27 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 21:58

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoe | Nieuwe partij wil ‘links’ zijn

Amigoe | Nieuwe partij wil ‘links’ zijn

charles cooper
‘de partij van Cooper”

WILLEMSTAD — De nieuwe politieke partij die vanmiddag gepresenteerd wordt, met Charles Cooper aan het hoofd, zal een linkse partij worden, die sociaal-democratische waarden hoog in het vaandel heeft. Dit is gisteren besloten tijdens een bijeenkomst met alle betrokkenen.

In de media wordt de nieuwe beweging steevast de partij van Cooper genoemd. Maar de betrokkenen wijzen erop dat het een samensmelting is van drie afzonderlijke ‘groepen’, namelijk voormalig Eilandsraadslid en verliezend kandidaat van de bestuursverkiezingen Urvin Macaay, Cooper zelf en de Groep van Zestien. Wat allen bindt is het feit dat zij uit de MAN zijn gestapt omdat ‘zij zich niet meer herkennen in de blauwe partij’.

Over de naam van de partij werd de afgelopen dagen veel gespeculeerd. Direct betrokkenen willen hierover geen uitspraken doen en stellen dat dit gedurende de persconferentie bekend zal worden gemaakt. Een naam die in de wandelgangen werd genoemd is MPAS, Movementu Patriótiko i Adelanto Sosial, maar omdat deze naam wel heel erg veel lijkt op die van Partido pa Adelanto i Inovashon Soshal (Pais), wordt ervan uitgegaan dat er vanmiddag een andere naam uit de bus zal rollen.

Bronnen rondom de nieuwe beweging melden dat er achter de schermen pogingen worden gedaan om een bemiddeling tot stand te brengen tussen deze groep en de MAN. Dit zou een initiatief zijn van degenen die de MAN een warm hart toedragen. Maar vanuit de nieuwe groep wordt gesteld dat dit een gepasseerd station zou zijn of, zoals een direct betrokkene de Amigoe meldde: “Dit is geen mosterd na de maaltijd meer, dit is mosterd na het tandenpoetsen.”

Bij het ter perse gaan van deze krant had de presentatie nog niet plaatsgevonden.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. In de region staat links voor geld afpakken van de rijken en om hiermee jezelf en je familie te bevooroordelen.. Familie Chavez rijdt als enige mensen in de staat Barinas in dure SUV’s. Ze hebben een prive leger om ze te beschermen. De normale man heeft geen geld om te eten.

 2. “Links” staat meestal voor geld uitdelen wat er niet is en een ander de schuld geven voor alles wat fout gaat. Voorbeelden genoeg in de buurt.

 3. De regio heeft immers uitgebreide ervaring met linkse ‘lijders’:
  – Het failliete Venezuela van Chavez.
  – Het drama destijds in het Grenada Bishop
  – Het armlastige Nicaragua van Ortega
  – Het nu vrijwel failliete Suriname met de crimineel Bouterse als staatshoofd
  Kortom linkse politiek, een beproefd recept voor een rampspoed.

 4. Chávez, Castro en Maduro zijn ook sociaal democratisch. De 3e rijkste vrouw in de USA: dochter van Chávez. Nog ‘n portie peulen?

 5. Cooper in een LINKSE partij?

  Laat me niet lachen! Cooper is een ordinaire corrupte zakkenvuller die in 2010 niets eens door de screening kwam, totdat Schotte die screening door zijn kontenlikker Michael Romer liet doen.

  De laffe loopjongen Romer vond vervolgens alle MFK en MAN criminelen ministeriabel.

 6. “die sociaal-democratische waarden hoog in het vaandel heeft”. Dat zegt Cooper die zijn zakken al degelijk gevuld heeft van het volk. Kijk eens naar de straat waar hij woont, netjes geasfalteerd precies tot aan de doorgaande weg. Meneer vond dat zijn auto teveel te lijden had van de kuilen. Het werd geasfalteerd uit de zakken van het volk. Omliggende straten zijn nog steeds een puinhoop. Tja Cooper sociaal-democratische waarden alleen voor jou maar niet voor het volk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties