28 C
Willemstad
• zondag 23 juni 2024

Extra | Journaal 21 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, June 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, June 19, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Lionstone dreigt met juridische acties

HomeMediaAmigoe | Lionstone dreigt met juridische acties

‘Verkoop Rif Resort verloopt niet volgens regels’

Eldon peppie Sulvaran en Chester Peterson _ Sulvaran & Peterson lawyers
De brief is van advocatenkantoor Sulvaran & Peterson, gedateerd op 6 november

WILLEMSTAD — Hoewel er formeel nog geen beslissing is genomen of de Orco Group inderdaad het Rif Resort, waar het Marriott Hotel gevestigd is, mag aankopen, dreigt de Lionstone Group met juridische acties als dat wel gebeurt.

Dat staat in een acht pagina’s tellende brief aan het Amerikaanse makelaarskantoor Ackmann-Ziff Real Estate Group dat belast is met de verkoop en waarvan een kopie ook naar het parlement werd gestuurd. De brief is van advocatenkantoor Sulvaran & Peterson en gedateerd op 6 november.

De hotelgroep acht alle betrokkenen bij de verkoop aansprakelijk, inclusief het verlies aan inkomsten, omdat er niet serieus is omgegaan met het aanbod dat Lionstone heeft gedaan op het Rif Resort en dat gewoon het beste aanbod is. Het verloop van het proces tot nu toe heeft volgens Lionstone het karakter van een scam gekregen en is nadelig voor de ontwikkeling van Curaçao en zijn inwoners, zo besluit de brief.

Lionstone, dat al het Hilton en Floris Suites op Parasasa beheert, alsmede Sunscape, bood een hoger aankoopbedrag (15 miljoen dollar) en evenzoveel aan investeringen om het resort op te knappen. De Orco Group bood 14 miljoen dollar, maar is bereid meer dan 30 miljoen dollar te investeren in de renovatie van het resort volgens de standaarden van de Marriott-keten. Lionstone zou het hotel open laten blijven gedurende de renovatie. Orco Group laat het resort ruim een jaar sluiten.

Een adviescommissie adviseerde daarom de Orco Group als beste keuze. Het openhouden van het hotel gedurende de renovaties achtte de adviescommissie niet realistisch. Dat, en andere zaken is Lionstone in het verkeerde keelgat geschoten. Advocaat Chester Peterson gaat namens zijn cliënt uitvoerig in waarom de voorkeur uitgesproken had moeten worden voor Lionstone. Die viste in 2007 al eens achter het net toen het Rif Resort werd verkocht, waar in deze brief ook weer naar wordt verwezen.

Lionstone acht de bedoelingen van Orco Group niet zuiver en onprofessioneel. De hotelgroep verwijst naar het verlies aan inkomsten en banen als het hotel meer dan een jaar gesloten blijft en de gunstige belastingregelingen waardoor het Land Curaçao ook inkomsten misloopt. Daarnaast heeft Orco Group nauwelijks ervaring met de exploitatie van grote hotelketens. De komst van een Hard Rock Hotel Curaçao, zoals al decennialang wordt aangekondigd door de groep, is volgens Lionstone nog steeds geen feit.

Tevens wordt in de brief wederom de rol van Jeroen Kibbelaar aangehaald. Hij was lid van de adviescommissie voor de verkoop van het hotel, maar heeft ook zakelijke belangen in de Orco Group. Kibbelaar trad in januari vorig jaar daarom uit de adviescommissie. Een beslissing die middels een landsbesluit ook is bekrachtigd.

Het Rif Resort Hotel is technisch failliet en de bedrijfsvoering ontbeert de basis van continuïteit, daarom is de overheid overgegaan tot de verkoop. Volgens de administratie van het land is de vordering van het land op Rif Resort Hotel NV ongeveer 70 miljoen gulden, maar volgens de administratie van Rif Resort Hotel is dit 125 miljoen per eind 2013. Het verschil zit in het feit dat Rif Resort Hotel verplicht is om in de boeken de verschuldigde rente over de schuld ook te administreren.

Met name Gerrit Schotte, partijleider van oppositiepartij MFK, heeft eerder dit jaar kritiek geuit op de advisering rond de verkoop van het Rif Resort.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Aansprakelijk stellen, inclusief het verlies aan inkomsten, doordat er niet serieus is omgegaan met het aanbod. Gebakken lucht! Hoe valt te bewijzen dat er niet serieus is omgegaan en ook karakter van een scam. Daarnaast hoe is het mogelijk verlies aan inkomsten te hebben van het Rif Resort als dit nog niet tot bezit behoord? De brief is van de advocatenkantoor naar het Amerikaanse makelaarskantoor is naar verluid gedateerd 6 november, zou er een verband zijn met de regeringscrisis dat ook op 6 november werd geinitieerd?

 2. ER ZIT DUS LETTERLIJK 1 MILJOEN VERSCHIL TUSSEN HET BOD VAN ORCO GROEP EN LIONSTONE, MAAR DAARNA WEL 15 MILJOEN DOLLAR VERSCHIL MET INVESTEREN IN HET GEBOUW.
  Als dit inderdaad zo is is het enige advies aan de Adviescommissie : Laat u zich niet intimideren. Rustig laten procedereren en hun geld kwijt raken en HEN bovendien aansprakelijk stellen voor de door hun procedure vanwege het tijdverlies te lijden schade.
  Het lijkt wel of er een vloek op dit eiland rust . Wat je ook begint, er zal altijd wel iemand opduiken die bereid is een handvol zand in de draaiende motor te kiepen.

 3. ER ZIT DUS LETTERLIJK 1 MILJOEN VERSCHIL TUSSEN HET BOD VAN ORCO GROEP EN LIONSTONE, MAAR DAARNA WEL 15 MILJOEN DOLLAR VERSCHIL MET INVESTEREN IN HET GEBOUW.
  Als dit inderdaad zo is is het enige advies aan de Adviescommissie : Laat u zich niet intimideren. Rustig laten procedereren en hun geld kwijt raken en hun bovendien aansprakelijk stellen voor de door hun procedure vanwge het tijdverlies te lijden schade.
  Het lijkt wel of er een vloek op dit eiland rust . Wat je ook begint, er zal altijd wel iemand opduiken die bereid is een handvol zand in de draaiende motor te kiepen.

 4. Als het Hilton ons een idee moet geven hoe Lionstone zijn hotels runt dan mag het eiland blij zijn dat Lionstone het dus niet gaat krijgen. Zelden zo’n aftandse en slecht onderhouden zooi gezien als bij het Hilton. Het zwembad valt van ellende uit elkaar, de buitenkant van het hotel heeft in geen 100 jaar onderhoud gezien, de parkeerplaats is een armoedige bende en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
  Er zit dus letterlijk 1 miljoen verschil tussen het bod van Orco groep en Lionstone, maar daarna wel 15 miljoen dollar verschil met investeren in het gebouw. En die investering van 30 miljoen dollar heeft het gebouw ook nodig om weer op niveau te komen. Momenteel ziet het Marriott er ook niet echt jofel uit, maar in ieder geval beter dan het Hilton. En met 400 kamers, de keukens, de diverse ruimtes etc zit je al snel op 50 miljoen NAF om de boel op te knappen.
  Het openhouden van een hotel tijdens een verbouwing is werkelijk de meest zotte gedachte ooit. Wie ooit op vakantie is geweest in een hotel waar ze aan het bouwen waren weet waar ik het over heb. Ik weet dat men dat graag doet om inkomsten te blijven genereren, maar de negatieve publiciteit die je dan krijgt kun je nooit meer omzetten in positieve publiciteit.
  De boel sluiten en zo snel mogelijk weer opknappen is de beste oplossing, voor zowel het gebouw, de gasten en de bouwers zelf. Die hoeven dan totaal geen rekening te houden met gasten, mogen lawaai en stof produceren zoveel ze maar willen.
  Kortom, Lionstone wil het Marriott alleen hebben om er zoveel mogelijk aan te kunnen verdienen tegen een zo laag mogelijke investering.
  Na wat Lionstone heeft laten zien met het Hilton kunnen we gerust stellen dat het belang van Curacao bij hen nergens voorkomt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties