29 C
Willemstad
• zaterdag 1 april 2023

DH | Dispute on St. Maarten, St. Martin border solved

THE HAGUE--The Kingdom Council of Ministers during its monthly in The Hague on Friday approved the treaty with France that defines the exact demarcation of the border...

AntilliaansDagblad | Groot milieuproject Statia en Saba

Oranjestad/The Bottom - Op Sint Eustatius en Saba loopt een groot milieuproject om erosie te verminderen en bedreigde riffen rond de twee eilanden in Caribisch Nederland (CN)...

AntilliaansDagblad | ‘Prijs verlagen elektriciteit Aruba moeilijk’

Oranjestad - Elektriciteitsbedrijf Elmar heeft een dag voor het verstrijken van de deadline - die door de regering is gesteld - aan de bevolking laten weten dat...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Hof niet erg blij met rapport crimefonds

‘Geen vragen vanuit de Raad voor de Rechtshandhaving ontvangen’ Willemstad - Vanuit de krant moest het Hof vernemen dat er een rapport is gepubliceerd over het criminaliteitsbestrijdingsfonds, waarin...

AntilliaansDagblad | ‘Met urgentie investeren’

Antwoord aan Cft: In plaats van versneld aflossen van leningen Willemstad - De regering van Curaçao is van mening dat, onder de huidige omstandigheden, de begrotings- en liquiditeitsruimte...

AntilliaansDagblad | Grote ontevredenheid FKAK

Nulmeting: Inhoud van ambulancewerk goed, maar leiding niet Willemstad - Bij de ambulancedienst Fundashon Kuido di Ambulans Kòrsou (FKAK) is alleen 28 procent van het personeel tevreden met...

AD | Wat staat Trump te wachten in het hol van de leeuw? ‘Veel mensen in New York haten hem’

7 vragen - Donald Trump (76) verschijnt komende week voor de rechter als verdachte in een strafzaak. Hij wordt aangeklaagd voor het betalen van zwijggeld aan pornoster...
- Advertentie -

Amigoe: Kamervragen over incident Wiels-Drayer

GevMin Marvelyne Wiels, vlak voordat ze een slaande beweging naar de journalist maakt. Links haar bodyguard. Foto | Persbureau Curaçao
GevMin Marvelyne Wiels, vlak voordat ze een slaande beweging naar de journalist maakt. Links haar bodyguard. Foto | Persbureau Curaçao

DEN HAAG — SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak wil opheldering over het incident waarbij journalist Dick Drayer, de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels en haar bewakers betrokken zijn.

Advertentie

Hij vindt dat Wiels over de schreef is gegaan als de berichtgeving klopt. De Nederlandse premier Mark Rutte zou contact op moeten nemen met zijn Curaçaose ambtgenoot Ivar Asjes, aldus Van Raak.

Kunt u zich voorstellen dat journalisten door een dergelijk optreden door de gevolmachtigde minister van Curaçao angstig worden om kritisch en onafhankelijk te berichten? Welke middelen hebt u als voorzitter van de Rijksministerraad om op te treden tegen een gevolmachtigde minister die niet fatsoenlijk omgaat met journalisten?”, aldus Van Raak in een brief aan premier Rutte.

Drayer en minister Wiels kwamen elkaar vorige week tegen tijdens de opening van een orthotheek met leermiddelen op de Dr. Nelly Winkelschool.
Volgens Drayer zocht Wiels contact met hem en maakte ze een slaande beweging nadat hij een foto van haar nam.

Toen hij dat in het Papiaments een ‘rotstreek’ noemde, zouden haar twee bodyguards hem weggesleurd hebben, waarbij hij ook een klap tegen zijn borst kreeg, zo verklaarde Drayer zaterdag in de Amigoe.

Het incident wordt vandaag ook uitgebreid beschreven in De Telegraaf. Volgens de Nederlandse krant zou Wiels op Drayer zijn afgelopen en deed alsof ze hem een klap zou geven, trok haar hand terug en haalde hem door haar haar.

Toen Drayer zei dat hij dit een rotsituatie vond, doken de bewakers bovenop de journalist en sloegen ze Drayer waar ze hem raken konden”, aldus De Telegraaf.

Minister Wiels heeft een andere versie van het incident. Volgens de minister zei Drayer tegen haar:

Ik maak je af, trut,” bewoordingen die Drayer overigens ontkent.

Volgens Wiels zouden haar beveiligers hem vervolgens gevraagd hebben te vertrekken en één van hen zou zijn badge hebben laten zien. Drayer zou niet gestompt zijn door de bewaker.

Het kan wel zijn dat hij op zoek is naar een pak slaag, maar dat krijgt hij niet van mij”, aldus Wiels.

Van Raak vraagt specifiek ook naar die uitspraak van Wiels.

Acht u het gerechtvaardigd dat de lijfwachten van de gevolmachtigde minister van Curaçao een dergelijk ‘pak rammel’ wel hebben gegeven”

, schrijft de SP’er, die ook wil weten of het om gewone politiefunctionarissen ging of mensen met een ander dienstverband.

Van Raak vroeg Rutte al eerder om zijn mening over minister Wiels, namelijk naar aanleiding van de geruchten over vriendjespolitiek en opzettelijke fouten waarmee ze haar cv zou hebben opgeleukt.
De Raad van State van het Koninkrijk heeft een verzoek van de Tweede Kamer over de positie van gevolmachtigde ministers in behandeling, omdat premier Rutte verklaarde dat Wiels alleen verantwoording hoeft af te leggen aan de regering en Staten van Curaçao.

bron: Amigoe

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Luister hier naar het interview van Richeron Balentien van Radio Direct met Marvelyne Wiels vlak na het incident.

Bronnen

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
 1. Het gedram van Dick Drayer is volslagen onzin. Dick heeft de opgeleukte CV aan de kaak gesteld zoals het behoord bij dit soort gevallen, zeer zeker als het gaat om een hoge en verantwoordelijke post betreft in het buitenland. In dit geval Nederland. Als we dan kijken hoe Ivar Asjes met de leugens mee gaat en later een goede kract, die had ingeschreven, op een functie bij Isla en hem zelfs beschuldigd van een vervalste (opgeleukte) CV, dan ga ik wel denken. Zou de media de zogenaamde opgeleukte CV van hem hebben dan zou ook een goede journalist daar wat van zeggen en uitzoeken. Mevr. Wiels zocht bewust de confrontatie en nu is ze boos.

 2. De keuze voor Wiels als gevolmachtigde minister is een bepaald ongelukkige. Of we het nu leuk vinden of niet, we hebben Nederland nodig en dan ben je verplicht daar je beste man/vrouw als “doorgeefluik”/ spreekbuis van de regering te plaatsen.Een Ggev.Min die door de Nederlandse politiek niet serieus wordt genomen is een serieuze handicap voor ons land .
  Premier Eman van Aruba die zeer terecht het belang van een goede relatie met Nederland onderkent,legt zijn volle gewicht in de schaal door mweer dan eens als “pinch hitter Gev Min” op te treden.
  Onze regering doet er goed aan ter gelegenertijd naar een zwaargewicht uit te zien ter vervanging van Wiels.
  Onze regering wordt in de mogelijke overweging van een dergelijk besluit wel in de wielen gereden door het gedram van Drayer die na Wiels op journalistiek deskundige wijze te hebben gevloerd, de confrontatie met Wiels blijft opzoeken. Hij bereikt hiermee slechts dat premier Asjes zijn poot steeds stijver zal blijven houden omdat hij niet de schijn wil wekken toe te geven aan de druk van een Nederlandse reporter met in zijn kielzog leden van de Tweede Kamer.
  Drayer zou er goed aan doen Wiels voorlopig te laten voor wat zij is ( too little !!) om ook enige aandacht te besteden aan Caribisch Nederland rakende corruptie van Nederlandse makelij.

  JM Eustatia

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -