28 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 10:13

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Kabinet belooft beterschap

Ben Whiteman op de persconferentie | Foto Persbureau Curacao
Ben Whiteman op de persconferentie | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — Premier Bernard ‘Ben’ Whiteman (PS) belooft dat ministers van zijn kabinet brieven van Statenleden zo spoedig mogelijk zullen beantwoorden. Dit stelt de premier in een brief van 1 maart aan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais).

De brief van Whiteman is een reactie op het driemaandelijkse overzicht dat de Statenvoorzitter naar de regering stuurt met Statenvragen die nog door de regering beantwoord moeten worden. In zijn brief stelt de premier dat het laatste overzicht van Franco van 17 februari in een vergadering van de Raad van Ministers is besproken. In deze vergadering is besloten om het overzicht onder de aandacht van alle leden van de ministerraad te brengen met het verzoek de Statenvragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Verder is vanuit de ministerraad aan Whiteman als premier verzocht om contact op te nemen met de Statenvoorzitter, om erop toe te zien dat het overzicht van vragen waarop de ministers antwoorden schuldig zijn gebleven, op te schonen. “Dit in verband met het feit dat op het bewuste overzicht de namen van een aantal leden van de Staten vermeld staan die echter geen lid van de Staten meer zijn.”

- Advertentie -

Zoals de Amigoe al eerder meldde omvat het allerlaatste overzicht van Statenvragen die nog door de regering beantwoord moeten worden meer dan 50 A-viertjes en heeft het betrekking op vragen uit de periode van 2010 tot nu. Op de lijst staan inderdaad veel brieven met vragen van politici die al lang geen zitting meer hebben in de Staten, of die de actieve politiek reeds hebben verlaten.

Zo komen op de lijst de namen voor van de voormalige PAR-leden Marilyn Alcalá-Wallé, David Dick, Malvina Cecilia, Pedro Atacho en Emily de Jongh-Elhage.

Maar ook van voormalig MFK-er Dean Rozier, de in 2013 vermoorde PS-oprichter Helmin Wiels, voormalig lijsttrekker van de MAN Eunice Eisden en oud-Statenvoorzitter en voormalig premier Ivar Asjes, toen nog lid van de PS.

Een deel van deze vragen is achterhaald, maar sommige zijn nog steeds actueel. Zo had PAR-lid Dick in het verleden vragen gesteld over de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen (VNA), terwijl FOL-leider Anthony Godett in de pen was geklommen om duidelijkheid te eisen over de opvolger van de VNA, de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC). Op de vraag wat zich precies in deze zaak heeft voorgedaan, is nooit een antwoord van de regering gekomen.

- Advertisement -

Vragen van MFK’er Rudolph Garmers over de Petroleumwet zijn nog steeds actueel, evenals vragen van voormalig PAR-politicus Dennis Jackson over het functioneren van het Bureau Rijbewijzen.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Schotte moet nog steeds de vragen van Helmin Wiels beantwoorden over al de benoemingen van zijn familieleden toen deze MAVO3 draaideurcrimineel ministerpresident was.

    Alleen Cicely ‘Chi Chi’ van der Dijs kreeg al 5 commisariaten.

    Mas serka di bo? Tur tur pa Schotte!

    Maar ach, het komt natuurlijk door de echtscheiding van zijn vreemdegaande vader, niet voor niets bijgenaamd Hete Hendrik.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...

Nu.cw | Ewout Genemans in gevangenis op Bonaire voor nieuw programma

De Nederlandse presentator Ewout Genemans gaat met zijn programma ‘Ewout’ langs in de gevangenis op Bonaire. Hij laat zich drie dagen opsluiten en gaat in gesprek met...

DolfijnFM | Ruim 11.000 inwoners van Curaçao hebben QR-code aangevraagd

Ruim 11.000 mensen op Curaçao hebben een QR-code aangevraagd. Daarmee kan naar Nederland gereisd worden. Vanaf aanstaande dinsdag, 19 oktober is de code ook nodig om evenementen...
- Advertentie -