Amigoe | Jardim beschikbaar als Pais-minister

Jardim beschikbaar als Pais-minister | Foto Antilliaans Dagblad

Jardim beschikbaar als Pais-minister | Foto Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD — Minister van Financiën José Jardim is na de verkiezingen beschikbaar als minister voor huidig coalitiepartij Pais. Dit bevestigt Pais-leider Alex Rosaria. Rosaria beschouwt Jardim als een kundig vakminister, die in de afgelopen jaren zijn sporen heeft verdient.

Jardim is op dit moment de langstzittende minister gedurende deze kabinetsperiode. De voormalige secretaris-generaal van het ministerie van Financiën werd in 2012 benoemd als minister van Financiën in het interim-kabinet Betrian, die het land regeerde tot eind 2012 en na de verkiezingen van oktober van dat jaar, ingaande 31 december. Jardim diende vervolgens in het takenkabinet, van de coalitie van PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran.

Sinds 2012 heeft Jardim onder vier premiers gediend: Stanley Betrian, Daniel Hodge (PS), Ivar Asjes (PS) en Bernard ‘Ben’ Whiteman. Hij heeft lof geoogst voor onder meer de intrekking van de aanwijzing van de Rijksministerraad, maar aan de andere kant is er ook kritiek op het sobere financieel beleid van de regering.

Jardim werd in het takenkabinet voorgedragen door onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran. Deze heeft aangekondigd zich in de komende periode ervoor in te willen zetten oud-premier en huidig MFK-leider Gerrit Schotte buiten de coalitie te houden, terwijl hij er alles aan wil doen om de huidige coalitie voort te zetten en om Jardim als Financiën-minister te behouden.

De Amigoe meldde eerder deze week dat Sulvaran zich inmiddels heeft aangemeld bij Pais. Hij heeft onder meer een gesprek gehad met de commissie die belast is met de opstelling van de kandidatenlijst. Deze commissie spreekt tot en met dit weekeinde met verschillende potentiële kandidaten en brengt hierna verslag uit aan het bestuur. Uiteindelijk zal in een partijraad in de eerste week van augustus een besluit worden genomen over de definitieve invulling van de lijst.

Rosaria wilde vanochtend niet ingaan op de vraag of het feit dat Jardim beschikbaar is voor een ministerfunctie voor Pais, gevolgen heeft voor het verzoek tot toetreding van Sulvaran tot de lichtblauwe partij. De commissie die potentiële kandidaten interviewt is in haar functioneren binnen de partij vrij autonoom. Wat wel duidelijk is is dat niet iedereen binnen de partij erom staat te springen dat Sulvaran op de lijst van Pais gaat staan.

Kandidatenlijst

De Pais-leider benadrukte wel dat Jardim niet op de kandidatenlijst van Pais zal staan. Op deze lijst zullen wel de namen van de huidige Pais-ministers Nelson Navarro (Justitie) en Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening) staan, geeft Rosaria aan. Aan Van der Horst is in de voorbije dagen een speciaal verzoek gedaan door Rosaria om te zien of hij beschikbaar is voor de lijst van de partij. In de loop van deze week kwam het verlossende antwoord van de minister. “In de afgelopen jaren heeft hij goed werk verricht. Dat heeft iedereen kunnen zien. Ik denk niet dat, nu hij op onze lijst gaat staan, dit inhoudt dat hij nu minder vastberaden en professioneel zal zijn.” Over Navarro verklaart Rosaria dat vriend en vijand over zijn functioneren te spreken zijn. Ook Stanley Palm die tot november vorig jaar nog minister van Economische Zaken voor Pais was, tot de val van het kabinet-Whiteman I, zal zijn opwachting maken op de kandidatenlijst van de lichtblauwe partij.

Bron: Amigoe

4 Reacties op “Amigoe | Jardim beschikbaar als Pais-minister

 1. Liever een kille rekenmeester dan een een met geld smijtende payaso als Ramboladin met als enige diploma zijn zwemdiploma.

  En wat een idiote opmerking ‘dat het een nicht is’. Ik ben hetero, maar ieder het zijne. En eerlijk gezegd wordt ik liever door een home bediend in een restaurant of winkel dan door een hetero.

  PAIS werkt aan een mooie lijst, Atacho – Sulbaran – Jardim, maar zolang the coward of the country Rosaria en Sir Snoepreis Palm daar op staan mogen ze van mij in de stront zakken.

 2. Jardin is een kille rekenmeester. Als hij van partij bonzen opdracht krijgt om de partij financiers te ontzien, moet de bevolking bloeden want debet moet gelijk zijn aan credit. Dat het een nicht is, is niet relevant voor de functie.

 3. Toch niet meneer Snoepreis, Stanley Palm? Die heeft echt helemaal niets gepresteerd behalve miljoenen gespendeerd aan reizen.

  Jardim, zou voor mij reden zijn om Pais te stemmen, maar van Stanley Palm en de laffe Alex Rosaria krijg ik braakneigingen.

 4. Henriques

  OMG,
  Stanley Palm een meester in reizen bijna te vergelijken met Luns.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *