Amigoe | Facelift voor Shete Boka-park ter verdere ontwikkeling

Facelift voor Shete Boka-park ter verdere ontwikkeling | Foto John Jairo Herrera

Facelift voor Shete Boka-park ter verdere ontwikkeling | Foto’s John Jairo Herrera

WILLEMSTAD — De realisatie van een nieuwe entree en een toilettenblok bij het Nationaal Park Shete Boka en de ingebruikname daarvan, dat deel uitmaakt van de verdere ontwikkeling van het park, werd vanochtend in het bijzijn van tal van genodigden gevierd. Het park, dat een grote aantrekkingskracht heeft op zowel bezoekers van lokale bodem als toeristen, wordt actief beheerd door Carmabi. De Curaçao Tourism Board (CTB) levert hierbij ondersteuning.

De nieuwe faciliteiten hebben reeds een positieve uitwerking gehad op de beleving van de grote toestroom aan toeristen, die met tours het gebied bezoeken, zo laat Carmabi-directeur Paul Stokkermans trots weten. De nauwe samenwerking met het toeristenbureau wordt dan ook in deze als een logisch voortvloeisel omschreven, aangezien Carmabi als beheerder van dit park ook werkzaamheden verricht die ten goede komen aan de beleving van de toeristen die het eiland bezoeken. Zo was er in dit natuurgebied vorig jaar nog sprake van een toename in het aantal diefstallen uit auto’s en overvallen op bezoekers.

 

Vervolg op pagina 2

Bij de feestelijke opening van de nieuwe faciliteiten waren onder anderen ook de minister van Economische Ontwikkeling, Stanley Palm (Pais), de CTB-interim-directeur, Hugo Clarinda (l), een beleidsmedewerkers van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Faisal Ilrosun (2e links), en Carmabi-directeur Paul Stokkermans (r) aanwezig. .
De ingebruikname werd feestelijk aangekleed.
Het groot aantal bezoekers van het park is nu verlost van de lange wachtrijen voor de faciliteiten.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Facelift voor Shete Boka-park ter verdere ontwikkeling

 1. en in het vervolg niet meer voor 5 uur naar huis aub. kijk even of er nog een bezoeker in het park is. Er stond nl nog een auto!

 2. evert dirks

  Jammer,
  De oude ingang en faciliteiten hadden zo hun charme.

 3. Zomaareenmening

  Ik mis in dit hele verhaal echter een naam: Sabine Berendse!!
  Deze dame heeft zich niet voor 100 maar zeker voor driehonderd procent ingezet om dit allemaal mede te realiseren.
  Dus Sabine, ” Chappeau” !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *