Amigoe | Intensivering patrouilles bij Kabouterbos

Intensivering patrouilles bij Kabouterbos

Intensivering patrouilles bij Kabouterbos

WILLEMSTAD — “Bij vermoeden van herhaaldelijke brandstichting – wat in het verleden vaker voorkwam, waarbij zowel de brandweer als de politie moest uitrukken, zoals nu ook het geval is met het Kabouterbos – wordt ter preventie intensivering van de patrouilles in het gebied doorgevoerd.

Dit wordt niet getolereerd”, aldus politie-woordvoerder Imro Zwerwer.

Ook dienen personen die zich te voet in het bos ophouden, rekening te houden met het feit dat zij door de politie gehoord kunnen worden, waarbij tevens gekeken zal worden wat zij bij zich hebben.

“Mensen die in het gebied bijvoorbeeld verdachte spullen bij zich hebben, waarmee men brand zou kunnen stichten, kunnen zelfs ter plaatse gearresteerd worden. Dit wordt echt zeer serieus genomen”,

aldus de politie. Een bewoner van het gebied meldt twee flessen ‘charcoal fluid’ in het bos te hebben gevonden en deze mee naar huis te hebben genomen, omdat hij het verdacht vond.

“Wie gaat er nou het bos in met dit spul?”,

is de vraag. Inmiddels is er reeds contact gelegd met de politie, die heeft laten weten de flessen voor verder onderzoek te zullen ophalen.

Na de omvangrijke brand in het natuurrijke Kabouterbos, waardoor een groot deel van het bos verbrand is, begonnen de bluswerkzaamheden reeds eergisteren.

Nadat gisterochtend bleek dat er nog sprake was van verschillende brandhaarden in het bos, rukte de brandweer met vier brandweerwagens uit, waarbij de blusslangen tot diep in het gebied getrokken moesten worden om de werkzaamheden te kunnen voortzetten.

Een bezorgde omwonende maakt melding van het feit dat de brandweer pas omstreeks 18.30 uur kon vertrekken nadat het gebied brandveilig werd verklaard. Op navraag kreeg de bewoner van de brandweer te horen ‘dat er 20.000 gallons aan water zouden zijn opgespoten’.

De omwonende vervolgt:

“Vervolgens heb ik later nog een brandende boom waargenomen en daar bij de brandweer melding van gemaakt. Men was ervan op de hoogte. Ook werd de toezegging gedaan dat er nog een ploeg in de ochtenduren preventief langs zou komen. De brandweer heeft gisteren hard gewerkt en de mannen oogden bij vertrek bijzonder vermoeid.”

De politie stelt dat er gisteren meerdere brandhaarden waren, op verschillende plekken in het bos, waardoor men nu serieus onderzoek naar brandstichting doet. De politie stond vannacht bij het Kabouterbos ook op de uitkijk.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *