29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 15:28

DKR | Curaçaose goksector incasseert pijnlijke nederlaag

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – In een poging een criticaster de mond te snoeren, heeft de online gambling-sector op Curaçao, vanwege illegale praktijken vaak aangeduid als ‘gokmaffia’, zichzelf lelijk...

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

ParadiseFM | File in aanvragen Statenvergadering

De oppositie heeft zoveel aanvragen ingediend voor openbare vergaderingen dat er een enorme wachtlijst is ontstaan. Volgens Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta is het systeem volledig vastgelopen. Van benadeling...

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

Peter Visser Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat...

NTR | Scholen op eilanden hebben voortaan wat te zeggen over opleiden van nieuwe leraren

Marit Severijnse KRALENDIJK – Scholen op Bonaire, en ook Curaçao en Aruba, hebben nu ook wat te zeggen over het opleiden van nieuwe leerkrachten. Deze samenwerking met lerarenopleidingen...

DH | Netherlands lifts COVID-19 testing requirements for Dutch Caribbean

AMSTERDAM--Royal Dutch Airlines KLM announced on Thursday that the Netherlands has lifted its coronavirus COVID-19 testing requirements for all six islands of the Dutch Caribbean. Travellers checking in...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron Amigoe Amigoe | Agent 6 maanden cel in voor fataal ongeluk scooterrijder

Amigoe | Agent 6 maanden cel in voor fataal ongeluk scooterrijder

Agent 6 maanden cel in voor fataal ongeluk scooterrijder
Agent 6 maanden cel in voor fataal ongeluk scooterrijder

WILLEMSTAD — Politieagent Austin Matilda (52) was wel dronken op 26 april vorig jaar, waardoor hij een fataal ongeluk veroorzaakte dat scooterrijder Harrison Janga het leven kostte op de Weg naar Welgelegen.

Dat oordeelt rechter Irma Lips. Hij kreeg vanochtend conform de eis van het Openbaar Ministerie twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan zes voorwaardelijk, een rijontzegging van twee jaar, drie jaar proeftijd en reclasseringsbegeleiding.

Op de videobeelden, gemaakt door de beveiligingscamera van de naastgelegen bakkerij, is te zien dat de auto die door de agent werd bestuurd, zonder vaart te minderen de bocht naar links neemt om de Roozendalweg in te slaan. Daarbij heeft hij de scooterrijder, die richting Schottegatweg reed, volledig over het hoofd gezien.

De chauffeur reed in eerste instantie verder, stapte later uit en zou een drankflesje in de struiken hebben gegooid. Aan een bloedtest om het alcoholpromillage te bepalen heeft hij niet meegewerkt. Uit eerdere verklaringen blijkt dat hij voor het ongeluk, op verschillende plaatsen alcohol had gedronken. Zes glazen whisky in vijf uur tijd, verklaarde hij ter zitting, maar beweerde steeds niet dronken te zijn geweest. De rechter overweegt dat dit laatste niet ter zake doet. Dat er ook geen bloedtest of ademtest is gedaan, zoals de raadsvrouw aanvoerde, doet er ook niet toe. “Het is algemeen bekend dat door de consumptie van zes glazen whisky sprake is van enige invloed van alcohol.” Het is dus bewezen dat hij dronken was en als agent is hij bekend met de gevolgen. Dat hij niet in staat was tot behoorlijk besturen, wordt bevestigd door de uitslag van de ‘dronkemanstest’ en de verklaring van twee getuigen, namelijk dat hij een alcohollucht verspreidde, maar ook een zwaaiend evenwicht vertoonde, met een dikke tong sprak en niet op zijn benen kon staan.

Het ongeval vond ’s avonds plaats. Het kruispunt met de Stoppelweg was echter goed verlicht en het zicht op het tegemoetkomende verkeer ter hoogte van de kruising, anders dan door de verdediging gesteld, werd niet door het verkeersbord aldaar belemmerd. Hij had hoe dan ook zijn auto moeten stoppen om goed op het verkeer te kunnen letten.

Zijn raadsvrouw Marije Vaders heeft tevens betoogd dat Janga zelf ook diverse verkeersovertredingen heeft gepleegd, zoals rijden zonder verzekering, rijbewijs, en dergelijke, en dat dit meegewogen moet worden bij de beoordeling. Ze deed dus een beroep op de eigen schuld of medeschuld van het slachtoffer. De rechter oordeelt dat dit niet relevant is. Bovendien heeft de agent de maximumsnelheid overschreden.

Uit de deskundigenrapporten blijkt dat hij een gebrek heeft aan eigen inzicht omdat hij weigert toe te geven dat zijn alcoholgebruik een rol zou kunnen hebben gespeeld bij de aanrijding.

De benadeelde partij heeft tevens 50.000 gulden aan schadevergoeding ingediend. Maar die zijn niet-ontvankelijk verklaard in hun vordering, gelet op het kennelijke beroep op eigen schuld of medeschuld van het slachtoffer.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Moraalridder LaStwiz komt weer onder zijn steen vandaan.

  Vraag het de nabestaanden eens, in plaats van als mega nerd steeds met je wetboeken te zwaaaien.

  En nu La Stiwz ook nog een leerling in Swinkels, spuit elf.

 2. Flutstraf weer uitgesproken door het dwaallicht Lips, haar vonnissen komen uit haar bips.

  Een stomdronken politie-agent die zijn dronkenschap probeert te verdoezelen en een blaastest weigert is een rat van het laagste soort.

  En dat geldt ook voor de ratvocaat die hem verdedigt, en dat is weer het viswijf Vaders.

  Enige troost is dat onze maatschappij om het slachtoffer van deze verkeersmoord niet hoeft te rouwen, want die heeft zo hoorde ik ook een strafblad waarmee je een huis op Jan Sofat kunt behangen.

 3. Geen enkel schaamtegevoel, geen enkele spijt, geen enkel fatsoen, pathologische leugenaar. Eigenschappen, die helaas te vinden zijn bij velen op dit eiland en ook bij het politiekorps. De term uitschot schiet in mijn gedachten voor dit soort onmensen.

 4. De Moordenaar van de Road Runners kreeg echter 6 maanden voor 3 moorden.. Dan zou hij toch minimal 18 maanden hebben moeten krijgen?

 5. Dronken iemand dood rijden is moord.

  Maar zoals we al bij de moord op 3 Road Runners hebben gezien, heeft rechter Lips daar geen enkele moeite mee en stelt ze deze misdaad gelijk aan het stelen van een paar lamoensjis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties