29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 19:51

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Koeiman gehoord door Landsrecherche

MFK-er Amerigo Thode deed aangifte | Foto MFK
MFK-er Amerigo Thode deed aangifte | Foto MFK

WILLEMSTAD — MAN-partijleider Hensley Koeiman is gisteren door de Landsrecherche ondervraagd in verband met de illegale opname van een besloten Statenvergadering met het College financieel toezicht (Cft) in 2014 door MFK-parlementariër Amerigo Thodé.

Thodé, die voor de opname is beboet, heeft op zijn beurt begin dit jaar aangifte gedaan tegen Age Bakker (voorzitter Cft), Pais-leden Alex Rosaria, Alison Manuel (medewerker) en Marcolino ‘Mike’ Franco (Statenvoorzitter) en Koeiman voor het schenden van ambtsgeheim

Koeiman heeft bevestigd dat hij door de Landsrecherche is gehoord. Doordat de aangifte van Thodé tegen Statenleden is, heeft het Openbaar Ministerie (OM) het onderzoek aan de Landrecherche overgedragen. Het einddossier van de zaak is nog niet afgerond. “Zodra de Landsrecherche het onderzoek heeft afgesloten wordt het einddossier aan de Officier van Justitie aangeboden”, zo legt OM-woordvoerder Norman Serphos desgevraagd uit.

- Advertentie -

Op basis van het einddossier zal het OM beslissen of Koeiman, Bakker, Rosaria, Manuel en Franco verdachten zijn en/of vervolgd moeten worden. Thodé eist van het OM om ook deze personen strafrechtelijk te vervolgen voor schending van ambtsgeheim, aangezien zij dezelfde strafbare feiten hebben begaan als hij. Sterker nog, dit staat ook op de opnames die het OM heeft gebruikt om te bewijzen dat Thodé tijdens een interview geheime gegevens van de besloten Cft-vergadering met de vaste commissie van de Staten heeft gelekt, aldus de advocaten van Thodé eerder dit jaar. Daarop is kennelijk ook Koeiman te horen over dezelfde vergadering en ook hij heeft dus gegevens gelekt.

Volgens Thodé is er hier sprake van willekeurige vervolging door het OM. Zo werd hij vrijwel direct en vóór een degelijk onderzoek plaatsvond als verdachte aangemerkt nadat er een aangifte was ingediend tegen hem, terwijl er niets wordt gedaan tegen de anderen.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Wij kennen zijn zoon (strafblad wegens drugshandel), zijn broer (strafblad wegens illegale import van auto onderdelen) en natuurlijk Amerigo Thode zelf (strafblad wegens illegaal opnemen).

  Thodes lidmaatschap van de strafbladenclub MFK (Schotte, Constantia) zegt ook genoeg.

  En ja, de man is oerlelijk. Wat zou zijn piepjonge latina in deze bejaarde delinquent zien? Ik denk de 14,000 per maand Statensalaris plus diverse pensioenen. En gezien zijn leeftijd ook zijn testament.

 2. Toen werd men om hun gelaat veroordeeld. […]
  Helaas wordt dit nog steeds gedaan. Uiterlijk (erfelijke lichamelijke eigenschappen) en rijkdom mogen nooit een reden zijn om iemand zwaarder of lichter te straffen.

 3. Vind ik, laag. Er moet een veroordeling nog komen. Kent u zijn familie? VADER ETC.. ik eel. Lelijk riekt naar een persoon die op basis van gelaatsuitdrukkingen een mens beoordeelt of veroordeelt. Laat mij denken aan de periode dat het nog kon. Laat mij denken aan ambrocio. Lees uw strafrecht. Was geboren in Italië denk ik. Toen werd men om hun gelaat veroordeeld. Kijk nu hoe jullie denken. Al is hij fout. Zijn ouders hebben hier niets mee te maken. Zoek maar echt goed uit wie ze zijn.

 4. Thode heeft nog nooit iets gedaan voor het eiland, behalve belastinggeld verkwist.

  Het enige positieve aan hem is dat hij zo lelijk is, dat er in een omtrek van 50 meter van hem nooit muggen zijn.

  Alleen sletterige latinas, waarvan de goedkoopste zijn partner is geworden.

 5. Daar is de hypocriete laffe Schotte lemming Thode weer. Ben blij dat we het hangbuikzwijn Wilsoe kwijt zijn, maar met tegen deze bejaarde lelijkerd moeten we nog eens 4 jaar aankijken?

  Thode is 10 jaar pensioengerechtigd en heeft bij de MFK zijn zakken ongetwijfeld ook nog eens riant gevuld.

  Daarnaast verdient hij neem ik aan ook commissie op de handel van zijn zoon (drugs) en die van zijn broer (illegale import van auto-onderdelen).

  Dus ik zou zeggen: bai Betesda Thode!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -