Amigoe | ‘Een rapportje zet geen zoden aan de dijk’

Ruben Suriel-FAS-Civiele Enquete

Ruben Suriel (FAS): ‘Een rapportje zet geen zoden aan de dijk’

WILLEMSTAD — Ruben Suriel, de voorzitter van Fundashon Akshon Sivil (FAS), de actiegroep die de procedure initieerde om gebruik te maken van de civiele enquête, zegt dat het rapport de eerste stap is, maar het zet geen zoden aan de dijk.

“We hebben nog een lange weg te gaan.”

“Ik ben net zoals Churandy Martina altijd zegt ‘blij’, maar we hebben de gouden medaille niet gewonnen en ook geen zilveren noch bronzen. Het rapport op zich stelt niets voor. Het moet leiden tot betere nutsbedrijven voor het volk.”

Verder zegt hij dat het document eigenlijk alleen maar een paar ‘highlights’ geeft van wat er verkeerd gaat, ‘maar het doel is dat het moet veranderen’. Suriel voegt hieraan toe dat de BOO-centrale een ‘trog’ is, die Aqualectra en Refineria di Kòrsou (RdK) naar beneden zuigt.

“Er is gebleken dat er geen fatsoenlijke controle is op de investeringen in de centrale. Driekwart van het kapitaal van RdK is hierin geïnvesteerd en nog steeds kampt de BOO met structurele problemen.”

Rechter

De volgende stap is volgens hem dan ook dat de rechterlijke macht moet vaststellen dat er sprake is van wanbeleid.

“Als dat vastgesteld is, kan het Openbaar Ministerie optreden om mensen hoofdelijk aansprakelijk te stellen aan de hand van het Burgerlijk Wetboek, maar dan moet die gang naar de rechter wel worden geïnitieerd.”

De civiele enquête kan dus het begin zijn van de oplossing, maar dan moet er wel over worden gegaan tot actie. “Rapportjes worden vaker geschreven op Curaçao, daar zijn we namelijk heel goed in, maar als het erop aankomt en er wat moet worden gedaan, rent iedereen weg.

Bron: Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | ‘Een rapportje zet geen zoden aan de dijk’

  1. Ja

  2. zit werner wiels niet tussen deze ordinaire graaiers?

  3. nu stap 2! Ze hard aanpakken!

  4. Abraham Mossel

    Goed gesproken door Ruben Suriel. De actiegroep FAS kennende zullen zij deze enquete gebruiken om over te gaan op/met vervolg stappen en wanneer nodig naar de rechter te stappen, dit zooitje maffiosos met gewoon achter slot en grendel verdwijnen, nu is er de kans om diegene die volop hebben mee lopen roven met Gerrit de Raaf ook mee te laten bloeden op een niet te misverstaade en harde manier dan pas zal het volk tevreden zijn eerder niet, nu moet het volk lijden voor hun wandaden en zakkenvullerijen, laten we de boel maar eens omdraaaien volk van Curacao!!.

  5. Inderdaad en wat nu? Wie moet wat doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *