26 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 05:25

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoe | Marriott-werknemers leggen beslag op onroerend goed hotel

Amigoe | Marriott-werknemers leggen beslag op onroerend goed hotel

Olga Kostrzewski en Achim Henriquez hebben vanochtend namens hun 59 cliënten, allen werknemers van het Marriott Hotel, beslag gelegd.
Olga Kostrzewski en Achim Henriquez hebben vanochtend namens hun 59 cliënten, allen werknemers van het Marriott Hotel, beslag gelegd.

WILLEMSTAD — Op de gebouwen en terreinen van Rif Resort Hotel N.V., hebben de advocaten Olga Kostrzewski en Achim Henriquez vanochtend namens hun 59 cliënten, allen werknemers van het Marriott Hotel, beslag gelegd.

De werknemers vermoeden dat het hotel binnenkort de deuren zal sluiten, dit aan de hand van ‘onderschepte e-mails gericht aan aankomende gasten die geadviseerd worden om elders accommodatie te zoeken’.

De advocaten stellen dat er tot beslagname is overgegaan in navolging op een reeks van verzoeken van de werknemers. ”De werknemers proberen al vanaf november 2015 helderheid te krijgen over hun rechtspositie. Hierover is nooit helderheid geboden”, aldus de advocaten. Verder wordt verwezen naar een eerdere schriftelijke bevestiging van het Rif Resort Hotel, de eigenaar van het vastgoed waar Marriott in gevestigd is, waarin bevestigd werd dat het onroerend goed van het hotel op korte termijn verkocht zou worden. “

Ook werd bevestigd dat de werknemers daaraan voorafgaand, tijdig een afvloeiingsregeling aangeboden zouden krijgen. Dit laatste omdat beide gegadigden voor de koop van het hotel op voorhand hebben aangegeven het personeel niet te willen overnemen. Helaas blijkt nu dat het hotel met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid reeds is verkocht aan de Orco-groep en dat levering van het onroerend goed ieder moment kan plaatsvinden”, aldus de advocaten van de 59 Marriott-werknemers.

Fluiten naar hun geld’
Volgens de werknemers blijkt verder uit onderschepte mails dat in verband met de sluiting van het hotel reeds geplande evenementen ook zijn overgeheveld naar andere hotels op Curaçao. “Dit wordt gedaan in aanloop van de voorgenomen verbouwing die de koper aan de gebouwen wil verrichten.

Het is duidelijk dat de vennootschap op deze wijze leeg wordt getrokken en dat er een lege vennootschap achter wordt gelaten, als gevolg waarvan de werknemers naar hun geld kunnen fluiten. Om dit te voorkomen is er dus beslag gelegd op de gebouwen van het hotel zodat de werknemers enige zekerheid tot betaling kunnen verkrijgen.” De werknemers sluiten nadere juridische stappen ‘jegens het hotel, haar bestuurders, commissarissen en overige achterliggers niet uit’.

Bron: Amigoe

5 reacties

  1. Het is niet voor niets dat de koper het personeel niet wil hebben. Ruim 60% presteert ver beneden de maat. Ziek, zwak en misselijk, totaal ongemotiveerd is de standaard aldaar en worden de hand boven het hoofd gehouden door HR department. Personeel dat wordt ontslagen wegens diefstal dwingt hoge afkoopsommen af.
    De boel zou daar zoveel beter draaien met goed personeel. Nu moeten de 40% goede werknemers lijden a.g.v. de meerderheid slechten.
    Logisch dat een koper hen niet meer wil hebben. Bovendien valt het personeel onder het Marriott en niet onder de eigenaar van de gebouwen. De nieuwe eigenaar heeft nog geen datum voor de verbouwing vastgesteld, dus deze actie is flink voorbarig.

  2. Het is inderdaad schandalig hoe er met de werknemers van het Marriott wordt omgegaan.

    Zelfs honden worden beter behandeld.

    Ongelooflijk dat Marriott Internatonal dit toelaat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties