30 C
Willemstad
• maandag 27 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | ‘Met vrijwilligersinzet Caracasbaaiweg tot voorbeeld stellen’

HomeMediaAmigoe | ‘Met vrijwilligersinzet Caracasbaaiweg tot voorbeeld stellen’
Op deze foto zijn de drie initiatiefnemers van de stichting ‘Duna un Man’ te zien, Eldert Dos Santos (r), Norman Chumaceiro (2e rechts) en Dennis Henriquez (links).
Op deze foto zijn de drie initiatiefnemers van de stichting ‘Duna un Man’ te zien, Eldert Dos Santos (r), Norman Chumaceiro (2e rechts) en Dennis Henriquez (links) | Foto Ken Wong

WILLEMSTAD — “Met vrijwilligersinzet willen wij de drukbereden Caracasbaaiweg tot een echt voorbeeld maken van een schoon en overzichtelijk straatbeeld”, aldus de vrijwilligers van Fundashon ‘Duna un Man’, die zich al zeker vier maanden wekelijks inzetten om het straatbeeld langs verschillende wegen en rotondes op te knappen. Ook vanochtend staken de vrijwilligers flink hun handen uit de mouwen.

De vrijwilligers kondigen dan ook schoonmaakacties aan van deze weg, om de vijf tot zes weken. In het geval van de Caracasbaaiweg is de groep vrijwilligers in maart zelfs tot aanplant van gedoneerde kokospalmboompjes overgegaan. Zoals meermaals belicht, functioneert het aanwezige dripsysteem op bepaalde plekken niet goed en worden de palmen gedeeltelijk van onvoldoende water voorzien. Dat de watervoorziening voor beplanting langs de wegen slecht is, zoals onder andere voor de kostbare palmen, waardoor veel beplanting afsterft, doet zich reeds jaren structureel voor.

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Suzy Camelia-Römer (PNP), laat in een update weten dat zij volgende week op een ontmoeting hoopt met haar collega-minister Ben Whiteman (PS) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), om over deze problematiek te beraadslagen. De stichting Duna un Man is uit een spontane actie van drie vrienden ontstaan – Eldert Dos Santos, Norman Chumaceiro en Dennis Henriquez zelf – die zich in de auto ergerden aan een vervuild straatbeeld en het onverzorgde aanzicht.

In dit kader zijn er reeds vele schoonmaakacties gehouden in Otrobanda, op de twee grote rotondes, de rotonde van Saliña, het plein van Plaza Horacio Hoyer en een ‘high flying park’ van initiatiefnemer en artiest Junior Tecla in Souax.

De palmen staan er weer netjes getrimd bij.
De weggebruikers minderen vaart gedurende de werkzaamheden.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Pabien voor dit schitterend initiatief. Maar cocospalmbomen langs de weg is geen goede keuze. Om te beginnen vraagt een cocospalmboom veel meer water dan de met dure belastingcenten betaalde armetierige washingtoniapalmen die overal op het eiland staan te verpieteren.
  Daar komt bij dat bekend is ( vraag het maar aan drs G van Buurt en K Heidweiler, een van de weinige, echte deskundigen op dit gebied) dat wereldwijd jaarlijks tientallen mensen onverhoeds zo‘n naar beneden vallende cocos op het hoofd krijgen en dat niet kunnen navertellen. Nu zal dat veeleer autos en geen voetgangers zijn die dat lot op de Caracasbaaiweg beschoren zullen zijn . Maar daar de auto hier op Curacao de plaats inneeemt van de heilige koe in India zal ook dat behoorlijk wat trammelant geven.
  Ach , maar zover zal het niet komen : Die cocospalmbomen eisen zo veel water dat ze binnen een jaar het loodje hebben gelegd.
  Het wordt tijd dat men gaat inzien dat men voor de zeer wenselijke beplanting van bermen en pleinen een keuze zal moeten maken voor droogtebestendige soorten. Die kunnen iets beter tegen onregelmatige bewatering en zijn landschappelijk te verkiezen boven die armetierige palmen.

 2. Prachtig en een goed voorbeeld hoe het moet en ook kan, alleen moest hier nu eigenlijk wel een stichting voor opgericht worden een stichting oprichten kost immers $$ , en is er ook voor om subsidies binnen te halen “dus wat vrijwillig ja vrijwillig met een beetje Poenne beuren zou Gerrit de Raaf en Constancia zeggen. Het is beter om deze 3 DRIE mensen (wel bekende namen) het onderhoud contract te geven die nu in het bezit is van diegene die zich niet aan de watergeef en verzorging houd of word dit eenmans bedrijf ook weer jaren door betaald. etc etc.

 3. Pabien voor dit initiatief heren !
  Stel nou eens dat iedere straat op Curacao zo’n initiatief had, dan nog een regering die integer is en je woont waarempel op een van de beste plekken ter wereld.
  Hoop dat dit initiatief navolging krijgt van anderen die zich ook het milieu en straatbeeld aantrekken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties