28 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 10:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Lionstone Group zegt Chata-lidmaatschap op

Lionstone Group zegt Chata-lidmaatschap op
Lionstone Group zegt Chata-lidmaatschap op

WILLEMSTAD — Hotelgroep de Lionstone Group zegt per januari 2017 het lidmaatschap van belangenvereniging Chata op. Dit bevestigt de chairman van het Chata-bestuur, Wil Vogels, desgevraagd.

“Dit besluit kwam bij het Chata-bestuur als een donderslag bij heldere hemel. Wij betreuren dit aangezien het voornaamste streven van Chata is om samen met de 250 leden, zich sterk te maken voor onder meer een betere hotelbezetting en hogere inkomsten. Het bestuur kreeg van de Lionstone Group-vertegenwoordiger verwijten waarvan wij menen dat die niet terecht zijn”, aldus Vogels.

De Lionstone Group is een grote speler binnen de lokale hotelindustrie en de hotelgroep van onder meer Hilton, Floris Suite en Sunscape op Curaçao. De groep heeft ook hotels op Aruba, Maagdeneilanden en Florida. Vogels: “Aangezien de general-managers van Hilton en Floris Suite – de heer Cedric Nubul en Frank Holtslag – actief deel uitmaken van het Chata-bestuur dat als belangenvereniging dient van de private sector, zij op de hoogte zijn van de inspanningen van de belangenvereniging en hetgeen er wel of niet met de steun van de overheid bereikt kan worden, zijn de verwijten als een bijzondere verrassing aangekomen.”

- Advertentie -

Zo heeft volgens Vogels de vertegenwoordiger van de Lionstone Group, Rolf Sprecher, de ontevredenheid van de hotelgroep uitgesproken over ‘het onvoldoende op de barricade gaan door Chata tegen de verhoging van het minimumloon, het niet bewerkstelligen dat men binnen de overheidsstichting het Curaçaose toeristenbureau (CTB) tot aanstelling van een internationale ceo overgaat en het niet voor elkaar krijgen dat er drie Chata-leden in het bestuur van het CTB – de Curaçao Tourist Development Foundation (CTDF) – worden benoemd.

Vogels: “Wij vinden dat men het Chata-bestuur deze zaken niet kan aanrekenen. Het benoemen van een ceo van het CTB en bestuursleden binnen het CTDF en de verhoging van het minimumloon, zijn immers beslissingen genomen door de overheid. Men vindt dat Chata daar harder tegenin had moeten gaan. Het Chata-bestuur heeft altijd gesteld het nieuwe ‘Toerisme Masterplan 2015-2020’ van de overheid in zijn totaliteit te zullen omarmen”, aldus Vogels. Hij benadrukt dat er geen sprake kan zijn van ‘cherry picking’. “Het is het masterplan of integraal omarmen, of niet.

Om een voorbeeld te noemen: juist Chata heeft ervoor gestreden dat bijvoorbeeld een marketingstrategie voor de Duitse markt in het masterplan wordt opgenomen, aangezien deze markt op jaarbasis 27.000 toeristen voor het eiland genereert. Deze markt werd in de oorspronkelijke versie van het masterplan niet genoemd. Zo zijn er altijd wel discussies binnen Chata over waar de marketinginspanningen zich meer op moeten richten, op de Noord-Amerikaanse, of Europese markt. Maar deze discussies werden binnen Chata altijd op gezonde wijze gevoerd, waarbij mijn indruk was dat men het desondanks over de hoofdlijnen eens is”, aldus Vogels.

Ook heeft Lionstone gemeend dat het Renaissance hotel mee zou liften op de inspanningen van Chata. “Het verwijt van Lionstone was ook dat Renaissance – die geen lid is van Chata – wel bij vergaderingen, die overigens door het CTB belegd werden, aanwezig is. Daar is kennelijk irritatie over, maar wij kunnen het CTB niets verbieden.”

- Advertisement -

Hij licht toe dat in het masterplan ook de aanstelling van drie bestuurleden in het CTDF uit de private sector omschreven staat. “Uiteindelijk is daar dus medewerking van de overheid voor nodig. Chata staat het zogenoemde Arubaans-model voor – waarbij er sprake is van een privaat/publieke organisatie – en mocht er ooit sprake zijn van een samensmelting van het CTB en Chata, dan is het juist nu van belang dat men eensgezind is. Samen staat men immers sterker. Het is nu zo dat de marketinginspanningen van het CTB zich voornamelijk op branding richten waarbij Chata in nauwe samenwerking met het CTB, zich als marketingmachine op de sales richt”, aldus Vogels.

Over de vraag of er mogelijk ‘lijmpogingen’ zullen worden ondernomen, zegt Vogels dat Chata-bestuurslid Omar van der Dijs het gesprek met Lionstone wil aangaan. Hij wijst er ook op dat de bestuursleden Nubul en Holtslag nog tot en met 2017 lid zijn en dat dit mogelijk tot nadere gesprekken kan leiden. De Liontstone Group zou volgens ingewijden ‘nu prikkelbaar reageren’ mede door het het mislopen van de aankoop van het Rif Resort (Marriot Hotel).

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -