27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 08:22

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | ‘Leg beslag op rekeningen van betrokkenen’

Leeflang over civiele enquête:
Leeflang over civiele enquête:

WILLEMSTAD — Er moet beslag worden gelegd op de eigendommen en rekeningen van alle personen die betrokken zijn geweest bij het wanbeleid bij Aqualectra en Refineria di Kòrsou (RdK), gedurende het kabinet- Schotte.

Dat stelt onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang in een brief aan premier Ben Whiteman.

“Met zeer grote teleurstelling heb ik als volksvertegenwoordiger vernomen dat uit het rapport dat is opgesteld door professor Huub Willems is gebleken, dat het wanbeleid bij de organisaties geheel werd veroorzaakt doordat de politiek zich direct met de bedrijfsvoering van beide bedrijven ging bemoeien. Aqualectra is daardoor momenteel bijna failliet. Bij RdK is er 262 miljoen gulden aan gemeenschapsgeld ontvreemd.”

“De meerderheid van het toenmalige Parlement, onder leiding van premier Ivar Asjes, heeft destijds gedaan of zijn neus bloedt en heeft niet aan de bel getrokken, waardoor de malversaties konden plaatsvinden. Dit terwijl minderbedeelden moeite hebben met het betalen van hun Aqualectra- rekening, waardoor ze worden afgesloten. Dit is onrechtvaardig en moet worden bestraft.”

Het Statenlid stelt daarom dat de premier hiertegen moet optreden door beslag te leggen op de rekeningen en eigendommen van alle politici die medeverantwoordelijk zijn. Oswald van der Dijs moet tevens ter verantwoording worden geroepen en worden aangeklaagd.

- Advertentie -

Leeflang sluit haar brief aan de premier af met de volgende vragen:

‘Heeft u kennisgenomen van het rapport?’ ‘

Bent u van plan maatregelen te nemen, door beslag te leggen op rekeningen en betrokkenen aan te klagen?’ En:

‘Moet Werner Wiels zijn functie als MDPT-commissaris neerleggen, daar hij als een van de betrokkenen wordt genoemd?’

Concluderend stelt ze dat de premier medeverantwoordelijk is als hij niet optreedt tegen het gevoerde wanbeleid.

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

26 reacties

 1. sinds de jaren 80, is de corruptie zachtjes binnen geslopen in de regeringen en eilandsraden.
  deFinca’s in Costa Rica waren toen heel populair.Nu nog zie je steeds ex statenleden niks betalen bij grote supermarkten.
  Let maar eens op. Of je hoort ineens dat een statenlid de loterij heeft gewonnen. Als je dan later leest dat er een dubbele boekhouding was bij de loterij bazen dan snap je het ineens.
  Hoe kan het dat kinderen van de staten leden op elite scholen zitten waar wij met moeite onze kinderen geplaatst kunnen krijgen.
  Heeft u wel eens uw belasting aangifte bekeken, daar in staat dat je je vermogen op de diverse bankrekeningen moet invullen, ( binnen en buitenlandse wel te verstaan) Bij diverse leden blijkt deze opgave gewoon niet zijn ingevuld.
  wel eens gekeken , maar ook bewezen volgens de screening dat vele leden vele jaren achterstand hebben met het invullen van hun belasting papieren.

 2. @Abraham van Mossel:
  “Net zoals die andere Trollen van Gerrit de Raaf (dief), Jos, Mano, fran, … ”

  Esperanto verbloemd met een tikje “desperatum” vóór de verkiezingen is een nieuw verschijnsel voor “aves”-geobsedeerden. Onderscheid maken tussen trolls en niet-trolls wordt vaak hierdoor een moeilijk karweitje. Té “aves” gericht. Dus mij beschuldigen van ondersteuning van jouw gehate raaf is, neem ik aan, het gevolg van zo’n verschijnsel. Trouwens, mossels hebben in het algemeen geen ogen. Dat zegt ook heel wat. Dan maar met de wandogen.
  🙂

 3. Uitspraak ven Helmin Wiels: ‘Men (de coalitiepartijen MAN, MFK en PS) proberen in vijftien (15) maanden bij elkaar te stelen wat PAR in 15 jaar bij elkaar heeft gestolen’. Met andere woorden Helmin Wiels wist wat er zich afspeelde. Nu vastgelegd via rapport van ex-rechter Huub Willems.

 4. Het is erg dat een man met de normen en waarden van Held kinderen heeft kunnen opvoeden. Als die wel een greintje integriteit hebben moeten ze zich toch de ogen uit hun hoofd schamen als ze dit lezen.

  Je doel halen via fraude, corruptie en diefstal, Held vind het prima.

 5. Ach, ken hun. Bijna 40 jaar. Noem mij de schoft omdat u , uw doel niet haalt. Hun vader werd overvallen en vermoord. Ik ben nooit de type mens geweest die een vriend opzoekt. Zijn broertje zat bij in de klas. Boeit mij niet wat jullie over mij denken.Feit is dat de MFK zal winnen. Met of zonder Schotte. DOOR jullie schuld. Ik heb er niets mee. Heb mijn doel allang gehaald. Doe uw best op het eiland. Zolang als jullie over wij en zij praten komt het niet goed. Koester het eiland en doe mee. Schotte kent mij niet. Slimme zet dat hij heeft hij gedaan. Zoek de armen. Papa Godett. Dat is zijn kracht. Ook u had het kunnen doen. Vertrek of help.
  L

 6. Abraham van Mossel schrijft: ,Trol van de Raaf, Juist Wiels was bezig om Gerrit de Raaf geen kans meer te geven…..

  Wel ik schrijf: wel simpel hoor heer van Mossel. Vier jaar regeren met die boeven en maar toezien hoe alles kapoot werd gemaakt.
  Als de andere politici niet had ingegrepen dan was Schotte, Coopers en Wiels gewoon doorgegaan met regeren.
  Weet je nog hoe Wiels en Godet bijna hadden gevochten ? Zoooo boos was Wiels toen de opositie ingreep. Wel Abraham van Mossel, kom me niet vertellen dat Wiels geen onderdeel van de roofpartij maakte.

  Wiels was ook bestuurlijk aansprakelijk punt uit.
  Zijn partij is tevebs ook een boevenpartij. Een criminele organisatie wel te verstaan. Weg met die handel.

 7. Abraham Mossel,

  Zeker vergeten dat Wiels ook een geheime bankrekening in de VS had met 900.000 USD er op of was dat toevallig door Gerrit de Raaf op zijn rekening gestort.
  Let’s face it.
  Geen van de politici alhier hebben het goed voor met Curacao. Het gaat hen alleen om henzelf en om hun vriendjes. Wij mogen dat faciliteren, dus denk ook niet 1 moment dat er een politicus is of was die het voor jou opnam.
  Zolang je dat in het oog houdt kun je je in ieder geval nog zelf recht in de ogen kijken.

 8. Ik weet niet over welke ‘baas’ u het heeft, ik ben gewoon een simpele ITer.
  Jammer, dat u slechts uitgaat van uw waandenkbeelden. Overigens is de computer een uitgelezen apparaat om langzaam maar zeker van uw dyslexie af te komen, wat in feite gewoon een taalprobleem is.
  Sans rancune en een prettig weekend. Overigens ik ben hans met een kleine letter.

 9. @ Ja, Trol Hans, laat mij maar aan lulen en veel onzin uitkramen met veel taafauten er bij, maak mij niet uit, als ik de computerspellen niet gebruik kom jij er helemaal niet meer uit ik zelf ook niet, wand ik heb een beetje last van delextie, altijd al van kind af aan gehad dooie, nou jij weer. En trouwens als ik nu maar zelf denk en vind dat alles wat ik over jou baas, de psychopaat, narsict, en pathologische beroeps dief en leugenaar Gerrit de Raaf schrijf goed is ben ik tevreden, jouw mening intresseerd mij helemaal niets nada,niks, doei<

 10. @ Zeg Marlon,Trol van de Raaf, Juist Wiels was bezig om Gerrit de Raaf geen kans meer te geven om het land verder leeg te stelen, maar dat heeft hij met zijn leven moeten bekopen, of weet je niet meer waarom Wiels is vermoord. p.s @ Marlon,Wiels was niet mijn voorbeeld., voor dat je een waan idee in je bekrompen hersenen krijgt.

 11. Hier is dus duidelijk een TROL in opdracht van de schooier Gerrit de Raaf, narsict,psyhopaat en als bekend staande beroeps leugenaar aan het werk (mooi praten/schrijven) gezet. Net zoals die andere Trollen van Gerrit de Raaf (dief), Jos, Mano, fran, Stanly Held en nog een paar van die stakers& Losers allen voor een fles Rum in dienst van schooier de Raaf.

 12. Shame on you mr Held, dat u een familie durft te verdedigen die van de bevolking van het eiland heeft gestolen kan er bij mij niet in.
  Het ergste vind ik dat het juist diegenen zo getroffen heeft die het al zo moeilijk hebben, en dat is 1/4 van de Curacaoe samenleving.
  3x Shame.

 13. Voor een beetje melk mag je een eiland leegroven waardoor het hele volk meer belasting moet betalen en 5 jaar extra moet werken??

 14. Het snode plan van de trawanten van Schotte om het eiland in hun criminele macht te krijgen, moet voor 10-10-10 al zijn in detail zijn uitgedokterd.
  Uit het handboek:
  Zorg dat een niet al te slimme PM wordt benoemd die er alleen is om de criminele plannen uit te voeren
  Zorg dat de inlichtingendienst in handen krijgt. VDC
  Zorg dat je ‘s lands financieen in je macht krijgt: minFin Jamaloodin
  Zorg dat je de pers zonodig kwaadsschiks monddood maak:Telecuracao, aanvallen op kranten en andere media
  Zet stromannen als RvB en RvC op de parastatale ondernemingen:
  we kennen hun namen.
  Zorg dat de Staten je het niet te moeilijk maken. Eventueel gekrakeel is toneelspel. Zorg dat je belastende informatie hebt om Statenleden in toom te houden.
  Ook dat laatste is zeker gelukt. Geen enkel Statenlid is vermoedelijk van iedere blaam vrij.

 15. Stanley Held, u bent rijp voor opname in de Caprileskliniek als u een familie verdedigt die criminelen omarmt en volop meewerkt aan diens criminele activiteiten.

  Van der Dijs is mafia en Held is een idioot.

 16. Dit is Curaçaos “gebral voor de bühne”. Leeflang weet dat het nooit zo’n vaart zal lopen. Mevr. Leeflang heeft jaren op haar dikke reet zitten vreten van de gemeenschap. De heer Van der Dijs zorgt voor werk gelegenheid en melk voor schoolkinderen. Mag hij iets terug vragen van de gemeenschap waar hij zo veel aan gegeven heeft?

 17. Hermanm Oswald kent mij niet. U, bent een crimineel. U, wilt hem afmaken. Ik ken deze familie meer als 30 jaar. Hadden wij mensen als hun. Ik ben klaar. Vriend alles. Als men deze familie aanvalt word ik boos. Kom op . Ik weet

 18. De huidige regering zal het niet durven, door het simpele feit dat de PS ook medeplichtig is geweest (Werner Wiels bij Aqualectra en Wilsoe met geld van de RDK voor gratis onderwijs). Dit rapport is maar een deel van een bewust geplande crimineel wanbeleid van de MFK, PS en MAN. Zowel de partijleiders, ex-ministers als de Raad van Commissarissen van toendertijd moeten hiervoor aansprakelijk gesteld worden.

 19. Gaat Whiteman en de coalitie nu de broek met de grote ballen aandoen of wordt er gekozen voor de easy way out en zoekt men een zwarte schaap. Wat hun actie ook mag zijn, 30 sep is de dag om de coalitie PS-PAIS-PNP-PAR te belonen voor hun dappere optreden of een signaal te geven van hun laak aan optreden.

 20. Prima voorstel van Leeflang.

  En de hele van der Dijs mafia zou uitgeroeid moeten worden, van de mafia godfather Oswald tot bastaard dochter Margaret in Miami, want vreemdgaan hoeft expert Schotte de van der Dijsen niet te leren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

Ingezonden | ‘RdK en directeur De Lannoy in de fout’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | UD: drama overheidsbedrijf Gebe

Philipsburg - De partij United Democrats (UD) zegt dat een ander ‘drama’ lijkt te gaan plaatsvinden bij een overheidsbedrijf. Dit keer gaat het om nutsbedrijf Gebe, zo...

AntilliaansDagblad | Oud-minister Sevinger blijft vastzitten

Oranjestad - Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger brengt de verkiezingen in gevangenschap door. De rechter-commissaris heeft zaterdag het schorsingsverzoek afgewezen. De beperkingen van de verdachte zijn wel...

AntilliaansDagblad | Registratie voor VVU begonnen

Willemstad - Ambtenaren die in aanmerking komen voor de Vervroegd Vrijwillige Uitstroom (VVU) kunnen zich inmiddels hiervoor officieel aanmelden. Nadat de wet onlangs in de Staten werd...
- Advertentie -