Amigoe | Gratis concert CNSJF dit jaar voor het laatst.

Het is na half twaalf als het teken wordt gegeven dat de kaarten op zijn. Bij deze mensen die ruim twee uur in de brandende zon hebben gewacht en driekwart van de rij achter zich hebben gelaten, begint het langzaam te dagen dat ze onverrichter zake huiswaarts zullen keren.

Het is 11.30als het teken wordt gegeven dat de kaarten op zijn. Bij deze mensen die ruim 2 uur in de brandende zon hebben gewacht en 3/4 van de rij achter zich hebben gelaten, begint het langzaam te dagen dat ze onverrichter zake huiswaarts zullen keren.

WILLEMSTAD — Fundashon Bon Intenshon, de organisatie achter het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF), stopt met het organiseren van het gratis concert dat traditiegetrouw voor het tweedaagse muziekfestival wordt gehouden.

De uitlatingen van premier Ben Whiteman (PS) op Dia di Bandera waren de laatste druppel, vertelt Percy Pinedo, woordvoerder van het CNSJF.

Het stopzetten van het gratis concert is volgens Pinedo een samenloop van omstandigheden. “Vanaf het begin hebben wij weinig medewerking gekregen”, zegt hij. “Dan organiseer je zo’n gratis concert al zeven jaar voor de bevolking en dan word je beticht van weinig patriottisme.

Whiteman zei letterlijk dat we de bevolking hebben ontvoerd naar Bándariba. Dat is geen leuke uitlating jegens onze stichting die naar mijn bescheiden mening goed werk verricht voor de gemeenschap en voor de showbizz.”

Dit jaar stelde de organisatie 5000 kaarten gratis beschikbaar voor het concert van Juan Luis Guerra en Kassav’ op 1 september bij het WTC. Deze kaarten werden bij buurtcentrum Montaña uitgedeeld en was tevens een fundraising voor de buurtorganisatie.

Een dag voordat de kaarten bij buurtcentrum Montaña zouden worden uitgedeeld werd Pinedo door een medewerker van Whiteman gebeld met het verzoek om de kaartjesuitgifte naar een later tijdstip te verzetten. Het telefoontje kwam tussen tien en elf uur ‘s ochtends. “Ik heb toen tegen de medewerker gezegd dat deze verschuiving op dit moment niet meer mogelijk was. Wel zou ik hun boodschap meenemen in onze vergadering die dezelfde vrijdagmiddag plaats zou vinden. Ik heb hem toen gezegd dat ik in de vergadering zal voorstellen om de gratis uitgifte van de kaarten in de toekomst op een andere dag te zullen doen. Ik stelde voor om deze op bijvoorbeeld Koningsdag te doen of op een andere dag”, vertelt Pinedo.

Hij hoorde vervolgens niets meer van Whitemans kamp. Totdat de premier in zijn toespraak kritiek uitte op de organisator van het CNSJF stroomde de inbox van Pinedo vol met berichtjes van Statenleden en zakenlui die de ceremonie op het Brionplein bijwoonden.

Politiek
De uitspraken van Whiteman zijn bij verschillende politieke partijen niet in de goede aarde gevallen. Buitenparlementaire partij Frente Obrero doet een beroep op Fundashon Bon Intenshon om haar besluit in te trekken. Volgens Anthony Godett deed Whiteman zijn uitspraken op het verkeerde moment en op de verkeerde plaats. Het besluit om met de gratis concerten te stoppen is volgens Godett niet in het belang van de gemeenschap, muziek en muzikanten.

Pais-partijleider Alex Rosaria plaatste vanmorgen op zijn Facebook-pagina een reactie waarin hij stelde dat zijn partij niet achter de uitspraak van Whiteman staat. “Wij staan voor een vrije markteconomie en een land met vrije keuzes waarin eenieder zijn eigen geluk kan zoeken zonder dat de overheid zegt hoe hij zijn leven moet leiden. In ons regeerprogramma stimuleren wij concurrentie, faciliteren wij particuliere initiatieven en reguleren we waar nodig zodat de markt meer kan produceren en de verdeling van deze productie beter verloopt zonder dat er mensen worden buitengesloten. Dat is juist wat buurtcentrum Montaña met zijn programma’s doet. Wij als Pais staan niet achter de eerder genoemde uitspraken van Whiteman.”

Mensenmassa
Dit jaar was er een enorme run op de kaarten voor het concert van publiekstrekker Juan Luis Guerra en Kassav’. “Dit jaar waren er meer mensen bij de kaartjesuitgifte dan voorgaande jaren. Het was echt te gek voor woorden”, zegt Pinedo.

Zo waren er mensen die voor het buurtcentrum hebben overnacht en stond er om half vier ‘s ochtends al een rij. Om negen uur ‘s ochtends zou de organisatie beginnen met het uitdelen van de kaarten. Dat werd bij het zien van de grote stroom mensen vervroegd naar acht uur. Iedereen die zich na half negen bij het buurtcentrum meldde viste achter het net.

“Ik moet eerlijk toegeven dat het dit jaar een beetje een chaos was”, zegt Pinedo. “Het publiek heeft zich niet gehouden aan de regels. Sommige mensen probeerden voor te dringen.”

Desondanks deden er zich volgens Pinedo geen opstootjes voor. Er zijn nog kaarten voor het gratis concert over maar die gaan naar degenen die voor beide festivaldagen kaartjes kopen. Zij krijgen die automatisch.

Bron: Amigoe

8 Reacties op “Amigoe | Gratis concert CNSJF dit jaar voor het laatst.

 1. Abraham Mossel

  De echte YDK bestaat niet zou Hans Wiegel zeggen, sinterklaas en zwarte piet wel zeg Ik.

 2. Het is triest om te zien hoe diep de YDK is gevallen. De echte YDK is te trots om iets gratis aan te nemen. Dit zijn geen patriotten maar bloedzuigers.

 3. Chris Brown komt Canada en the UK niet eens in door zijn strafblad.. hier is hij een held!

 4. Nou ja, als je de draaideur delinquent Chris Brown naar Curacao haalt mag je toch ook twijfelen aan de beschaving van Elias.

  Het lijkt wel of Brown zijn hele strafblad op zijn lichaam getatoeeerd heeft.

  Naar verluid logeert hij tijdens CNSJ in Bon Futuro.

 5. Abraham Mossel

  Ik zie trouwens weinig mensen waar ik van zou zeggen die naar het Brion plein zouden gaan met hun vlaggetje, en de laaielichters van een Cooper en Gerrit & co een handje gaan schudden, trouwens heb gehoord dat er verschillende mensen een paar vingers missen met al dat handje geschud met onze politici daar op het plein.

 6. Henriques

  Geen enkele bechaving zo’n man. Hij kan ng niet eens tippen aan Elias, schandalig gewoon.

 7. Whiteman snap het echt niet.

 8. ik dacht dommer kan die Whiteman niet worden.
  maar nee, het is hem toch gelukt om nog imbecieler over te komen.
  De dag van de vlag was weer niet een groot succes.
  geen horden mensen op het brionplein, hij stond een beetje met wat Ps leden het te vieren…
  en dan moet er een schuldige gevonden worden.
  typisch een Antilliaanse reactie..
  alsof de mensen die voor een graris kaartje gingen, dan wel op het Brionplein hadden gestaan voor het volkslied en een vlag hijsen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *