaren nog steeds in. Belgie is als volgende aan de beurt.

 3. Dat is wel een grote pan als daar 56 kilo in zit.

 4. Abraham Mossel

  Je moet de media op Curcrim met een vrachtwagen vol met zout nemen dan zit je redelijk dicht bij de waarheid, maar 44+ 85 opgepakt en reken maar in Duitsland kom je niet los. Dus 129 gedetineerden a 200,00 Eurotjes per dag = 25.800,00 per dag = 947000 per jaar Lekker winst gevend die Air Berlin vluchten voor de Duitse belastingbetaler, als we er maar genoeg over blijven door zeuren heffen de Duitsers zo de lijn op. Hakim krijgt dan ook geen steekpeningen meer die heeft samen met Gerrit de Raaf het volk weer bij de been met die betalingen ” miljoenen gerantiestoel comedy ” van miljoenen dat nog steeds door gaat ja nu nog hoor??? snel stemmen op de MFK zou ik maar zeggen.

 5. Die pan: maken ze in Düsseldorf Zollsoep van al die drugs? Ik wil niet weten waar al die pakketjes hebben gezeten voordien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *